Kahoot Logo

Kahoot! Logo

Kahoot! — een trainingsprogramma in de vorm van een spel, dat wordt gebruikt als een van de soorten onderwijsmethoden. Het bestaat uit een reeks meerkeuzequizzen en is beschikbaar via de app met dezelfde naam of via een webbrowser. De ontwikkelaars zijn Jamie Brooker, Johan Brand en Morten Versvik in samenwerking met de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie. In het najaar van 2013 presenteerden zij de definitieve versie. Bovendien is deze alternatieve manier van leren wijdverbreid en bestaat deze in verschillende talen: Italiaans, Spaans, Nederlands, Engels, Noors, Frans en Portugees.

Betekenis en geschiedenis

Kahoot Logo Geschiedenis

Eerst werkte een groep van drie mensen aan het creëren van een ongebruikelijke leertechnologie. Het idee van het hulpprogramma kwam in 2012 bij hen op, op hetzelfde moment dat ze het hoofdproces begonnen. Ze werden toen vergezeld door Alf Inge Wang, een professor, en Asmund Furuseth, een Noorse zakenman, die de financiering van het project overnam. De testlancering van de startup vond plaats in het voorjaar van 2013. De bèta was actief op SXSWedu. De tests waren succesvol en in de herfst van hetzelfde jaar brachten de auteurs de definitieve release van Kahoot uit.

Het concept van quizzen is gebaseerd op het spelenderwijs testen van de geleerde stof, waardoor de resultaten onder studenten sterk zijn verbeterd in vergelijking met papieren vormen van een kennisenquête. Bovendien kan de presentator (docent) de voor hem meest geschikte optie kiezen, aangezien het programma verschillende vormen van testen omvat, tot aan zelfstellende vragen en antwoorden.

Na een aantal doorgevoerde verbeteringen is Kahoot! vandaag is het beschikbaar op verschillende platforms: in webbrowsers van standaard pc’s en webinterfaces van mobiele apparaten. In 2017 verscheen een huiswerkapplicatie. Dat wil zeggen, deze vorm van onderwijs ontwikkelt zich en breidt zich uit en wordt mega populair. Vanaf 2020 werd het platform gewaardeerd op $ 1,5 miljard. En in 2021 kondigden de eigenaren de aankoop aan van een ander digitaal trainingsprogramma voor $ 500 miljoen — SSO Clever, Inc.

De symboliek van de applicatie geeft nauwkeurig het spelkarakter weer, wat ook van invloed is op de vraag, omdat leerlingen en studenten het nut niet als een academische techniek zien, maar als een eenvoudige quiz. Het logo bevatte vanaf het allereerste begin alleen het tekstgedeelte en werd nooit gewijzigd, zodat het exact hetzelfde bleef als tijdens de officiële lancering.

Logo lettertype en kleuren

Kahoot Logo

Het logo gebruikt alleen verbale aanduiding. Dit is de naam van het training-testprogramma. Het is gemaakt in een individueel lettertype en bevindt zich op één regel. De letters in het woord «Kahoot» hebben verschillende formaten — er zit geen enkel vergelijkbaar teken in. Zelfs de twee «o’s» hebben niet dezelfde vorm. De symbolen bestaan ​​uit brede, slordige lijnen, waardoor ze lijken te «springen». Dit is het hoofdidee van de applicatie: elke testpersoon heeft zijn eigen mening over de vraag die wordt gesteld. Het zijn deze persoonlijke reacties die worden verenigd door een gemeenschappelijk platform. Vandaar de verschillende lettergroottes.

Bovendien zijn de borden niet even hoog. De langste zijn de extreme «K» en «t». Ze gaan verder dan de naam. De kortste zijn twee «o’s» in het midden. De ondergrens van «h» is ook ingekort, maar het bovenste gedeelte is daarentegen hoger dan de rest van de tekens. Over het algemeen zien de letters eruit alsof ze zijn samengesteld uit verschillende geometrische vormen. Aan het einde van de naam staat een uitroepteken — als een vorm van goedkeuring, aandacht en een oproep tot actie. Uiterlijk lijkt het op een omgekeerde smalle driehoek en het punt eronder lijkt op een vijfhoek. Geen frames, geen achtergrond voor het woord «Kahoot!» Nee. Maar er is een pictogram in de vorm van een enkele «K», aangevuld met een uitroepteken.

Logo Kahoot

Voor het embleem kozen de makers van het programma een individueel lettertype dat is ontwikkeld op basis van het Montserrat-lettertype. De hoofdkleur van het logo is paars #46178f. Niet minder verzadigde tonen van een ander palet worden gebruikt voor knoppen en entourage.