Jim Beam Logo

Jim Beam LogoJim Beam is een Amerikaans whisky- en bourbonmerk. Het is het nummer 1-merk ter wereld en leidt de TOP-3 van elite-alcohol. Gelegen in Kentucky. Jacob Beam opgericht. Verscheen in 1795 op de markt onder de naam Old Tub Bourbon. In 1934 veranderde ze haar naam in Jim Beam Kentucky Straight Bourbon. Tegenwoordig is het eigendom van Beam Suntory, een dochteronderneming van Suntory Holdings, die het in 2014 heeft verworven.

Betekenis en geschiedenis

Jim Beam Logo Geschiedenis

Wat is Jim Beam?

Jim Beam is een van de meest populaire bourbonmerken. Het kreeg zijn huidige naam in 1943, maar bestaat al veel langer. Het recept is geperfectioneerd door zeven generaties van de Beam-familie, te beginnen met een boer die in 1795 maïswhisky begon te maken. Nu behoort het handelsmerk tot de Japanse bedrijvengroep Suntory Holdings Limited.

Na zeven jaar leiding te hebben gegeven aan de Beam-dynastie, werd de fabrikant van authentieke sterke dranken overgenomen door Suntory Holdings. De nieuwe eigenaar verliet in de structuur van de onderneming niet alleen de familie van oprichters, maar ook de vroegere naam van het legendarische merk met een goed gepromote naam. Hij behield ook het iconische Jim Beam-label.

Het logo is een klassieke print. Dit werd gebruikt om berichten, brieven, documenten, goederen en alles wat belangrijk was te verzegelen. Meestal werden ze vastgemaakt met gesmolten was of hete zegellak, die op de uiteinden van touwen, koorden, twijnen en linten werd gegoten en er vervolgens een individuele afdruk op werd aangebracht. Het is dit zegel dat het handelsmerk is geworden van de spirits company.

Ook de Jim Beam-fles is legendarisch. Gedurende verscheidene eeuwen van zijn bestaan ​​is het één geheel geworden met de bedrijfssymbolen, zonder welke het gewoon ondenkbaar is. Is in de loop der jaren niet veranderd. Het ziet er eenvoudig uit en is in harmonie met het ontwerp van het label, dat niet alleen het logo bevat, maar ook veel belangrijke informatie. Het toont dus portretten van de belangrijkste meesters van het mengen — belangrijke figuren in het familiebedrijf, met wie de productie van bourbon begon.

Het plaatsen van vertegenwoordigers van alle zeven generaties naast het logo is ongelooflijk waardevol voor het bedrijf. Zoals opgemerkt door Fred Noe, een wijnmaker en een afstammeling van Jim Beam, is elk lid van de familie een mijlpaal in de geschiedenis van het geslacht en een bladzijde in de ontwikkeling van het bedrijf. Daarom stelden de nieuwe eigenaren hun afbeeldingen gelijk aan het embleem, waardoor ze een speciale trots werden.

De sleutel tot het iconische concept van het merk is het grootse idee van de familie: een uniek erfgoed samenvatten in een capsulefles om ontdekt en gewaardeerd te worden door toekomstige generaties. Om het idee te promoten, werd een hele filosofie van label- en logo-ontwerp ontwikkeld, genaamd «Living Legacy».

1795 — 1880

Old Jake Beam Sour Mash Logo 1795-1880

Een debuutembleem is in wezen een flyer met veel marketinginformatie. Het bovenste gedeelte wordt volledig ingenomen door het grote woord «Beam», wat de dynastie betekent van de oprichters van het alcoholische merk. Hieronder staat een foto van de persoon aan wie het merk is opgedragen. Rechts en links van de afbeelding zijn twee vijfpuntige gouden sterren. Dit wordt gevolgd door «Colonel» in kleine hoofdletters en «James Beam» in grote vetgedrukte letters. Hieronder vindt u belangrijke gegevens over het product en de fabrikant. Alle elementen zitten in een rechthoekig frame met afgeronde hoeken.

1880 — 1943

Old Tub Logo 1880-1943

Toen het familiebedrijf uitgroeide tot een groot bedrijf, veranderden de eigenaren zichzelf. Het resultaat was een embleem met de toenmalige naam Old Tub. De inscriptie bevond zich in het midden, in de vorm van een boog en was rood geverfd. Hetzelfde palet breidde zich uit naar andere zinnen in de onderste zone: «Kentucky Straight» en «Bourbon Whiskey». Maar in tegenstelling tot de eerste hadden ze geen grijze schaduwen, dus zagen ze er tweedimensionaal uit, terwijl de bovenste driedimensionaal leek — convex en volumineus. Tekeningen met attributen voor de bereiding van alcohol werden ook in grijs geverfd. Aan de zijkanten van het enorme vat waren korte linten met de woorden «Our» en «Mash».

1943 — heden

Jim Beam Logo 1943-vandaag

De moderne versie bevat vrijwel dezelfde elementen als voorheen, maar dan in vereenvoudigde vorm. In plaats van de uitgebreide naam van de dynastie — de letter «B», in plaats van een grootschalige afbeelding van de productie — een lakzegel met een lint, in plaats van veel informatiegegevens — de naam en het jaar van oprichting van het merk , gegroepeerd in een cirkel. Alles wat gemarkeerd is, is een grafisch onderdeel van het logo en beslaat het onderste gedeelte. Daarboven is er een gebogen inscriptie «Jim Beam» met schaduwen voor elk symbool, zodat het er driedimensionaal uitziet.

Logo lettertype en kleuren

Jim Beam Logo

De Jim Beam-branding weerspiegelt de connectie van het merk met zijn verleden en toekomst. Het presenteert een enkele productfamilie die een echt Amerikaans succesverhaal vertelt. Het bedrijf vormt een sterke afkomst en heeft het vereeuwigd in zijn iconische logo.

Het toont een rode indruk, alsof het van een vers verzegelde hete zegellak is. Hierboven staat de hoofdletter «B» — groot, breed, apart, met schreven en uitgesneden hoeken. Het staat voor de Beam-dynastie en wordt over de hele wereld goed erkend, daarom wordt het op andere producten gebruikt.

Logo Jim Beam

Het letterteken is omgeven door een dubbele ring van dunne zwarte lijnen. Eromheen staat het opschrift “Beam-formule. Een standaard sinds 1795 «. De randen van de lakzegel zijn ongelijk, zo dicht mogelijk bij de echte. Hieronder is een breed lint in tweeën gevouwen. De legende van het merk komt ook tot uiting in de matte afwerking langs het deksel, prachtige prints en goudfolie. Het kleurenschema van het embleem is een klassieke combinatie van wit, rood, geel en zwart. Hun tinten variëren afhankelijk van het type product.

Wat is het logo van Jim Beam?

Het belangrijkste element van het Jim Beam-logo ziet eruit als een was- of lakzegel met een lint. Een grote witte B is geschreven in het midden van de rode cirkel en JIM BEAM SINCE 1795 is geschreven rond de randen. Boven het zegel staat de naam van het merk, waarvoor de ontwerpers twee kleuren gebruikten: zwart en beige.

Wat is het lettertype van het Jim Beam-logo?

De uitdrukking JIM BEAM is geschreven in een aangepast driehoekig serif-lettertype dat is gemaakt voor het logo. Hetzelfde kan gezegd worden over de hoofdletter B in het midden van het zegel, maar de zijkanten zijn aan de rechterkant afgesneden. De tekst JIM BEAM SINCE 1795 staat in vette letters en cijfers, met dunne korte schreven.

Wat betekent het Jim Beam-logo?

Het Jim Beam-logo weerspiegelt een connectie met het verleden omdat de print eruitziet alsof hij tot de Beam-familie behoort. De centraal gelegen B staat in ieder geval voor de eerste letter van de achternaam. Dit is een symbool van onverwoestbare tradities, een soort keurmerk.