Bacardi Logo

Bacardi LogoBacardi is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop van sterke drank. Haar bekendste product is rum. Maar het volledige assortiment omvat meer dan 200 merken met verschillende soorten alcoholische dranken. De productie is geconcentreerd in Cuba, terwijl het hoofdkantoor in Hamilton staat.

Betekenis en geschiedenis

Bacardi Logo Geschiedenis

Wat is Bacardi?

Bacardi is een van de grootste familiebedrijven in gedistilleerde dranken. Dezelfde naam draagt ​​zijn hoofdproduct — Cubaanse rum. Voor de vervaardiging ervan wordt speciale gist gebruikt, die wordt geproduceerd uit suikerriet. De eerste Bacardi-distilleerderij werd geopend in 1862.

Het herkenbare logo van de Bacardi Limited Group is voorzien van een vleermuisafbeelding. Een eeuw lang veranderden ontwerpers alleen de stijl van het grafische bord, waardoor de merkidentiteit intact bleef.

1862 — 1890

Bacardi Logo 1862-1890

In 1862 kocht de Italiaanse ondernemer Facundo Bacardi Masso het distilleerderijgebouw. Het was zo oud dat fruitvleermuizen zich in de spanten nestelden. Het waren deze dieren die het prototype voor het embleem werden en de centrale plaats innamen binnen de rode cirkel met een zwarte omtrek. Volgens een andere versie werd de oprichter van het bedrijf geïnspireerd door talloze Cubaanse legendes, waarin vleermuizen een symbool waren van gezondheid en succes.

Jaren 1890 — 1900

Bacardi Logo 1890-1900

Deze periode is belangrijk in de geschiedenis van het merk, omdat voor het eerst een spectaculaire combinatie van zwart, bordeauxrood en goud verscheen. In vergelijking met de vorige versie is de vleermuis veel realistischer geworden. Om dit te doen, tekenden de ontwerpers lichte vlekken op de vleugels langs de skeletbotten en voegden ze helderheid toe aan de voorkant, waardoor de vacht werd benadrukt. Ze kleurden ook de oren, ogen en het puntje van de neus geel. Het frame bij de cirkel werd ook goudkleurig, met dubbele randen en highlights. Onder de ver uit elkaar geplaatste poten verscheen de inscriptie «Bacardi», die rechts en links tegen de scherpe uiteinden van de vleugels rust, zoals een vleermuis de distilleerderij onder persoonlijke bescherming nam.

1900 — 1931

Bacardi Logo 1900-1931

Op het logo verscheen een opvallend gestructureerde afbeelding van een vleermuis. Het toont elke schaal op de membranen van de vleugels en elk haar van zijn vacht. Het hoofd kreeg geloofwaardige trekken. De ontwerpers hebben echter de gouden kleur verwijderd en de grootte van het dier verkleind. Aan de randen van de cirkel plaatsten ze twee zwarte strepen: een brede en een smalle, draadachtige. De ontwikkelaars hebben het woord «BACARDI» vervangen door de uitdrukking «MARCA DE FABRICA».

1931 — 1959

Bacardi Logo 1931-1959

Het bedrijf zette zijn zoektocht naar een realistisch logo voort door een nieuwe vleermuislook aan te nemen. Nu grijnst ze, van nature grijs, met grote oren. Aangevuld met een dubbele inscriptie rondom: bovenaan is het gemarkeerd met «RON BACARDI», onderaan — «MARCA DE FABRICA». De bordeauxrode cirkel heeft een verloop en een brede gouden rand.

1959 — 2002

Bacardi Logo 1959-2002

In 1959 eindigde het tijdperk van realistische afbeeldingen. Vanaf nu is de vleermuis in omtrek weergegeven. De auteurs lieten hetzelfde alleen de draai van het hoofd naar links en de grootte van het dier, en de rest werd gestileerd met zwarte en gouden kleuren. De achtergrond en rand bleven behouden. In vergelijking met eerdere logo’s ziet zo’n embleem er vriendelijker uit op het etiket, zonder agressie.

2002 — 2005

Bacardi Logo 2002-2005

Dankzij de dubbele onderstreping en schaduwen zijn de lijnen vloeiend en verhoogd. Het 3D-effect is in alles terug te zien: in de vorm, in de rand en zelfs op de achtergrond, die iets boven de rand uitsteekt. Het verloop op het rood blijft, evenals de traditionele combinatie van zwart en goud.

2005 — 2010

Bacardi Logo 2005-2010

Dit logo versterkt het reliëfeffect met een precies middenstuk. De vleermuis ziet er veel volumineuzer uit door niet alleen schaduw, maar ook bliksem. Witte lijnen richten zich op de vleugels, benen, kop en lichaam van het dier. Terwijl de schaduwen vooral aanwezig zijn in de border en op de rode achtergrond, waar ze als verloop dienen. Alle slagen zijn soepel en lang. De vleugels strekken zich uit buiten de binnenste cirkel en versmelten er in kleur mee.

2010 — 2013

Bacardi Logo 2010-2013

In 2010 vond opnieuw een herontwerp plaats. In deze versie schakelden de ontwerpers over op scherpe streken en gekrulde elementen. De duidelijke contouren van de gotiek behoren tot het verleden, dus het embleem oogt modern. Het enige dat ongewijzigd is gebleven, is de combinatie van zwart en goud. De rest van het herontwerp heeft het logo volledig vernieuwd. Het hoofd van de vleermuis wordt niet naar links, maar naar rechts gedraaid. De enorme vleugels en staart worden groter, zodat ze buiten de buitenste rand van de cirkel uitsteken. De randstrook is ongelijk: bovenaan is hij smal en onderaan is hij breed. Onder het pictogram staat het gedrukte opschrift «BACARDÍ» met een elegante streep boven de «i» in plaats van de klassieke punt.

2013 — heden

 

Bacardi Logo 2013-vandaag

De laatste wijzigingen vonden plaats in 2013. Specialisten van de Londense studio Here Design wendden zich tot de historische archieven. Ze combineerden de drie emblemen die sinds de jaren 1890 in gebruik zijn. tot 1931. Hierdoor slaagden ze erin om een ​​authentiek beeld van een vleermuis te creëren, dicht bij de klassieke kanonnen.

Bovendien hebben de ontwerpers het woordmerk bijgewerkt. Het straalt nu de retro-sfeer uit van Cubaanse Art Deco uit het begin van de 20e eeuw die kenmerkend is voor de architectuur van het hoofdkantoor van Edificio Bacardi in Havana.

Logo lettertype en kleuren

Bacardi Logo

De geschiedenis van het Bacardi-logo is een beweging van oud naar oud. Deze paradox wordt bevestigd door de overgang in 2013 naar het oorspronkelijke ontwerp. Het werd afgehandeld door Here Design studio uit Londen. De ontwikkelaars hebben de overeenkomsten van de eerste drie emblemen opgespoord en een gecombineerde versie met historische wortels voorgesteld. Maar er zit geen goud op — alleen zwart, rood en grijs. De grote inscriptie onderaan bleef.

Logo Bacardi

Het woord «Bacardi» is vetgedrukt, hoofdletters. De letters zijn klassiek, schreefloos, met lichte rondingen. Het lettertype lijkt op de strakke Varvara Bold. Met zijn hulp hebben de ontwerpers de tekst gestileerd naar het decor van de jaren 1900, kenmerkend voor de Cubaanse geest. De kleuren van het embleem zijn stabiel en bestaan ​​uit rood, zwart, grijs, goud, dat van tijd tot tijd verschijnt en verdwijnt.

Wat is het Bacardi-symbool?

Het iconische symbool van Bacardi is de vleermuis, die in een cirkel is afgebeeld. Ze wordt beschouwd als de beschermheilige van geluk, gezondheid en familie-eenheid in Spanje, waar de oprichter van het bedrijf vandaan komt. Het is ook de belangrijkste beschermer en bestuiver van de suikerrietgewassen die nodig zijn voor de productie van rum. Bovendien leefden er vleermuizen op de spanten van de eerste Bacardi-brouwerij.

Welk dier komt voor in het logo van Bacardi?

Op het Bacardi-logo staat een vleermuis uit de familie Phyllostomidae. De kunstenaars hebben het gedetailleerd en met anatomische nauwkeurigheid de membranen tussen de vleugels, vingers, achterpoten, oren, hoofd en andere delen van het lichaam afgebeeld.