JD.com Logo

JD.COM Logo

JD.com is de nieuwe naam van 360Buy, een populaire online winkelsite uit China. Tegenwoordig is JD.com een ​​bron voor detailhandel en e-commerce. Ongeveer 300 miljoen gebruikers uit China en andere Aziatische landen zijn aangesloten op het systeem.

Betekenis en geschiedenis

Logo JD.COM

Wat is JD.com?

Allereerst is het een informatiesysteem met behulp waarvan elke gebruiker goederen en diensten in het online marktsegment kan verkopen.

JDcom is marktleider op de Chinese markt als we het platform uitsluitend per productassortiment analyseren. Het gepresenteerde bedrijf verkoopt kantoorapparatuur, kleding, schoenen, producten voor huisdieren, fitnessapparatuur, enz. De catalogus met goederen blijft dagelijks toenemen, samen met de groeiende populariteit van de site op de Chinese markt.

Het gaat niet alleen om materiële goederen. Met behulp van JD.com kan de gebruiker tickets kopen, muziek of films downloaden, een cadeau geven aan een geliefde, enz. De belangrijkste specialisatie van het platform is een online winkelcentrum, maar daarnaast heeft het bedrijf een groot aantal partners, wiens producten en diensten ze adverteren op de site.

Zo’n veelzijdig informatiesysteem heeft een visueel aantrekkelijk en herkenbaar logo. Tot op heden is het niet veranderd sinds de lancering van de bron. Het logo bestaat uit een verbale inscriptie in Latijnse letters en Chinese karakters, evenals een embleem. De merknaam is in rood, in een klassiek vet schreefloos lettertype. Er worden ook twee Chinese karakters weergegeven vanaf het adres van de site, gemaakt in Latijnse letters. Als embleem wordt de afbeelding van een hond gebruikt. Het kleurenschema bestaat uit een gradiënt van wit, waardoor het gevoel ontstaat dat de hond eigenlijk grijs is. Een kenmerk van het embleem is het hoofd van de hond, dat meerdere malen groter is dan zijn lichaam. Meteen is er het gevoel dat het bedrijf positieve emoties probeert op te roepen bij de doelgroep dankzij de glimlach die op het gezicht wordt geschilderd. Ook springt een rode kraag meteen in het oog, wat aangeeft dat dit karakter huiselijk is en een positieve houding heeft ten opzichte van elke gebruiker.

Interessant is dat het JD.com-logo wordt gepresenteerd in verschillende variaties die minimaal van elkaar verschillen. De meest populaire variant is dat de hond niet links van de naam van het platform staat, maar erboven. Tegelijkertijd zijn alle elementen gemaakt op een rode effen achtergrond. In dit geval worden Chinese karakters uit het logo verwijderd.

Logo lettertype en kleuren

JD.COM Logo

De verbale inscriptie op het logo is gemaakt in een klassiek vetgedrukt lettertype, schreefloze hoofdletters. Dit lettertype doet qua structuur het meest denken aan Ben Beckman Medium, Ace Sans Bold en VVDS Praliner Medium. Er zijn echter kleine veranderingen in de schrijfstijl.

Rood wordt gebruikt voor de hoofdinscriptie, die de merknaam op het logo duidelijk benadrukt. Zo zal een potentiële klant van JD.COM onmiddellijk het adres van de site zien en er naartoe kunnen gaan, nadat hij zich vertrouwd heeft gemaakt met het productassortiment. Op zijn beurt werd een wit verloop gebruikt om de hond weer te geven. Behalve de neus en ogen, waar zwart werd gebruikt, en de halsband, waar rood werd gebruikt. Ondanks het feit dat de twee elementen van het logo een ander kleurenpalet hebben, zien ze er nog steeds harmonieus uit en veroorzaken ze positieve emoties bij klanten.