Invisalign Logo

Invisalign LogoInvisalign is een orthodontische techniek om tanden recht te trekken met behulp van plastic aligners. Het is een product van Align Technology Corporation, een wereldberoemde fabrikant van tandheelkundige producten.

Betekenis en geschiedenis

Logo Invisalign

Het moederbedrijf patenteerde in 1998 het Invisalign-handelsmerk en daarmee de identificerende symbolen, waaronder het motto, embleem en kleurenschema. Om het auteursrecht te beschermen, moet het logo worden geïntegreerd met het handelsmerksymbool «®»

Aanvankelijk gebruikte het bedrijf een eenvoudig invisalign-label. Alle letters waren kleine letters. Het lettertype is Avenir vetgedrukt. Het is een grotesk lettertype dat eind jaren tachtig is uitgevonden door typograaf Adrian Frutiger. Versies met gedeeltelijk vervaagde tekst zijn niet ongewoon. Door het visuele effect lijkt het helder licht te reflecteren.

Vervolgens vulden de ontwerpers de merknaam aan met een origineel grafisch symbool. Hier is hoe een gestileerde bloem eruit zag op het logo. Acht bloemblaadjes gerangschikt in een cirkel zijn elliptisch met puntige uiteinden.

Logo lettertype en kleuren

Invisalign Logo

Het logo is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het goedgekeurde assortiment omvat drie tinten blauw. Bovendien is het ontwerp op een vrij originele manier gedecoreerd: elk bloemblad is verdeeld in drie identieke segmenten met scherpe randen. Het deel dat zich het dichtst bij het midden bevindt, is het lichtst. De randen zijn daarentegen donker. De inscriptie is ook niet uniform van kleur. De eerste helft van het woord («invis») is blauw en de tweede («align») is donkerblauw.

Align-technologie vereist dat kleurbranding de voorkeur heeft. Maar de houder van het auteursrecht staat het gebruik van een embleem in zwart, wit of zwart-wit toe met behoud van de oorspronkelijke verhoudingen en basiselementen. Alle grijstinten zijn ook mogelijk.

Een andere toegestane optie is een logo met de officiële slogan «The Clear Alternative to Braces». Deze zin is in hetzelfde teken geschreven als de merknaam. De ts hebben een krul onderaan, wat overeenkomt met de typografie van het Avenir-lettertype. Gemakkelijk te lezen schreefloze lettertypen.