Instagram Logo

Instagram Logo

Instagram is een applicatie met sociale netwerkfuncties waar je foto’s en video’s kunt delen. U kunt er ook foto’s en clips mee maken en er verschillende filters op toepassen. De oprichters zijn studenten Kevin Systrom en Mike Krieger. De lanceringsdatum van het project is oktober 2010.

Betekenis en geschiedenis

Instagram Logo icoon Geschiedenis

Het basiswerkterrein van het bedrijf met dezelfde naam en sociaal platform is de publicatie van afbeeldingen, wat wordt weerspiegeld in het bedrijfslogo. De mogelijkheid om videobestanden te posten verscheen veel later, waardoor een herontwerp noodzakelijk was. Maar het idee is altijd hetzelfde geweest: communicatie met persoonlijke foto- en video-inhoud. Daarom veranderde de originele versie van het embleem soms, maar bleef binnen het kader van het concept.

2010

Twee iconen behoren tot deze periode tegelijk: één debuut, het tweede gecorrigeerd. Het eerste logo toont de camera, weergegeven in volledig gezicht. Blijkbaar is dit Polaroid, waarbij foto’s direct na het klikken op de knop worden geprint. Volgens een andere versie toont het logo een retrocamera uit de categorie statief, die begin vorige eeuw werd gefotografeerd. In ieder geval trok de dienst de aandacht van de meerderheid en veroorzaakte deze vraag bij gebruikers.

Het tweede embleem is ontwikkeld na een enorme toestroom van bezoekers die niet alleen geïnteresseerd waren in fotopublicaties, maar ook in het plaatsen van videoclips. Volgens de principes van moderniteit, evenals de relevantie van verzoeken, corrigeerden ontwerpers het pictogram en concentreerden zich op de cameralens. Het wordt vergroot en verplaatst naar het centrum. Zoals verwacht is rechtsboven het zoekervenster. Aan de linkerkant zijn verticale regenboogstrepen die uit de verkorte naam van het platform komen – “Inst”. Het is geschreven in het hoofdlettertype Billabong.

2011

In 2011 heeft de branding kleine aanpassingen ondergaan. Service-eigenaren hebben eenvoudigweg enkele elementen gemarkeerd en nieuwe geïntroduceerd. Zo zien felle strepen er nu duidelijk uit door voldoende breedte. De cameralens is gedetailleerd geworden en ziet eruit als een echte, omdat hij schittering, highlights en 3D-volume heeft toegevoegd. De inscriptie werd ook vernieuwd: de letter “a” en het originele lettertype van ons eigen ontwerp verschenen erin.

2016

In deze versie besloten de ontwerpers om weg te gaan van het klassieke beeld van de camera: ze behielden alleen de schematische contouren. Als gevolg hiervan ziet de bedrijfsbadge er futuristisch uit, gericht op de interesse van bezoekers. Het moderne logo bevat vier elementen: een lens (in het midden), twee details van de ‘body’ (rond) en een scheidslijn. Het kleurenschema is helderder geworden – in de vorm van een verloop van lichtroze naar dieppaars met witte lijnen.

Instagram logo woordmerk

Instagram Logo Geschiedenis