Instagram Logo

Instagram Logo

Instagram is een applicatie met sociale netwerkfuncties waar je foto’s en video’s kunt delen. U kunt er ook foto’s en clips mee maken en er verschillende filters op toepassen. De oprichters zijn studenten Kevin Systrom en Mike Krieger. De lanceringsdatum van het project is oktober 2010.

Betekenis en geschiedenis

Instagram Logo Icon Geschiedenis

Het basiswerkterrein van het bedrijf met dezelfde naam en sociaal platform is de publicatie van afbeeldingen, wat wordt weerspiegeld in het bedrijfslogo. De mogelijkheid om videobestanden te posten verscheen veel later, waardoor een herontwerp noodzakelijk was. Maar het idee is altijd hetzelfde geweest: communicatie met persoonlijke foto- en video-inhoud. Daarom veranderde de originele versie van het embleem soms, maar bleef binnen het kader van het concept.

2010

Instagram icon Logo 2010

Twee iconen behoren tot deze periode tegelijk: één debuut, het tweede gecorrigeerd. Het eerste logo toont de camera, weergegeven in volledig gezicht. Blijkbaar is dit Polaroid, waarbij foto’s direct na het klikken op de knop worden geprint. Volgens een andere versie toont het logo een retrocamera uit de categorie statief, die begin vorige eeuw werd gefotografeerd. In ieder geval trok de dienst de aandacht van de meerderheid en veroorzaakte deze vraag bij gebruikers.

Het tweede embleem is ontwikkeld na een enorme toestroom van bezoekers die niet alleen geïnteresseerd waren in fotopublicaties, maar ook in het plaatsen van videoclips. Volgens de principes van moderniteit, evenals de relevantie van verzoeken, corrigeerden ontwerpers het pictogram en concentreerden zich op de cameralens. Het wordt vergroot en verplaatst naar het centrum. Zoals verwacht is rechtsboven het zoekervenster. Aan de linkerkant zijn verticale regenboogstrepen die uit de verkorte naam van het platform komen — «Inst». Het is geschreven in het hoofdlettertype Billabong.

2010 — 2011

Instagram icon Logo 2010-2011

In 2011 heeft de branding kleine aanpassingen ondergaan. Service-eigenaren hebben eenvoudigweg enkele elementen gemarkeerd en nieuwe geïntroduceerd. Zo zien felle strepen er nu duidelijk uit door voldoende breedte. De cameralens is gedetailleerd geworden en ziet eruit als een echte, omdat hij schittering, highlights en 3D-volume heeft toegevoegd. De inscriptie werd ook vernieuwd: de letter «a» en het originele lettertype van ons eigen ontwerp verschenen erin.

2011 — 2016

Instagram icon Logo 2011-2016

In deze versie besloten de ontwerpers om weg te gaan van het klassieke beeld van de camera: ze behielden alleen de schematische contouren. Als gevolg hiervan ziet de bedrijfsbadge er futuristisch uit, gericht op de interesse van bezoekers. Het moderne logo bevat vier elementen: een lens (in het midden), twee details van de ‘body’ (rond) en een scheidslijn. Het kleurenschema is helderder geworden — in de vorm van een verloop van lichtroze naar dieppaars met witte lijnen.

Instagram Logo Wordmark

Instagram Logo Geschiedenis

Instagram gebruikt een logo gebaseerd op de legendarische Polaroid-camera. Gedurende deze tijd is zijn beeld geëvolueerd van realistisch naar schetsmatig. De afbeelding is volledig gemaakt met de belangrijkste technische elementen: knoppen en een lens. De kleur van het embleem varieerde op dezelfde manier — van echt tot abstract. Het bevat nu een reeks geel-roze-paars in het verloop.

2010 — 2013

Instagram Logo 2010-2013

Op het moment dat de bedrijfsinschrijving verscheen, leek deze zo veel mogelijk op de handgeschreven inscriptie. Vooral de initiaal «I» met een bovenste ovaal en een langwerpig been, evenals «m» met elementen van verschillende hoogtes en «s», dicht bij de gedrukte versie, vielen op.

2013 — 2015

Instagram Logo 2013-2015

In mei 2013 werd een nieuwe woordaanduiding goedgekeurd, ontwikkeld op bestelling bij het Mackey Saturday-bureau. Deze versie is veel soepeler dan de vorige en lijkt op een nette kalligrafische handgeschreven tekst.

2015 — 2016

Instagram Logo 2015-2016

De ontwerpers hebben de kleur van het woord ‘Instagram’ aangepast om een ​​verbeterd blauw te suggereren.

2016 — heden

Instagram Logo 2016-vandaag

Op 11 mei 2016 is de interfacekleur gewijzigd in zwart, waardoor alle andere elementen hetzelfde blijven.

Logo lettertype en kleuren

Logo Instagram

Aanvankelijk bevatte het grafische palet de originele Polaroid-camerakleuren: variaties van grijs, beige, bruin, zwart, wit, groenachtig met reflecties en regenboogmarkering. Later verscheen een heldere versie met een overwicht van verschillende tinten paars, roze, rood en wit. Het bereik van het tekstgedeelte is mager: het bestaat uit zwart, cyaan en blauw. Handgeschreven, kalligrafisch lettertype, strikt verticaal, geen inslag.