Indeed Logo

Indeed LogoIndeed werkt als een zoekmachine, maar vindt alleen informatie over werk. Het biedt werkzoekenden open toegang tot miljoenen relevante vacatures. Gegevens worden letterlijk overal vandaan gehaald, en altijd uit betrouwbare bronnen. De lijsten bevatten advertenties van duizenden websites, waaronder officiële werkgeverspagina’s, wervingsbedrijven, wervingsbureaus en virtuele vacaturesites. Andere services van de service zijn het opslaan en plaatsen van cv’s zodat gebruikers direct kunnen solliciteren.

Betekenis en geschiedenis

Logo Indeed

De naam van het platform wordt inderdaad weerspiegeld in het logo van het Indeed-platform en het spreekt voor zich: het project van het Japanse bedrijf Recruit is werkelijk verbazingwekkend. Het is een toonaangevend recruitment-advertentienetwerk dat het vinden van banen gemakkelijk en betaalbaar maakt. Het is vertaald in 28 talen en ligt één niveau boven de concurrentie.

Een van de componenten van het succes van Indeed, naast een ontwikkelde database, is een goed doordachte huisstijl. Het is ontwikkeld door professionals met als doel een universele visuele identificatie te creëren — allereerst een die het positieve imago van de dienst zou benadrukken. Het was niet zonder een bescheiden, maar best stijlvol logo. Het bleek zo succesvol te zijn dat het sinds de oprichting van het bedrijf nooit is veranderd.

Gebruikers zagen het voor het eerst in 2004, toen de Amerikaanse ondernemers Rony Kahan en Paul Forster een nieuwe dienst voor het zoeken naar werk aankondigden. En zelfs in 2014, nadat het platform onderdeel werd van het Japanse bedrijf Recruit Co. Ltd., zijn identiteit is niet veranderd.

In het middelpunt van de belangstelling staat de inscriptie «inderdaad». Ze valt op omdat de ontwerpers haar blauw hebben geschilderd. Maar kleur is niet het enige waardoor een logo opvalt. Even belangrijk zijn de letters met afgeronde randen en het originele boogvormige element boven de “i”.

Deze gebogen lijn lijkt een beetje op een Nike Swoosh. Alleen is ze niet geassocieerd met een fabrikant van sportschoenen, maar met een site voor het zoeken naar werk. De strip wikkelt zich rond het punt boven de «i» als het rotatiecentrum. Het logo heeft dus zijn eigen dynamiek: een onzichtbare draaikolk, die wordt gesuggereerd door de ongelijkmatig bijgesneden horizontale streep bovenaan de «i».

En het abstracte element lijkt erg op het menselijk oog — een symbool van opmerkzaamheid en vastberadenheid. Dit suggereert dat u op Indeed alle interessante informatie kunt vinden. Het belangrijkste is om te kijken en te zien.

Logo lettertype en kleuren

Indeed Logo

Het lettertype dat wordt gebruikt om de naam van de zoekmachine te schrijven, lijkt sterk op Arial Rounded Bold. Dit is een van de varianten van schreefloos met afgeronde hoeken. Het valt op door het feit dat de letters zijn samengesteld uit lijnen van ongelijke dikte, en deze onbalans brengt harmonie. Het lettertype is auteursrechtelijk beschermd door Monotype, terwijl de originele letters zijn ontwikkeld door Robin Nicholas en Patricia Saunders.

Het palet van het logo is eentonig, maar helder. Het woord «inderdaad» en de streep boven de «i» zijn blauw gekleurd (# 2164f4) — de kleur van standvastigheid, eeuwigheid en stabiliteit.