IFunny Logo

IFunny Logo

De maker en eigenaar van IFunny is FunCorp, dat entertainmentdiensten ontwikkelt en de FunTech-industrie ontwikkelt. Het werd in 2004 op Cyprus geregistreerd, hoewel het werd opgericht door studenten uit Penza. Het jonge team maakte grappige apps, maar geen enkel project was zo populair als IFunny.

Deze community van memes en grappige foto’s verscheen in 2011 — een jaar na een vergelijkbare iOS-applicatie IdaPrikol. De Russisch-talige versie bleek erg populair te zijn in Rusland en de GOS-landen, dus besloten de ontwikkelaars hun succes op de Noord-Amerikaanse markt te herhalen. In tegenstelling tot AyDaPrikol, is IFunny ontworpen voor Engelssprekende gebruikers en in 5 jaar tijd een volwaardige sociale media kunnen worden.

Betekenis en geschiedenis

IFunny Logo Geschiedenis

De service voor het bekijken van entertainmentcontent was aanvankelijk beschikbaar in de vorm van iOS- en Android-applicaties die konden worden gedownload vanuit de App Store en Google Play. Toen begon de webversie hen in te halen, die ook geleidelijk aan populariteit won. Inwoners van de Verenigde Staten hebben actief grappige foto’s gepost, bekeken en becommentarieerd. En natuurlijk markeerden ze de memes die ze leuk vonden met behulp van emoticons. Een soortgelijk systeem van likes werkte in AyDaPrikol.

Dit verklaart waarom de logo’s van IFunny altijd een grote smiley hebben. Het uiterlijk veranderde periodiek en de veranderingen gingen van complex naar eenvoudig. Deze trend werd op alle niveaus getraceerd — vanaf het verdwijnen van de gradiënt en eindigend met de aanpassing van de achtergrond.

2011 — 2012

IFunny Logo 2011-2012

Toen de app voor het eerst verscheen, had deze een visueel zwaar logo. De ontwerpers combineerden twee donkere elementen: een geeloranje smiley met gaatjes in plaats van ogen en een mond, en een vierkant met afgeronde hoeken en een grijs geruit patroon. De randen waren zwart omdat het lichtafvaleffect destijds erg populair was. De spiegelende glans van de achtergrond, het verloop en de reflectie van de smiley voegden een dimensie toe aan de foto.

2012 — 2013

IFunny Logo 2012-2013

In 2012 hebben de ontwikkelaars van FunCorp voor het eerst het IFunny-logo bijgewerkt. Het is lichter geworden door het kleurenpalet te veranderen. Tegelijkertijd kreeg de glimlach een vriendelijke uitstraling dankzij de nieuwe vorm van de ogen en mond. De spiegelreflectie verdween, evenals de cellulaire achtergrond. Het vierkant heeft nu volledige rechte hoeken en kleuren in de vorm van grijze semi-wazige stralen. Er werd geen gebruik gemaakt van lichtafval, maar de randen waren wel verduisterd door de karakteristieke streepvorm.

2013 — 2014

IFunny Logo 2013-2014

Na weer een herontwerp hebben de makers van IFunny een nieuw pictogram goedgekeurd: een groot zwart vierkant met een kleine smiley in het midden. De ontwerpers veranderden de vorm en positie van de glimlach opnieuw. Bovendien hebben ze een bescheiden hoeveelheid oranje gebruikt en de achtergrond een effen kleur gegeven, zodat de afbeelding niet zo zwaar aanvoelt als vroeger.

2014 — heden

IFunny Logo 2014-vandaag

De trend naar vereenvoudiging zette zich voort: in 2014 verdween de gradiënt eindelijk. Maar de smiley is groter geworden, dus het is niet moeilijk om hem op te merken zonder grafische technieken. Tegelijkertijd hebben kleuren hun helderheid en verzadiging verloren, waardoor het logo er vervaagd uitziet.

Logo lettertype en kleuren

IFunny Logo

De eigenaren van IFunny hebben lang geëxperimenteerd met de grafische vormgeving van het logo zonder de belangrijkste elementen te veranderen. Nu bestaat het uit een vierkant (achtergrond), een cirkel (hoofd), twee mini-ovalen (ogen) en een boog (mond). Met behulp van de eenvoudigste reeks geometrische vormen konden de ontwerpers de hele essentie van de entertainmentdienst overbrengen. Ten eerste symboliseert een glimlachende emoticon het goede humeur dat gebruikers krijgen bij het bekijken van grappige plaatjes. Ten tweede wordt het gepresenteerd in het systeem van likes op de site en in applicaties.

Logo IFunny

Het IFunny-logo bevat geen inscripties. Dit is een eenvoudige tweekleurige tekening. Voor de smiley gebruikten de artiesten de schaduw Golden Tainoi (# FFC449) en voor het vierkant — Black Russian (# 212124).