iCloud Logo

iCloud Logo

iCloud is een cloudopslagservice die in 2011 door Apple is gelanceerd. Een van de meest populaire ontwikkelingen, gemaakt voor apparaten die draaien op het iOS-besturingssysteem. Tot op heden wordt iCloud actief gebruikt door ongeveer 800 miljoen mensen over de hele wereld. De eigenaar van Apple-technologie kan meerdere apparaten synchroniseren, waarna de gegevens die in de dienst zijn opgeslagen beschikbaar zijn op alle aangesloten iPhones, iPads, enz.

Betekenis en geschiedenis

iCloud Logo Geschiedenis

Wat is iCloud?

Allereerst is dit een platform waarmee de gebruiker bestanden kan opslaan zonder direct geheugen op het apparaat in beslag te nemen. We hebben het over foto’s, video’s, audio, enz.

Tijdens het bestaan ​​van de iCloud-service is het logo slechts twee keer gewijzigd. Visuele herkenning van het merk staat dankzij het gebruik van de klassieke cloud op een hoog niveau. In de regel werden alleen wijzigingen op de achtergrond aangebracht. In alle variaties ziet het logo van de dienst er positief en fris uit, wat positieve emoties oproept bij gebruikers. Het cloudsymbool is niet toevallig gekozen, omdat het duidelijk de basis van de datawarehouse-functionaliteit weergeeft. Interessant is dat het iCloud-logo volledig verstoken is van woordmerken, met uitzondering van enkele variaties uit 2014. Dit geeft direct aan dat het logo en de service zo populair zijn dat extra details simpelweg niet nodig zijn.

2011 — 2013

iCloud Logo 2011-2013

De originele versie van het logo verschilde aanzienlijk van latere updates. Het werd onmiddellijk na de officiële lancering van de dienst in 2011 geïntroduceerd. Het wolkensymbool met een gedurfde zwarte omtreklijn werd afgebeeld tegen een grijs vierkant met licht afgeronde hoeken. Door een grijs verloop te gebruiken, voelde het embleem niet alleen driedimensionaal aan, maar ook het gevoel dat het op metaal werd weergegeven. Tijdens het gebruik van het gepresenteerde logo waren versies 5 en 6 van iOS relevant.

2013 — 2014

iCloud Logo 2013-2014

Na de release van iOS 7 besloot het bedrijf het iCloud-logo opnieuw te ontwerpen. De belangrijkste wijzigingen zijn aangebracht op de achtergrond. In plaats van grijs werd een blauw verloop gebruikt, waardoor associaties met de lucht werden gecreëerd. Het vierkant zelf had ook afgeronde hoeken en was qua grootte identiek aan de originele versie. Op zijn beurt had de wolk geen zwarte, maar een witte omtrek. Over het algemeen is het logo vriendelijker en prettiger geworden voor de doelgroep. Ondanks de hoge kwaliteit en positieve feedback van gebruikers, werd het slechts één jaar actief gebruikt.

2014 — heden

iCloud Logo 2014

Een ander herontwerp werd in 2014 voltooid. De achtergrond is volledig verwijderd. Tegelijkertijd is het embleem met een wolk nog realistischer geworden. Het blauwe verloop gaf het beeld een driedimensionaal gevoel. In bepaalde varianten van het logo werd, naast het voor gebruikers bekende logo, de woordelijke naam van de dienst «iCloud» gebruikt, gemaakt in vetgedrukte zwarte letters. Ze waren allemaal in kleine letters, behalve de letter «C». Het is deze versie van het logo die tot nu toe het langst meegaat.

Logo lettertype en kleuren

iCloud Logo

Zoals hierboven vermeld, werden verbale inscripties op het iCloud-logo uiterst zelden gebruikt. Het logo dat in 2014 werd geïntroduceerd, bevatte echter de merknaam in een klassiek vetgedrukt schreefloos lettertype.

Logo iCloud

Het kleurenschema van het logo bestaat uit een gradiënt van blauw, wat een gevoel van volume creëerde voor de gebruikers van de cloudopslagdienst. De gekozen kleur is niet toevallig. Het wordt op zijn minst onmiddellijk geassocieerd met de lucht, en dus met de wolken. Bovendien roepen felle kleuren positieve emoties op bij gebruikers, waardoor ze worden aangetrokken om iCloud te gebruiken.