Icade Logo

Icade LogoIcade is een internationaal bedrijf dat investeert in particulier en openbaar onroerend goed. Het werd in 1954 opgericht onder de naam SCIC. Haar huidige naam kreeg ze in 2003 en sinds 2016 houdt ze zich bezig met reclame en grondmarkt. Nu werkt hij in verschillende sectoren, waaronder medische en openbare instellingen, woongebouwen, bedrijventerreinen, kantoren.

Betekenis en geschiedenis

Logo Icade

 

Het eerste logo van een investeringsmaatschappij verscheen in 2003, onmiddellijk na de rebranding van de SCIC-groep. Het belangrijkste element is de «Icade» -belettering in een strikt schreefloos lettertype. Er is geen verborgen betekenis in de naam: hij is afgeleid van de woorden Immobiliere Caisse des Depots. Aan de rechterkant is een figuur die lijkt op de letter «i». Het bestaat uit een vierkant en een parallellogram. Het kleurenschema is eenvoudig — wit op blauw.

Op 13 februari 2016 introduceerde het bedrijf een ander logo. Zoals CEO Olivier Wigniolle opmerkte, heeft het bedrijf de afgelopen 15 jaar zijn strategie gewijzigd, dus het was nodig om de visuele identiteit te moderniseren. Hij geloofde dat de nieuwe stijl meer klantgericht en minder geïnstitutionaliseerd was.

Het moderne logo heeft ook het opschrift «Icade», maar het ziet er totaal anders uit dan de vorige versie. De bovenkant van de letter «A» is iets afgesneden, wat een herkenbare merkidentiteit is geworden. Onder de onderkant staat het motto «L’immobilier de tous vos futurs», verkregen na een gedeeltelijke rebranding.

Een ander kenmerk van het grafische bord is de originele achtergrond. Op de achtergrond zijn er grote chaotische plekken met verschillende kleuren. Het palet omvat blauw, cyaan en groen. Een «wolk» bestaat uit veel zwarte stippen die op dezelfde afstand van elkaar zijn opgesteld.

Logo lettertype en kleuren

Icade Logo

Het Icade-logolettertype is een klassieke versie van de categorie Sans Serif. Dit zijn brede schreefloze hoofdletters — gehakt, glad, zelfs. In dit geval onderscheiden ze zich door een strikte geometrie en de afwezigheid van het bovenste linkerdeel «A». De helft van de bovenkant is afgesneden, dus de rechterkant is iets hoger.

Het kleurenschema bestaat uit wit (letters), zwart (stippen), blauw (gespikkelde wolk), groen (nog een chaotische plek) en cyaan (derde wolk).