I Love New York Logo

I Love New York Logo

I Love New York — een regel uit een lied dat een patriottische slogan en logo is geworden. Het wordt gebruikt als marketingelement om toeristen aan te trekken. Tegenwoordig wordt dit teken beschouwd als de officiële slogan van de stad en de staat. Het werd voor het eerst gebruikt door de reclamestudio Wells Rich Greene, onder leiding van Mary Wells Lawrence. Dit was in 1977. Maar de auteur is niet zij, maar Milton Glaser, een grafisch ontwerper die een jaar eerder een prototype-logo afbeeldde op een stuk papier in een taxi. Het is nu een op zichzelf staand handelsmerk dat eigendom is van het New York State Department of Economic Development. Het originele symbool wordt bewaard in Manhattan: het bevindt zich in het Museum of Modern Art. Het nummer waar de zin vandaan komt, is geschreven door Steve Karmen. Hij schonk het aan de staat.

Betekenis en geschiedenis

I Love New York Logo Geschiedenis

Deze badge is zo populair geworden dat hij overal terug te vinden is: op reclameposters, brochures, brochures, mokken, vlaggen, T-shirts, baseballcaps en op tal van andere souvenirproducten. Daarnaast bestaat het logo in de vorm van grote en kleine installaties verspreid over de staat New York. Hij had een enorm leger aan volgelingen, dus soortgelijke emblemen (maar met verschillende namen van administratieve centra) zijn in elke uithoek van de wereld te zien.

Het begon allemaal met een campagne georganiseerd door het regionale ministerie van Handel. Het werd aangekondigd door William S. Doyle, die het marketingbureau Wells Rich Greene inhuurde. Ook graficus Milton Glaser was bij het proces betrokken. De eerste schets verscheen spontaan — tijdens een ritje in een taxi. De auteur ging ervan uit dat dit een korte campagne was voor een paar maanden, dus hij deed het werk op vrijwillige basis. Maar de innovatieve badge was zo geliefd dat het een merk op zich werd en een integraal symbool van de stad New York werd. Een conceptuele schets werd samen met presentatiemateriaal overgebracht naar het Museum of Modern Art, waar ze nog steeds worden bewaard.

Logo I Love New York

De tweede golf van populariteit van het icoon met een liefdesverklaring aan New York vond plaats na de tragische gebeurtenissen van 11 september 2001. Toen, uit solidariteit met de slachtoffers, begonnen Amerikanen kleding te kopen en te dragen met het I Love New York-logo om steun te betuigen. In die tijd paste Glaser het logo enigszins aan door een kleine zwarte vlek op het rode hart te tekenen — een symbool van verdriet. Het kwam overeen met de cartografische locatie van het verwoeste winkelcentrum in de lagere zone van het eiland Manhattan. Het embleem werd op een poster geplaatst en gedrukt in de lokale krant Daily News, die geld inzamelde om de slachtoffers van de aanslagen te steunen.

Het embleem bestaat uit een verkorte inscriptie, symboliseert gehechtheid aan de stad en roept een gevoel van eenheid op onder de inwoners van de metropool. Het pictogram toont de letter «I», een rood hart, zoals het is getekend op ansichtkaarten met cupido, en de afkorting «NY», gevormd uit de uitdrukking «New York». Aanvankelijk bevonden alle elementen zich op één lijn, maar werden vervolgens in tweeën gesplitst. Nu wordt elk teken proportioneel boven het andere geplaatst. De letters zijn vet, groot, versierd met grote schreven, horizontaal langwerpig.

Logo lettertype en kleuren

I Love New York Logo

De inscriptie op het logo is gemaakt in het lettertype American Typewriter Medium — glad en afgerond op de uitstekende delen van de letters. De auteurs zijn ontwerpers Joel Kaden en Tony Stan. Het lettertype verscheen voor het eerst op ITC.

Het officiële palet is ingetogen, met de nadruk op het hart, dat het woord «liefde» vervangt. Het is de enige die felrood is geverfd. De rest van de karakters zijn zwart. De achtergrond is meestal neutraal wit.