Hyatt Logo

Hyatt LogoHyatt is een internationale hotelketen van hotels, resorts en recreatiecentra. Het is ook bekend als Hyatt Hotels Corporation en Hyatt Hotels & Resorts. Het bedrijf opereert op franchisebasis, omvat bijna 900 hotels wereldwijd en heeft meer dan 100.000 werknemers in dienst. De tijd van de oprichting is september 1957. De oprichters van het bedrijf zijn Hyatt Robert von Dehn en Jack Dyer Crouch. Het hoofdkantoor is gevestigd in de stad Chicago, Illinois (VS).

Betekenis en geschiedenis

Hyatt Logo Geschiedenis

Het allereerste Hyatt House werd gebouwd in 1954 in de buurt van de internationale luchthaven van Los Angeles. Het hotel is gebouwd door de oprichters van het bedrijf — Hyatt Robert von Dehn en Jack Dyer Crouch. Daarom is het netwerk vervolgens naar een van hen vernoemd. Maar de officiële tijd van zijn verschijning wordt beschouwd als 1957, toen het bedrijfsproject werd gekocht door de gebroeders Pritzker Jay en Donald. De deal kostte hen $ 2,2 miljoen.

Ze realiseerden de groeiende vraag naar vliegreizen en begonnen hun hotels actief op te bouwen rond luchthavens in verschillende steden in Amerika. Het was een strategisch correcte beslissing. Na Los Angeles zijn er Hyatt-motels ontstaan ​​in San Francisco, Seattle-Tacoma en verschillende andere grote steden. Deze stap maakte het bedrijfsembleem universeel herkenbaar.

Sinds 1969 breidt de hotelketen zich internationaal uit. Ze begon niet alleen met de bouw, maar ook met de aankoop van nieuwe gebouwen en de overname van concurrenten. Tegenwoordig omvat zijn troef een groot aantal hotels, resorts, boetiekhotels en hotels met een volledig scala aan diensten. Daarom is het logo nu bekend in meer dan 60 landen over de hele wereld. Er zijn drie emblemen in de carrière van Hyatt.

1957 — 1990

Hyatt Hotels & Resorts Logo 1957-1990

Het eerste visuele identiteitsmerk van het bedrijf omvatte de volledige naam: Hyatt Hotels & Resorts. Het was geschreven in een elegant, langwerpig lettertype. Dunne letters bevonden zich heel dicht bij elkaar, en soms was er helemaal geen intersymboolruimte en waren sommige elementen bijna samengevoegd.

De zin was zwart-wit, grotesk, met een cirkelvormig pictogram tussen Hyatt en Hotels. Het was een witte bloem met vier bloemblaadjes op een zwarte achtergrond. Binnenin was er een schijn van een kern met uitstekende halve cirkels. Er liep een dunne lijn overheen. Hoogtepunten van de letters waren een «R» met een onafgewerkte middenlijn en een «H» met een lage dwarsbalk. De rest van de letters was dicht bij de standaard.

1990 — 2013

Hyatt Hotels Logo 1990-2013

Na een lange periode van toepassing van het oude embleem, keurde de directie het nieuwe goed. Het was een harmonieuze combinatie van afbeeldingen en tekst. Dat wil zeggen, de letters waren individueel, met de hand getekend, niet gedrukt. De bijgewerkte versie bestond uit lange en slanke schreefloze tekens. Het midden van het logo was «A». Het was in het midden en was erg groot met een rode gebogen lijn in plaats van de gebruikelijke dwarsbalk. Rechts en links ervan waren de rest van de borden van het woord «Hyatt». Achter hem was een rode boog met puntige uiteinden. Het is een bijzonder element dat de nauwe relatie tussen klanten en het bedrijf symboliseerde, maar ook tussen het verleden en de toekomst.

2013 — heden

Hyatt Hotels Logo 2013-vandaag

Het huidige embleem is bijna een volledige kopie van het vorige. Het verschil tussen hen zit alleen in de kleurverandering: de vroege versie was tweekleurig (blauw-rood), de latere was eenkleurig (blauw).

Logo lettertype en kleuren

Hyatt Hotels Logo

In de loop van de evolutie verloor het logo onnodige elementen en werd het vereenvoudigd. Nu ziet het er zo eenvoudig mogelijk uit: een monochroom bord dat bestaat uit één inscriptie en één boog. Maar in de beginfase was het een meerdelige inscriptie — een gedetailleerde naam van een hotelketen met een pictogram in de vorm van een bloem met vier bloembladen.

Het debuutembleem gebruikte een aangepast lettertype met een opvallende ronde «O», een open «R» en een niet-standaard «H» met een ingetogen horizontale lijn. De rest van de letters is typisch plat grotesk. Na het herontwerp verscheen een lettertype dat doet denken aan Optima.

Logo Hyatt Hotels

Voorheen bestond het bedrijfspalet uit zwart (letters, pictogram) en wit (achtergrond). Toen veranderde het logo drastisch en werd het veel helderder: het bevatte donkerblauw (# 04214e) en rood (# ef221b). Ze zijn nu vervangen door blauw (# 4a78ab).