H&R Block Logo

H&R Block Logo

H&R Block is een Amerikaans bedrijf voor belastingaangifte, salarisadministratie en bedrijfsadvies. Het biedt ook software voor het uitvoeren van consumentenbelastingen en het online voorbereiden van belastingen vanaf zijn website. De organisatie heeft een internationale status en is actief in de Verenigde Staten, Australië en Canada. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kansas City, Missouri. Het bedrijf werd opgericht in 1955. De oprichters zijn de broers Bloch — Henry en Richard.

Betekenis en geschiedenis

H&R Block Logo Geschiedenis

Het bedrijf begon toen, na de Tweede Wereldoorlog, luchtmachtnavigator Henry W. Bloch erover dacht om te gaan werken en een familiebedrijf te starten. Hij zag een brochure die op briljante wijze de mooie toekomst beschreef van bedrijven die kleine bedrijven bedienen. In 1946 sloot hij samen met zijn oudere broer Leon een lening van vijfduizend dollar af om in zijn geboorteplaats een boekhouddienst op te richten.

Maar het ging niet goed en na vier maanden hadden de broers te weinig klanten om de lening af te betalen. Toen besloot Leon een gespecialiseerde opleiding te volgen en Henry vroeg om hulp via de krant. De steun kwam van de moeder, die belde en vroeg om een ​​andere broer, de jongere Richard, aan te nemen.

De broers namen de gezamenlijke leiding over van hun eigen bedrijf, United Business Company, dat zich toelegde op boekhouding, inkomstenbelasting en salarisadministratie. Toen echt geld verscheen, adverteerden de eigenaren onmiddellijk in de plaatselijke krant en informeerden het publiek over hun service. De oproep bracht succes — meer mensen leerden over hen en begonnen diensten aan te vragen.

Dit evenement vond plaats in 1955, het officiële jaar van de oprichting van het bedrijf. De oprichters hebben het bedrijf omgedoopt tot het bedrijf H&R Block. Hiervoor gebruikten ze de eerste letters van hun naam en achternaam. Alleen voor het gemak vervingen de broers de laatste «h» door «k», zodat het woord stevig en duidelijk werd uitgesproken. Het eerste logo was in de vorm van een eenvoudige reclameplaat met daarop de naam en het soort diensten.

Een jaar later besloten de broers om uit te breiden en kozen ze de stad New York voor de verhuizing. Maar ze wilden niet alles meenemen, dus kwamen ze overeen om het plaatselijke filiaal te verkopen aan degenen die dat wilden. Zo legden ze de basis voor de franchise. In 1962 werd het H&R Block-logo goed herkend.

In 1980 kocht het bedrijf de internetdienst Compuserve om zich in die richting te ontwikkelen. Na 6 jaar verwerkten de broers jaarlijks al 10 miljoen belastingaangiften en openden ze hun eigen kantoren in Australië en Canada. In 1986 werkte de organisatie ook samen met de Internal Revenue Service aan de actieve implementatie van elektronisch documentbeheer. Gedurende al die tijd zijn er drie logo’s in haar carrière geweest.

1955 — 1999

H&R Block Logo 1955-1999

Het embleem van die periode bestaat uit de naam van het bedrijf in klassieke blokletters. De zinsnede «H&R Block» is vetgedrukt in hoofdletters en bevindt zich tussen twee brede lijnen van gelijke grootte. Onder de onderste regel staat de reclamezin «The income tax people». De karakters erin zijn iets dunner en kleiner van formaat dan in de bovenste regel. Traditionele kleur — zwart-wit. Het bestaat uit zwart (alle elementen) op een lichte (basisachtergrond voor de labels). Het ampersand (&) dat «H» en «R» verbindt, is klein gemaakt en precies in het midden afgebeeld — het lijkt tussen twee letters te hangen.

1999 — 2014

H&R Block Logo 1999-2014

Op dat moment vond de overgang plaats van een reclamelogo naar een grafisch bord. Hiervoor hebben de ontwerpers alle aanvullende inscripties verwijderd die niet gerelateerd zijn aan de merknaam. Ze plaatsten de zin «H&R Block» links van het grote lichtgroene vierkant. De zwarte tekst contrasteert effectief met de limoentint.

2914 — heden

H&R Block Logo 2014-vandaag

Alvorens de nieuwe versie goed te keuren, hebben de ontwerpers het logo gecorrigeerd. Ze veranderden de verhoudingen en kleuren van alle elementen. Nu wordt het logo gebruikt met een klein lichtgroen vierkantje, dat perfect in balans is met de tekst. Nu is het gecorreleerd met de inscriptie, dus het ziet er harmonieus uit. De letters hebben een grafietkleur, waardoor ze niet zwart lijken, maar donkergrijs.

Logo lettertype en kleuren

H&R Block Logo

Gedurende zijn bestaan ​​bevatte het logo van dit bedrijf dezelfde details. De auteurs veranderden eenvoudig hun verhoudingen en corrigeerden de kleur. De belangrijkste elementen waren en zijn nog steeds de merknaamtekst en het klassieke groene vierkant. Het verscheen echter niet onmiddellijk, omdat eerst de hoofdinscriptie was, en niet de afbeelding. Dus stapte de belasting- en adviesdienst geleidelijk af van de informatieve versie van het logo.

Voor een zakelijk en serieus logo hebben de ontwerpers gekozen voor een geometrisch schreefloos lettertype — glad, glad, strak, dat de stijl van het bedrijf maximaal weerspiegelt. Het lettertype heet Coflax Black. Het is in 2012 gemaakt door Eric Olson en uitgebracht door Process Type Foundry.

Logo H&R Block

Het embleempalet is tweedelig: behalve de witte achtergrond zijn er alleen limoen en zwart in aanwezig. H&R Block koos tijdens de reboot voor de groene kleur toen het haar activiteiten uitbreidde en de aandacht wilde trekken. En heldergroen hielp haar hierbij, omdat het wordt geassocieerd met nieuwheid, frisheid en vertrouwen.