Hootsuite Logo

Hootsuite Logoontentmanagers gebruiken Hootsuite om social media te beheren. Met deze tool kunt u gegevens bijhouden, klanten zoeken, met hun verzoeken werken en publicaties plannen. Ryan Holmes, de maker van het platform, bracht alle functies samen die zijn bureau Invoke Media nodig had. Om zaken te doen en niet afgeleid te worden door Twitter, bedachten de Canadese programmeur en collega’s in 2008 het BrightKit-systeem. Ze had een aantal ingebouwde analysemogelijkheden en hielp bij het samenstellen van interessante inhoud. Een jaar later werd op basis daarvan Hootsuite ontwikkeld.

Betekenis en geschiedenis

Hootsuite Logo Geschiedenis

Wat is Hootsuite?

Hootsuite is een service waarmee je meerdere accounts op verschillende sociale netwerken tegelijk kunt beheren. Het ziet eruit als een controlepaneel, opent in een browser en heeft een breed scala aan functies. Het platform is ontwikkeld door Hootsuite Media, Inc., genoemd naar de uil in het logo. Matt Nathan stelde voor om het woord «Owly» te combineren met de Franse woordspeling «tout de suite».

De naam voor de dienst is door de gebruikers zelf gekozen. Ryan Holmes motiveerde hen met een geldprijs en beloofde $ 500 voor het winnen van de wedstrijd. De beste, naar zijn mening, versie werd gevormd uit de Franse uitdrukking «tout de suite», wat «nu» betekent. De persoon die het voorstelde, gebruikte het uilenpictogram op het BrightKit-dashboard als inspiratie. Hij zag het verband tussen de woorden «Owly» en «Hootsuite» en ontving de hoofdprijs voor zijn vindingrijkheid.

Het hernoemen vond plaats in 2009. Tegelijkertijd voegde het platform ondersteuning toe voor andere sociale netwerken en begon het te opereren als een onafhankelijk bedrijf. Ze verliet Invoke Media en werd opgericht onder de naam Hootsuite Media, Inc. Vanaf dat moment begon haar onafhankelijke pad op het gebied van online brand management. Het servicelogo veranderde onder invloed van externe factoren. Het weerspiegelde de wens van het bedrijf om concurrenten in te halen, zelfs als het ging om het creëren van een visuele identiteit.

2008 — 2014

Hootsuite Logo 2008-2014

Het eerste logo werd in 2008 niet gebruikt omdat het en Hootsuite destijds niet bestonden. Het werd een jaar later in gebruik genomen, direct nadat de naam van het programma was gewijzigd. Al moeten we toegeven dat de uil verscheen in de tijd van BrightKit: ooit sierde een grappig embleem het Twitter-dashboard.

Deze vogel was en blijft de belangrijkste mascotte van het platform. Tot 2014 werd ze in cartoonstijl geportretteerd: met grote donkergrijze oren, een lichtgrijze vleugel en een oranje snavel, vergelijkbaar met de neus van een sneeuwpop. Het lichaam van een uil had de vorm van een druppel. Voor de geloofwaardigheid voegden de kunstenaars een zwarte schaduw toe die een driedimensionaal effect creëerde.

De «hootsuite» -belettering zag er ook driedimensionaal uit, maar om een ​​andere reden. De ontwerpers gebruikten een lineair verloop voor het ontwerp. De naam was opgedeeld in twee delen: oranje «hoot» en grijze «suite».

2014 — heden

Hootsuite Logo 2014-vandaag

Vertegenwoordigers van Vigilantes-bureaus, marketeers, ontwerpers, schrijvers, Dee Anna McPherson (VP Marketing) en Ryan Holmes hebben de handen ineengeslagen om een ​​nieuwe look voor het platform te creëren. Ze hebben de Owly-mascotte behouden, maar deze aanzienlijk herwerkt, waardoor deze minimalistisch en monochroom is. De uil bestaat nu uit de eenvoudigste geometrische vormen, meestal cirkels en driehoeken. Het heeft geen vleugel en zijn bek is verbonden met de ogen.

Het woord «Hootsuite» is ook veranderd. Ten eerste kozen de ontwikkelaars een ander lettertype, meer rond dan het eerste. Ten tweede hebben ze de «H» omgezet in hoofdletters en beide delen van de letters opnieuw zwart geverfd.

Logo lettertype en kleuren

Hootsuite Logo

Het beheersysteem voor sociale media heeft een herkenbaar symbool en een mascotte — een uil. Het is het belangrijkste element van het logo en weerspiegelt de vriendelijkheid en eenvoud van het merk. Al die jaren is het maar één keer veranderd, en dan «cosmetisch». De ontwerpers hebben de stijl een beetje bijgewerkt, naar het voorbeeld van Twitter, dat Larry the Bird een moderne uitstraling gaf.

Op het eerste logo stond de naam van het programma in kleine letters. Het lettertype deed sterk denken aan Supra Condensed Medium, gemaakt in 2013 door typograaf Gert Wiescher. Maar veel details liepen uiteen, dus hier kunnen we praten over een individueel type, ontworpen om te bestellen.

Logo Hootsuite

Voor het tweede woordmerk werd een lettertype gebruikt dat lijkt op Graublau Sans Bold. De originele groteske verscheen in 2012 en werd uitgegeven door de FDI Type Foundry. Een ander analoog is Mute Bold van Indian Type Foundry. Het ontwerpteam van Hootsuite veranderde een aantal tekens: in het bijzonder verwijderden ze de linkerhelft van de horizontale streep van de «t» en maakten ze de bovenkant van de letter rond.

Het palet was vroeger gevarieerder dan het nu is. Het bevatte een lichtbruine kleur en verschillende tinten oranje en grijs. Het huidige logo is helemaal zwart en wit: zowel de inscriptie als de uil. Dat werd zo na het herontwerp in 2014.

Waar staat hootsuite om bekend?

De meest populaire functie van Hootsuite is het tegelijkertijd plaatsen van dezelfde inhoud op alle sociale netwerken. Bovendien kunt u met de service opmerkingen van klanten volgen (indien gebruikt door bedrijfsvertegenwoordigers) en dient deze dienst als het belangrijkste hulpmiddel voor managers.

Wat kan hootsuite beheren?

Hootsuite kan worden gebruikt om accounts op verschillende sociale netwerken te beheren: LinkedIn, Facebook, Twitter, Foursquare, Google+, WordPress-blogs. Dit platform is ook geschikt voor het monitoren van profielen op Get Satisfaction, Edocr, Storify, Slideshare, MailChimp, Flickr, Evernote, Tumblr, Instagram, StumbleUpon, Reddit, Vimeo en andere diensten die mogelijk worden gemaakt door applicaties van derden.