Honey Logo

Honey Logo

Technologiebedrijf Honey Science Corp. is beroemd geworden in de e-commercewereld vanwege zijn plug-in die kortingsbonnen biedt voor online deals. De extensie is geschikt voor alle populaire browsers — van Chrome tot Microsoft Edge. Maar alleen inwoners van vijf landen kunnen het gebruiken: de VS, India, Australië, Groot-Brittannië en Canada. Dit is een handig hulpmiddel om kortingen te vinden: het verzamelt informatie over koopgedrag, vergelijkt producten in 30 duizend webwinkels en rapporteert waar de beste prijzen zijn.

Betekenis en geschiedenis

Honey Logo Geschiedenis

Honey is een succesvolle startup opgericht door twee ondernemers in 2012. Het heeft samenwerkingsverbanden met talloze marktplaatsen die letterlijk alles omvatten, van pizzabezorging en reisarrangementen tot modekleding en elektronische gadgets.

De luidste gebeurtenis in de geschiedenis van het bedrijf vond plaats in 2020, toen het werd gekocht door de PayPal-holding. Hij gaf een recordbedrag uit aan deze overname: bijna $ 4 miljard. Het is opmerkelijk dat de nieuwe eigenaar de merkidentiteit niet veranderde, maar het oude logo verliet om het klantenbestand van de plug-in te behouden nadat de deal was gesloten. Daarvoor was het ontwerp vrij vaak veranderd: Honey had drie versies van de woordtekens met verschillende stijlen.

2012 — 2015

Honey Logo 2012-2015

Toen het servies voor het eerst verscheen, gebruikte het een logo met het woord «honing» in het wit. Door de ronde en gekartelde letters zag het script eruit als een bubbellettertype. Er waren vlekken aan de zijkanten die eruit zagen als verfspatten (twee naast de «h» en drie rechts van de «y»). Een grote rechthoek diende als achtergrond. De kunstenaars gebruikten een verloop, waardoor ongelijke overgangen tussen verschillende grijstinten werden toegevoegd.

2015 — 2016

Honey Logo 2015-2016

In 2015 vond een kleine herinrichting plaats, waarna de rechthoek smal en lichtblauw werd. De typografie is ook veranderd: het handgeschreven lettertype is vervangen door de CM Sans Serif 2012 Medium-wijziging. De ontwikkelaars hebben de stijl van «n» enigszins gewijzigd, waarbij de uitstekende streep aan de linkerkant is verwijderd en de letter symmetrisch is gemaakt.

2016 — heden

Honey Logo 2016-vandaag

In de huidige versie ziet het woord er weer uit alsof het met de hand is geschreven. Het ontwerp van de tekst is merkbaar anders dan voorheen. De letters zien er gladder en schoner uit. De rechthoek verdween spoorloos — in plaats daarvan was er alleen lege witte ruimte. Daarom moesten de ontwerpers de naam van de Honey Science-plug-in opnieuw schilderen in een feloranje kleur zodat deze niet verloren zou gaan op een lichte achtergrond.

Logo lettertype en kleuren

Honey Logo

Het bedrijf, dat beroemd werd vanwege de browserextensie met dezelfde naam, vertrouwt op zijn bekendheid. Daarom bevat het logo alleen het woord «honing» en is het niet versierd met andere elementen: er wordt aangenomen dat gebruikers al weten waarmee ze te maken hebben. Volgens het management leiden aanvullende details de aandacht alleen maar af van het belangrijkste: van de merknaam.

Omdat Honey alleen woordmerk gebruikt, hebben de ontwerpers zich gericht op lettertypeselectie. Na wat experimenteren kozen ze voor handgeschreven tekst met een imitatie van netjes handschrift. Sommige letters («h», «o», «y») zijn versierd met decoratieve lussen. Alle hoeken zijn afgerond. De karakters zijn kleine letters en zijn met elkaar verbonden.

Logo Honey

De kleur van de inscriptie komt overeen met de naam van het bedrijf: het woord «honing» is oranje als honing. De schaduw is helder genoeg en lijkt erg op Pumpkin (# FF7518). De HEX-kleurcodewaarde is # FF7F22.