Habbo Logo

Habbo Logo

Habbo is een Fins sociaal netwerk gelanceerd in 2000. Na meer dan 20 jaar actief zijn op de markt, hebben ongeveer 300 miljoen gebruikers van over de hele wereld zich bij het platform aangesloten. Naast de functionaliteit van klassieke sociale netwerken, namelijk communicatie met vrienden, het gebruik van video- en audiomateriaal, krijgen gebruikers van het sociale netwerk ook een aantal unieke mogelijkheden. Voor zijn account kan de eigenaar bijvoorbeeld een personage maken dat tijdens het uitvoeren van verschillende acties op de persoonlijke pagina kan worden geüpgraded, plezier hebben en spelen met vrienden.

Betekenis en geschiedenis

Habbo Logo Geschiedenis

Wat is Habbo?

Allereerst is het een hulpmiddel voor communicatie. Het maakt niet uit waar de geliefde is, want met behulp van dergelijke sociale netwerken heeft de gebruiker altijd de mogelijkheid om te schrijven wat echt belangrijk is.

Het logo van het sociale netwerk is slechts twee keer gewijzigd tijdens zijn werking op de markt. In tegenstelling tot de meeste concurrenten werden 3D-letters gebruikt om een ​​visuele identiteit te creëren. Zij waren het die het mogelijk maakten om het bedrijf te onderscheiden, om de aandacht te trekken van de doelgroep, die over het algemeen bestond uit jonge mensen die in dezelfde taal met hen communiceerden.

2000

Hotelli Kultakala Logo 2000

2000 — 2003

Habbo Logo 2000-2003

De eerste versie van het logo bestond uit driedimensionale letters die naar links waren gedraaid. De inscriptie bestond uit hoofdletters in vet schreefloze letters. Als hoofdkleur is gekozen voor geel. De oranje schaduw in de 3D-ruimte nam echter meer dan de helft van het totale volume in beslag. Een zwarte omlijning werd gebruikt om een ​​gevoel van volume te creëren. Tegelijkertijd was het niet gebaseerd op rechte lijnen, maar bestond het uit veel afrondingen. Visueel leek het logo op de iconen van games die destijds actief op gameconsoles werden uitgebracht. Interessant is dat gedurende de eerste drie jaar de verbale inscriptie niet alleen uit het woord «HABBO» bestond, maar ook uit het woord «HOTEL» onderaan. Er waren geen extra elementen op het logo.

2003 — heden

Habbo Logo 2003

In 2003 werd besloten het logo opnieuw te ontwerpen. De veranderingen maakten het eenvoudiger, maar tegelijkertijd modern, dicht bij de realiteit van die tijd. Het woord «Hotel» werd uit de naam verwijderd. De letters in «Habbo» waren echter niet langer naar het publiek gericht. Daardoor werd het, ondanks dat het driedimensionale effect behouden bleef, minder opvallend dan in de vorige versie.

Het gebruikte kleurenpalet is identiek. Basis gele kleur en zwarte contouren om volume te creëren. Tegelijkertijd is ervoor gekozen om gradiënttinten te gebruiken, waardoor het logo beter leesbaar is.

Het lettertype voor het schrijven van karakters werd stijlvoller, alle letters waren een enkel element, omdat er geen spaties tussen zaten. Visueel, als je naar het logo kijkt, krijg je het gevoel dat de belangrijkste boodschap voor de doelgroep de positieve emotie is die ze zullen ontvangen van communicatie binnen Habbo.

Sinds 2003 wordt er ook een icoon gebruikt voor het sociale netwerk. Het kenmerkt een gewaagde «H» met rond gemaakte hoeken op een zwarte achtergrond.

Logo lettertype en kleuren

Habbo Logo

Het logo is gemaakt met een driedimensionaal effect met een gedurfd schreefloos lettertype met afgeronde hoeken.

Geel werd als hoofdkleur gebruikt. Met behulp van het verloop werd echter een gevoel van dominantie van oranje gecreëerd. Over het algemeen moest een niet-standaard logo, zoals voor een sociaal netwerk, potentiële gebruikers aantrekken.

Logo Habbo