Grey Goose Logo

Grey Goose Logo

Grey Goose is een Frans premium wodka-merk ontwikkeld door de Amerikaanse zakenman Sidney Frank. Ze verscheen in de jaren negentig, maar ging later over naar Bacardi, waaraan ze in 2004 werd verkocht. François Thibault uit de stad Cognac, die zich professioneel bezighoudt met alcohol, verbeterde het recept van de alcoholische drank. Hierdoor wordt het product in verschillende variaties op de markt gepresenteerd: met het aroma van citroen, kers, kaneel, sinaasappel, vanille, meloen en karamel. Het bedrijf is niet meer van plan om het smaakassortiment uit te breiden om niet af te wijken van het origineel. Het jaar waarin deze wodka-variëteit is gemaakt, is 1997.

Betekenis en geschiedenis

Grey Goose Logo Geschiedenis

Sidney Frank, de oprichter en CEO van SFIC (Sidney Frank Importing Co.), presenteerde eind jaren negentig een uniek project. Zijn concept was om een ​​luxe wodka te maken voor de Amerikaanse markt. Daartoe sloot het bedrijf een samenwerkingsovereenkomst met de beroemde meester van de cognacproductie François Thibault. Gebruikmakend van al zijn kennis van cognacs, paste hij ze toe op wodka.

Er werd specifiek gekozen voor Frankrijk als productiepunt van Grey Goose voor Amerikaanse consumenten. Dit Europese land heeft sterke culinaire wortels, dus het alcoholische product onderscheidt zich van de rest. Het water dat als basis dient, is afkomstig uit natuurlijke bronnen. Tarwe bestemd voor distillatie wordt geleverd door lokale boerderijen. Als filter wordt kalksteen gebruikt. Als gevolg daarvan, slechts een jaar na het verschijnen van wodka, erkende het Beverage Testing Institute het als de lekkerste ter wereld.

Dit werd gevolgd door een verhuizing naar de VS, aangezien het merk door Bacardi werd overgenomen om zijn producten op de Amerikaanse markt te distribueren. Dit evenement vond plaats in 2004. In die tijd werden er meer dan anderhalf miljoen kisten wodka verkocht, wat Grey Goose tot het meest gewilde premiummerk maakte. De alcohol is gebotteld in originele rookglazen flessen met een afbeelding van een Franse gans in vlucht. In totaal zijn er drie unieke labels bekend.

1997 — 2013

Grey Goose Logo 1997-2013

Het debuutlogo was een reeks zwarte letters met unieke schreven die aan de uiteinden breder werden. De naam van het alcoholmerk werd in hoofdletters op een witte achtergrond geschreven. De borden waren massief en vet, dus de dunne omtrek van een eenzame gans was duidelijk zichtbaar in het «O»-gebied. Elke letter in de uitdrukking «Grey Goose» had een dunne lichtgrijze streep en werd aangevuld met subtiele schaduwen die een driedimensionaal effect creëerden.

2013 — 2019

Grey Goose Logo 2013-2019

In 2013 hebben de ontwikkelaars het logo gemoderniseerd: ze hebben de ruimte tussen de letters vergroot, de inscriptie opnieuw in blauw geverfd, het silhouet van de gans vergroot en iets hoger gezet. Daarnaast werden er nieuwe elementen geïntroduceerd op het Grey Goose embleem. Bijvoorbeeld het woord «Wodka» (het bevond zich precies in het midden) en een kleine streep bestaande uit drie segmenten in de kleur van de nationale vlag van Frankrijk. De ontwerpers hebben de vogel ook grijs gemaakt om hem te laten opvallen tegen de lichte achtergrond.

2019 – heden

Grey Goose Logo 2019

Brandingbureau Ragged Edge uit Londen werkte mee aan de totstandkoming van het nieuwe embleem. De ontwerpers maakten het modern door de zijstrepen op de letters te verwijderen en de schaduwen te verwijderen. Zo kregen we een eenvoudig maar stijlvol opschrift dat voldoet aan de eisen van die tijd, want het is duidelijk zichtbaar op alle media. Bovendien hebben ze het lettertype een beetje veranderd, een sierlijke stijl gekozen en de gans van de tekst gescheiden door deze hoger te plaatsen. Nu ziet de getekende blauwe vogel eruit als een onafhankelijk pictogram.

Ondanks het herontwerp heeft Franse wodka altijd een vliegende gans op het label gehad. In de vroege versies was het wit geverfd, in latere versies was het grijs. Rond het midden van de geschiedenis van het logo begon het te linken aan het land van productie van de alcoholische drank, omdat het tot ver buiten de grenzen van Frankrijk werd geleverd. We hebben het over de onderste strook, verdeeld in drie kleursegmenten in de toon van de driekleur van de staat.

Logo lettertype en kleuren

Grey Goose Logo

Het lettertype dat in het Grey Goose-logo wordt gebruikt, heet Albertus Roman. Dit is een Art Deco-lettertype met glyph-schreven. De auteur is ontwerper Berthold Wolpe, die het maakte voor de Londense tak van Monotype en het vernoemde naar de Duitse theoloog-filosoof Albertus Magnus.

Logo Grey Goose

Het bedrijfspalet van het embleem van het alcoholmerk is ongewijzigd: het bestaat uit rustgevende tinten. Zelfs het rood erin ziet er discreet en ingetogen uit. Het huidige kleurenschema omvat blauw en wit. Vroege versies werden gedomineerd door zwart en grijs.