Grant’s Logo

Grant’s Logo

Grant’s is een merk blended whisky gemaakt door het Schotse bedrijf William Grant & Sons op basis van light grain whisky geleverd door de Girvan distilleerderij. Het vermengt zich met verschillende ingrediënten en is fruitig, kruidig, honing, moutig, romig en meer. Het volledige assortiment omvat sterke dranken 25, 18, 12, evenals Sherry Cask, Ale Cask en Family Reserve. Whisky wordt sinds 1957 gebotteld in merkflessen met een driehoekige doorsnede, waarvan de vorm is ontwikkeld door de Duitse ontwerper Hans Schleger. Vervolgens werd het enigszins gecorrigeerd en gemoderniseerd.

Betekenis en geschiedenis

Grant’s Logo Geschiedenis

In 1886 werkte William Grant als accountant bij de distilleerderij. Toen Pattison’s (destijds de grootste leverancier van Schotse whisky) failliet ging, lanceerde Grant zijn eigen productie en noemde het merk naar zijn achternaam. Hij bouwde een klein bedrijf genaamd Glenfiddich in Dufftown. Hij werd in het bedrijf bijgestaan ​​door zeven zonen en twee dochters, samen met hun echtgenoten. Een van de schoonzonen leverde producten aan het Verre Oosten en Australië. In 1909 bracht hij daar een jaar lang alcohol.

Toen, in 1915, waren er regels volgens welke Schotse whisky twee jaar moest rijpen en pas daarna in de verkoop mag. Veel wijnhuizen gingen failliet omdat ze het niet konden betalen. Maar de distilleerderij van Grant hield vol: er was altijd voorraad en het was 24 maanden bestand tegen whisky, omdat het in een magazijn was opgeslagen. De continue productie is niet gestopt.

Op het moment van de dood van William Grant (hij stierf in 1923), was het familiebedrijf volledig opgericht en bracht het een solide inkomen op. In 1979 bedroeg de verkoop van Grant’s blended whisky 1 miljoen kisten. Nu is het merk, net als het bedrijf, volledig geconcentreerd in de handen van deze familie. Het huidige hoofd van Glenn Gordon is de vijfde vertegenwoordiger van de dynastie. En merkproducten worden geleverd aan meer dan 180 landen van de wereld. In de eerste helft van 2020 verkocht het bedrijf 4,1 miljoen kisten van deze alcoholische drank.

In 2002 heeft het bedrijf het etiket en de fles bijgewerkt. Als gevolg hiervan werd de glazen container gecorrigeerd en werden het bedrijfsembleem en de slogan «Stand Fast» op de sticker gebosseleerd. Bovendien plaatsten latere ontwerpers er het opschrift «Est. 1887» en de uitdrukking «Independent Family Distillers for Five Generations».

jaren 1950 — 2015

Grant’s Logo 1950-2015

Het embleem toont een krachtige vertakte eik — een symbool van een oude dynastie en een sterke familie. De boom heeft veel takken en talloze bladeren. Daaronder staat de merknaam in grote vette letters gedrukt. Het lettertype is gedrukt, klassiek, met schreven. De bovenste en onderste delen zijn verenigd door een open ring, samengesteld uit drie segmenten. Deze vorm is geïnspireerd op de iconische fles, dus de afbeelding op het etiket is omgeven door een driehoekige omtrek met afgeronde hoeken, die de vorm volgt. Bovendien is het logo monochroom: het is volledig gemaakt met een lichte gouden tint.

2015 – 2018

Grant’s Logo 2015-2018

In 2015 werd een totale modernisering van het logo doorgevoerd. Het resulteerde in een bijgewerkt embleem in de vorm van een bordeauxrood vierkant met witte inscripties «Grant’s» (hierboven afgedrukt) en «Stand Together» (handgeschreven hieronder). De ontwerpers verwijderden de driehoek met afgeronde hoeken en maakten er twee gouden bogen van. Boven de naam van de gemerkte Schotse whisky plaatsten ze het familiewapen Grant, waarop duidelijk twee mannen te zien zijn die een vijfhoekig schild vasthouden.

2018 – heden

Grant’s Logo 2018

Na nog een update van de identiteit gebruikt distilleerderijbedrijf Grant’s een minimalistisch logo. Het is voorzien van de merknaam in grote zwarte print en het familiewapen in goud. Alle elementen in het generieke familiebord zijn hetzelfde gebleven: twee mannen die een schild vasthouden en op platforms staan ​​met de woorden «Stand» en «Fast». Bovendien verscheen het jaar van oprichting van de onderneming in het embleem — «Est. 1887».

De evolutie verliep geleidelijk, niet in schokken: er waren geen kardinale overgangen in de identiteit van de distilleerderij. Alle motieven werden voornamelijk geassocieerd met heraldiek, historische gebeurtenissen en de naam. Bijzondere nadruk werd gelegd op gebogen lijnen, die aanvankelijk een open driehoek symboliseerden en aan het einde veranderden in twee omgekeerde haakjes.

Logo lettertype en kleuren

Grant’s Logo

Het logo van de Grant bevat verschillende tekstelementen. De grootste letters zijn in een elegant lettertype dat lijkt op een kruising tussen Manchester en Alter Headletter. Dit is een klassieke schreef met brede lijnen en fijne schreef. Wat betreft het kleurenschema, het is stabiel: het heeft altijd goud, aangevuld met zwart, wit en soms bordeauxrood.

Logo Grant’s