Gordon Biersch Logo

Gordon Biersch Logo

Gordon Biersch is een alcoholische drank, een Amerikaanse brouwerij en een keten van restaurants in één. Hun oprichters zijn Dean Biersch en Dan Gordon. In 1988 lanceerde Biersch de eerste brasserie. Hij was in Palo Alto, Californië. Bijna tien jaar later verkocht de eigenaar de hele keten, die uiteindelijk afsloeg en een nieuwe naam kreeg: CraftWorks Restaurants & Breweries. Daarom is nu de oorspronkelijke naam Gordon Biersch aan de brouwerij toegekend. De locatie is San Jose, Californië.

Betekenis en geschiedenis

Logo Gordon Biersch

De geschiedenis van het merk begon met Duits bier, dat twee vrienden besloten te produceren voor hun restaurants. Daarom verscheen alles in het complex. Later wilden de eigenaren echter af van de horeca om zich te gaan toeleggen op de productie van bierproducten. Als gevolg hiervan werd het netwerk overgedragen aan een ander bedrijf en hadden ze nog steeds een brouwerij, die ze actief begonnen te ontwikkelen.

Om de onderneming uit te breiden, besloten de mede-oprichters en hun oorspronkelijke investeerders geld te accepteren van een buitenstaander, de familie Fertitta, die in Las Vegas woont. In 1995 investeerde het $ 11,2 miljoen in het bedrijf, dus Lorenzo Fertitta is de controlerende eigenaar van de brouwerij. Dit alles heeft een serieus stempel gedrukt op het bedrijf, maar had geen invloed op de persoonlijke identiteit van het merk.

In 2014 produceerde Dean Biersch bier onder contract voor twee Amerikaanse winkelketens, Trader Joe’s en Costco. Hij staat ook bekend om het feit dat hij in 2016 een gepersonaliseerde alcoholische drank maakte ter ere van het hockeyteam San Jose Sharks. Het was Chum rood bier. Bovendien heeft Gordon Biersch Brewing Company talrijke onderscheidingen van de hoogste industrie ontvangen voor zijn bieren.

De logo’s van de brouwerij en het restaurant komen bijna overeen. En het kan ook niet anders, want ze hebben gemeenschappelijke wortels: hetzelfde jaar van verschijning en dezelfde oprichters, die later besloten de twee bedrijfsonderdelen te scheiden. Daarom houdt het merk Gordon Biersch Brewing, afgekort door de namen van de oprichters van Gordon Biersch, zich tegenwoordig vooral bezig met brouwen. En de restaurantketen kreeg een andere eigenaar en een andere naam — CraftWorks Restaurants & Breweries.

Het logo van de brouwerij toont een cirkel met een dubbele ring aan de rand: een gele en een zwarte. Ze omringen twee grote letters — «G» en «B». Dit zijn de eerste karakters van de namen van de oprichters van het bedrijf — Gordon en Biersch. De tekens zijn enorm, vet en dicht bij elkaar geplaatst, zodat hun contouren bijna samenvallen. Ze hebben dezelfde schuine zijden, vloeiende lijnen, identieke hoogte en breedte. Om contrast toe te voegen, gebruikten de ontwerpers een kleurverschiltechniek: ze schilderden de «G» geel met een dunne zwarte rand en maakten de «B» zwart met een gele streep. Elke letter stelt een oor voor.

Het embleem van de restaurantketen bestaat uit vergelijkbare elementen, maar op een totaal andere manier gegroepeerd. Langs de rand van het ronde logo loopt een brede zwarte lijn met een witte naam. Boven is het eerste deel — «Gordon Biersch», hieronder is het tweede — «Brouwerij Restaurant». Beide zinnen worden gescheiden door laterale spikelets. In het midden op een gele achtergrond staan ​​zwarte «G» en «B». Maar ze zijn niet verbonden, zoals in het eerste geval: ertussen is een groot oor afgebeeld. De schrijfstijl van de letters is identiek aan de karakters uit het brouwerijlogo.

Logo lettertype en kleuren

Gordon Biersch Logo

De originele emblemen gebruiken een grotesk met vloeiende lijnen en rondingen. Alleen de «G» op de afgeschuinde bovenkant heeft een scherp element. Fabrikanten vermijden bewust overdreven precisie en geometrische tekens: ze willen de authenticiteit van producten met zachtheid benadrukken, aangezien bier met een puur Duitse smaak in de VS wordt gemaakt. Daarom zijn de letters vet en streng, maar zonder Duitse rigiditeit.

Het kleurenschema van de logo’s is volledig identiek: zowel de eerste als de tweede worden gedomineerd door een geel-zwart palet. Het heeft ook een professionele insteek, want geel en goud zijn echte biertinten.