Google Chat Logo

Google Chat Logo

Google Chat is een van de berichtendiensten van het wereldberoemde bedrijf. Met behulp van de gepresenteerde software kunt u rechtstreeks berichten met contacten uitwisselen en groepschats maken. Het voordeel van het gebruik van Google Chat is de mogelijkheid om bestanden te verzenden en ontvangen die zijn geüpload via Google Drive.

Betekenis en geschiedenis

Google Chat Logo Geschiedenis

Wat is Google Chat?

Allereerst is het een interne boodschapper van het bedrijf. In de nabije toekomst is het de bedoeling dat het de originele Google Hangouts volledig zal vervangen. U kunt de functionaliteit van deze software helemaal gratis gebruiken.

Het logo van het programma is verschillende keren gewijzigd, waardoor de auteurs probeerden nieuwe elementen te introduceren en daarmee het nodige bericht naar potentiële klanten stuurden, wat de ontwikkeling en het potentieel van Google Chat als moderne messenger aangaf.

2005 — 2013

Google Talk Logo 2005-2013

Het prototype van de moderne dienst was Google Talk. Het duurde 8 jaar, van 2005 tot 2013. Het logo bestond uit de verbale naam «Talk», gemaakt in het klassieke kleurenpalet van het bedrijf (blauw, rood, geel, groen). De auteur besloot alle karakters in kleine letters te maken, waardoor een sfeer van vriendelijkheid en klantgerichtheid werd gecreëerd. De hoeken in de karakters zijn licht afgerond. Naast de naam van de software wordt rechts ervan een dialoogsymbool getoond, gemaakt in wit met zwarte contouren.

2013 — 2014

Google Hangouts Logo 2013-2014

Google Talk is vervangen door Hangouts. Het werd gelanceerd in 2013. De eerste variant van het logo werd slechts één jaar door het bedrijf gebruikt. Het is gebaseerd op de afbeelding van de dialoog, gemaakt in groen, evenals de witte aanhalingstekens die erin staan. Dit kleurenpalet is niet toevallig gemaakt, want groen geeft het realisme en de groei van het bedrijf aan, en wit geeft de transparantie van haar activiteiten aan. Zo wilde Google laten zien dat het in staat is miljoenen gebruikers van over de hele wereld samen te brengen om met elkaar te communiceren. Het is interessant dat de auteurs geen verbale vormen gebruikten, maar direct de voorkeur gaven aan het laconieke logo.

2014 — 2020

Google Hangouts Logo 2014-2020

Na een jaar gebruik te hebben gemaakt van de originele versie van het logo voor de Hangouts-service, werd besloten om hierin wijzigingen aan te brengen. Ze waren minimaal. Er is bijvoorbeeld een donkerdere tint groen gebruikt om het te maken. De hoeken tussen aanhalingstekens zijn nu puntig. Bovendien werd een schaduw toegevoegd om het effect van driedimensionaliteit van de afbeelding te creëren. Het embleem werd gebruikt tot 2020, toen werd besloten Hangouts te vervangen door Google Chat. In 2015 werd echter ook de naam van de dienst onder de afbeelding toegevoegd. Het is gemaakt in een klassiek lettertype met afgeronde karakters. Alle tekens, behalve de eerste letters van woorden, zijn kleine letters. Grijze kleur werd gebruikt voor de belettering. Tegelijkertijd heeft ‘Google’ een meer verzadigde tint.

2017 — 2020

Google Chat Logo 2017-2020

Parallel aan Hangouts ontwikkelde Google een ander project, namelijk Google Chat. De eerste versie werd gelanceerd in 2017. De verbale inscriptie is gemaakt in een klassiek lettertype met ronde, grijze letters. Links van de titel staat een donkergroen dialoogsymbool met een «@» erin. Voor de afbeelding van dit symbool koos de auteur voor een witte kleur. Zo bracht het bedrijf met behulp van het logo de essentie van de service over, omdat u met zijn hulp binnen enkele seconden contact kunt opnemen met elke Google-gebruiker.

2020 — heden

Google Chat Logo 2020

Na drie jaar gebruik te hebben gemaakt van de originele versie van het logo voor Google Talk, werd besloten om hierin wijzigingen aan te brengen. De naam van de dienst bleef identiek ten opzichte van de vorige versie. Op zijn beurt is het embleem veranderd. Nu waren er twee figuren aanwezig. De donkergroene rechthoek is bedekt met een dialoogvenster met een helderdere tint. Daarbij is het «@»-symbool verwijderd. Het embleem geeft zo duidelijk de functionaliteit van de dienst weer dat het logo soms alleen deze laat zien, zonder de Google Chat-naam.

Logo lettertype en kleuren

Google Chat Logo

De auteurs gebruikten een klassiek lettertype met afronding. Minimalisme in de naam bemoeide zich niet met het overbrengen van de essentie van de service, het creëren van een sfeer van vriendelijkheid en klantgerichtheid.

Logo Google Chat

Het kleurenpalet voor de titel bestond uitsluitend uit zwart. De uitzondering was de klassieke Google Talk-service, die relevant was in de periode 2005-2013. Het gebruikte klassieke kleuren voor Google. Voor het embleem werden op hun beurt verschillende tinten groen gebruikt, wat de constante ontwikkeling en doelgerichtheid van het bedrijf aangeeft.