Google Adsense Logo

Google Adsense Logo

Adsense is een service gemaakt door Google. Het werd voor het eerst gebruikt om contextuele advertenties te plaatsen in 2003. De gepresenteerde dienst is gebaseerd op software met als belangrijkste taak het plaatsen van adblocks op websites die relevant zijn voor zoekopdrachten. Website-eigenaren die interactie hebben met Google Adsense verdienen winst voor klikken die zijn gemaakt op advertentiebanners op hun bronnen. De kosten per klik variëren, afhankelijk van het unieke karakter van het thema of de service. Hoe populairder het verzoek, hoe lager de kosten.

Betekenis en geschiedenis

Google Adsense Logo Geschiedenis

Wat is Google Adsense?

Wereldwijd is dit een van de meest succesvolle projecten die Google heeft gelanceerd. Ongeveer 25% van het totale inkomen van het bedrijf valt op het werk van de aangeboden dienst.

Tijdens de korte tijd dat Adsense bestaat, is het logo verschillende keren gewijzigd. In feite was de naam van de dienst een aanvulling op de wereldberoemde ‘Google’-branding in de bedrijfskleuren. Beknoptheid en minimalisme bij het maken van een logo in alle stadia van de ontwikkeling van het project zijn niet toevallig gekozen. Zo probeerde het bedrijf aan te tonen dat deze service relevant is voor alle behoeften en doelen, dat wil zeggen dat het tijdloos is.

2003 — 2015

Google Adsense Logo 2003-2015

De eerste variant van het Google Adsense-logo duurde 12 jaar. Aan de linkerkant plaatste de auteur de naam van het bedrijf direct, zonder iets in het logo te veranderen. Dat wil zeggen dat de gebruiker het kleurenpalet van het bedrijf kan observeren, waaronder blauw, rood, oranje, geel en groen. Heldere tinten van verschillende kleuren demonstreren de veelzijdigheid van Google, wat ook van toepassing is op zijn projecten. Aan de rechterkant staat de naam van de dienst. Alle tekens zijn in het zwart geschreven en alleen «A» en «S» zijn hoofdletters. Visueel lijkt het bij het analyseren van het logo dat de twee woorden niet aan elkaar gerelateerd zijn, dat wil zeggen dat ze onafhankelijk zijn.

2015

Google Adsense Logo 2015

Meer dan een decennium na de lancering van Google Adsense besloot het bedrijf het logo te veranderen. De naam van de dienst is door de auteur in één stijl gebracht. Alle letters zijn in het zwart gedaan. Er is een klassiek lettertype gebruikt om de inscriptie te maken, terwijl de tekens in Google dikkere lijnen hebben. Naast het wijzigen van de naam heeft de auteur links een icoon toegevoegd. Het bestond uit twee rechthoekige blokken die schuin naar rechts waren gedraaid. Links stond een oranje blok dat tegen een kleiner blauw blok werd gedrukt. Deze versie van het logo hield het niet lang vol. Het icoon werd echter in verschillende variaties tot 2018 apart gebruikt.

2015 — heden

Google Adsense Logo 2015-vandaag

In dit stadium heeft Google besloten terug te keren naar de originele versie met kleine visuele wijzigingen. De letters in de Adsense-naam zijn lichter geworden, terwijl de auteur een vetgedrukt lettertype heeft gebruikt om ze te schrijven. Op zijn beurt is het woord ‘Google’ minder volumineus geworden. Zo hebben de makers van het logo het belang van beide elementen gelijk gemaakt. In tegenstelling tot de vorige versie werd het klassieke kleurenschema voor de naam van het bedrijf hier opnieuw aan toegevoegd. Op sommige bronnen wordt deze versie van het logo in 2022 gebruikt.

2018 — heden

Google Adsense Logo 2018

Het huidige logo ligt dicht bij het logo van 2015. Het verschil in het titelblok is dat alle letters vet zwart zijn. Ook is er een embleem aan de bovenkant toegevoegd. Het bestaat ook uit twee rechthoekige blokken waarvan de hoeken licht afgerond zijn. In dit geval worden de oranje en blauwe blokken echter niet tegen elkaar gedrukt, maar op afstand. Bovendien bevat het oranje blok de bal aan de onderkant.

Logo lettertype en kleuren

Google Adsense Logo

In bijna alle varianten van het Google Adsense-logo gebruikte de auteur het klassieke Times New Roman schreefloos lettertype. Tegelijkertijd wordt, afhankelijk van de periode, soms vetgedrukte letters gebruikt om het belang van een bepaald element te benadrukken. De auteur probeerde het logo beknopt te maken, maar tegelijkertijd de moderniteit van het bedrijf over te brengen, evenals de diensten die het op de markt promoot.

Logo Google Adsense

De naam van de dienst in het logo werd op elk moment in het zwart weergegeven. Tegelijkertijd bevatte de naam van het bedrijf het klassieke kleurenpalet ervoor, waaronder blauw, groen, rood, geel en oranje. Zo probeerde de auteur positieve emoties bij gebruikers op te roepen, wat aantoont dat het bedrijf klaar staat om hen te helpen met alle soorten taken, inclusief taken die geen verband houden met contextuele reclame.