Gofood Logo

Gofood Logo

Gofood is een mobiele app gelanceerd door het Indonesische bedrijf Gojek in 2015. De gepresenteerde software wordt gebruikt voor het bestellen van eten en boodschappen. Het belangrijkste voordeel van de applicatie ten opzichte van concurrenten op de markt is een intuïtieve interface waarmee u een bestelling binnen enkele minuten kunt voltooien. Tegenwoordig wordt de ontwikkeling van Gojek dagelijks door honderdduizenden gebruikers gebruikt.

Betekenis en geschiedenis

Gofood Logo Geschiedenis

Wat is Gofood?

Allereerst bevindt deze applicatie zich in een van de meest gewilde niches op de markt. Met behulp van de functionaliteit van het programma kunt u een bestelling plaatsen bij veel populaire etablissementen.

Voor een korte werktijd heeft deze dienst zijn logo slechts één keer gewijzigd. Tegelijkertijd zijn beide opties gemaakt in een stijlvolle en moderne stijl. Meteen nadat hij kennis heeft gemaakt met het logo, begrijpt de gebruiker die de applicatie plant, wat Gofood precies doet. De auteur besloot een rood en zwart kleurenpalet als basis te nemen, zonder het logo te overladen met onnodige elementen. De stijl waarin zowel de naam van de applicatie als het logo van de dienst zijn gemaakt, stelt je in staat Gofood te associëren met een modern en vooruitstrevend project, waarin jeugd perfect wordt gecombineerd met ervaring en het verlangen naar ontwikkeling.

2016 — 2019

Gofood Logo 2016-2019

De eerste variant van het Gofood-logo werd in 2016 geïntroduceerd. De belangrijkste inscriptie is gemaakt in zwarte letters met behulp van vetgedrukte letters. Alle tekens in de titel zijn in hoofdletters. Bovendien worden «Go» en «Food» gescheiden door het logo van de applicatie. Het is gedaan in het rood. Het stelt een vork en een lepel voor, die evenwijdig aan elkaar (verticaal geplaatst) zijn. Beknoptheid en minimalisme weerhielden de auteur er dus niet van om aan te tonen waar de dienst precies in gespecialiseerd is.

2019 — heden

Gofood Logo 2019

Drie jaar later besluit het management van Gojek om het originele Gofood-logo te veranderen. Ondanks dat de auteur beide componenten behoudt, namelijk de naam van de dienst en het embleem, heeft het logo globaal belangrijke veranderingen ondergaan. Alle letters in de titel zijn nu in kleine letters. Bovendien wordt de naam Gofood niet langer gescheiden door een embleem. Besloten werd om deze naar de linkerkant te verplaatsen. Visueel ziet het embleem eruit als een rode cirkel waarop een vork en een lepel in het wit zijn geplaatst. Tegelijkertijd kunnen we aannemen dat we het niet over een cirkel hebben, maar over een bord.

In vergelijking met de vorige variant oogt de huidige versie wat vriendelijker voor de doelgroep. Dit werd mogelijk gemaakt door het gebruik van kleine letters, dwz het verminderen van het volume en de impact op de gebruiker.

Logo lettertype en kleuren

Gofood Logo

Als je naar het 2019-logo kijkt, ligt het lettertype zo dicht mogelijk bij Carmen Sans Extra Bold en Galano Grotesque Semi Bold. Alle karakters in de titel zijn vetgedrukt en schreefloos.

Logo Gofood

De auteur koos voor een rood en zwart kleurenschema, waarin de naam van de Gofood-service in het zwart is gemaakt en het embleem, dat bestek is, in rood is afgebeeld. Het is met hun hulp dat gebruikers associaties moeten hebben met het bestellen van voedsel. Het gebruik van verschillende kleurschakeringen voor de elementen van het logo maakte het mogelijk om ze duidelijk van elkaar te scheiden, waardoor de belofte van online eten bestellen in de huidige realiteit duidelijk werd aangegeven.