GoDaddy Logo

GoDaddy Logo

GoDaddy is een van de grootste domeinregistreerders ter wereld. Het platform werd gelanceerd in 1997. Tijdens zijn werkzaamheden op de markt voor het plaatsen en verkopen van domeinen zijn meer dan 19 miljoen site-eigenaren over de hele wereld klant van het bedrijf geworden. Tegenwoordig onderhoudt GoDaddy ongeveer 60 miljoen sites, inclusief domeinnamen op het eerste niveau.

Betekenis en geschiedenis

GoDaddy Logo Geschiedenis

Wat is GoDaddy?

Eerst en vooral is het een privébedrijf met een nettowinst van meer dan $ 150 miljoen. Vierduizend hooggekwalificeerde medewerkers houden zich 24 uur per dag bezig met het ondersteunen van sites en promoten zo GoDaddy in het online marktsegment.

Merkherkenning in termen van logo’s van domeinregistreerders. heeft ingrijpende veranderingen ondergaan in verschillende stadia van de ontwikkeling van het bedrijf. Het gaat niet alleen om het kleurenschema van de naam GoDaddy, maar ook om het toevoegen van extra elementen.

1997 — 2016

GoDaddy Logo 1997-2016

Direct na de oprichting van het bedrijf werd de eerste versie van het logo gepresenteerd. De hoofdtitel is gemaakt in een niet-standaard stijl. De «GoDaddy»-tekens zijn met de hand geschreven, met aanzienlijke afstand tussen de letters. De auteur besloot om zwart te gebruiken voor symbolen, om de potentiële klant van de bron niet af te leiden van de naam. Tegelijkertijd is het belangrijkste element van het logo niet het verbale deel, maar het embleem. Het stelt een man voor met een groene bril met oranje haar. Naast deze elementen is er ook een gele ster in het gebied van de schedel. Misschien is dit een sarcastische afbeelding van de toenmalige eigenaar van de site. Bovendien plaatste het bedrijf een ®-markering op het logo, waarmee de registratie van het handelsmerk werd bevestigd en het copyright van «GoDaddy» op alle visuele hulpmiddelen werd beschermd.

2016 — 2018

GoDaddy Logo 2016-2018

Lishu besloot na 19 jaar om wijzigingen aan te brengen in de originele versie van het logo. Bovendien hebben we het over minimale updates. Ten eerste werd de grootte van het hoofd evenredig met de verbale inscriptie. Beide elementen hadden dus ongeveer dezelfde mate van invloed op potentiële klanten. Visueel is het GoDaddy-logo niet gewijzigd. De bedrijfsnaam was niet meer met de hand geschreven, maar in klassieke vetgedrukte letters met afgeronde hoeken. Aan de ene kant is het woord GoDaddy beter leesbaar geworden, maar tegelijkertijd is de highlight van het logo verwijderd. Ook waren veel gebruikers en experts van mening dat de eerste versie van de naam organisch meer bij het unieke embleem paste. Auteursrechten zijn verwijderd uit het logo.

2018 — 2020

GoDaddy Logo 2018-2020

In 2018 besluit het bedrijf het embleem op het logo te laten vallen. Zo werd het beeld van een komische man met een bril, bekend bij miljoenen gebruikers, verwijderd. De schrijfstijl van de hoofdtitel bleef identiek aan de vorige versie. Er werd een klassiek vet schreefloos lettertype gebruikt. Tegelijkertijd koos de auteur voor het eerst een felle kleur voor de woordinscriptie. Groen had de voorkeur. Zo werd er verwezen naar de groene glaasjes op het embleem.

2020 — heden

GoDaddy Logo 2020

In 2020 besloot het bedrijf het logo moderner te maken. Zo probeerde ze de ontwikkelingsstrategie aan klanten te demonstreren, evenals de vooruitzichten die ze heeft. De schrijfstijl van de bedrijfsnaam bleef ongewijzigd, maar het kleurenpalet werd opnieuw gewijzigd. De auteur besloot de groene kleur te veranderen in blauw en nam daarmee afscheid van het embleem. Alle letters in de titel zijn met duidelijke lijnen getekend. Het embleem bevindt zich links van de verbale inscriptie. Visueel bestaat het uit elementen van twee karakters, namelijk «G» en «O». Beide symbolen zijn ovaal van vorm. De makers van het logo legden het ene element op het andere, waardoor een abstracte figuur ontstond die visueel op een hart lijkt.

Heeft het teken «™» geretourneerd voor auteursrechtelijke bescherming.

Logo lettertype en kleuren

GoDaddy Logo

De naam van het bedrijf op het logo komt het dichtst in de buurt van de klassieke Times New Roman. Er worden vette schreefloze letters gebruikt.

Het kleurenpalet in het GoDaddy-logo heeft aanzienlijke veranderingen ondergaan. Als de auteurs in de eerste twee variaties zwart gebruikten voor het woord inscriptie, dan werd in de volgende versies gekozen voor helderdere groene en blauwe kleuren. Er is dus het gevoel dat het bedrijf in de loop van de tijd vriendelijker is geworden voor de doelgroep, ondanks het feit dat het klassieke element uit het logo is verwijderd. Het gezicht van de man had een minimaal kleurengamma, namelijk oranje, geel en groen.

Logo GoDaddy