Gartic Phone Logo

Gartic Phone Logo

Gartic Phone is een gamingproject dat officieel is gelanceerd in 2021. De makers hebben een site ontwikkeld met een spel met dezelfde naam, dat tot doel heeft woorden van de ene gebruiker naar de andere over te dragen. Over het algemeen zijn de regels volledig identiek aan de klassieke variant van het spel. De belangrijkste taak van de spelers is om het woord zo over te brengen dat de uiteindelijke versie niet verschilt van het origineel.

Betekenis en geschiedenis

Gartic Phone Logo Geschiedenis

Wat is Gartic Phone?

Allereerst is het een kans om plezier te hebben met een groep vrienden. Een intuïtieve interface en een interessant spel stellen je in staat jezelf onder te dompelen in een positieve sfeer.

Aangezien het Gartic Phone-project relatief recent is gelanceerd, is het niet verwonderlijk dat het logo van de site tot nu toe niet is veranderd. Zo proberen de ontwikkelaars het herkenbaar te maken bij de doelgroep. Het is vrij te verwachten dat Gartic Phone onmiddellijk na de lancering en minimale reclame populair werd onder potentiële spelers over de hele wereld. Voor veel gamers is dit nostalgie naar de tijd dat ze plezier hadden met vrienden, elkaar het woord doorgaven, in de hoop een interessante en originele versie te krijgen. Een nieuwe game kan worden gemaakt door een link naar vrienden te sturen of door verbinding te maken met een willekeurige gameroom in de lijst die op de site is gepubliceerd. Voor het gemak van klanten ondersteunt de Gartic Phone-bron vele taalversies. Interessant is dat de speler, naast de functie van het verzenden van een woord, het ook kan tekenen. Elke dag nemen meer dan 200 duizend gebruikers over de hele wereld deel aan de overdracht van woorden.

Voor het logo kozen de vertegenwoordigers van het project een spectaculair en modern kleurenpalet, bestaande uit paars en wit. De naam en het logo van de huistelefoon zijn gemaakt in één doorlopend element. Als telefoon is niet gekozen voor een moderne smartphone, maar voor een huistelefoon die eind vorige eeuw werd gebruikt.

Gartic Phone Logo

Tegenwoordig is het type telefoon niet populair, maar het is niet toevallig gekozen. Dus probeerden de makers in te spelen op de nostalgische gevoelens van die gebruikers voor wie dit spel in de kindertijd een favoriet was. De telefoon is afgebeeld met paars. Het opschrift «Phone» is een onmisbaar onderdeel van de telefoon, gemaakt in vette witte letters met paarse contouren. Een interessante zet van de vertegenwoordigers van Gartic Phone was dat ze de letter «O» stileerden als een telefoonkiezer in ouderwetse apparaten. Het opschrift «Gartic» is half zo groot als «Phone». Zo werd de nadruk gelegd op het element «telefoon» en het projectlogo. Dit deel van de naam is ook in witte letters met een afgerond schreefloos lettertype. Deze bevindt zich boven de hoofdeenheid van de telefoon, maar onder de handset.

Gartic Phone heeft de creatie van het logo op een verantwoorde manier aangepakt en aangevuld met unieke elementen. Deze moeten het deel van de handset bevatten dat zich boven de letter «r» in het woord «Gartic» bevindt. Het wordt afgebeeld als een bliksemschicht, een hint naar de aard van het spel en de vaardigheden van de deelnemers.

Logo lettertype en kleuren

Logo Gartic Phone

De hoofdinscriptie is gemaakt in een klassiek vet lettertype met afgeronde hoeken zonder schreven. Elk personage heeft een schaduw. Er is dus een gevoel dat de naam «Gartic Phone» volumineus is.

Het wit-violette palet is niet toevallig gekozen. In totaal hebben ze het immers mogelijk gemaakt om een ​​helder en modern logo te maken voor een ogenschijnlijk klassiek, verouderd spel. Een potentiële deelnemer aan het spelproces, zelfs zonder naar de website van het bedrijf te gaan, ziet de richting en doelstellingen van het project. Kortom, de combinatie van deze kleuren weerspiegelt de artistieke aard van het spel, de noodzaak om creatief en proactief te zijn. De paarse kleur brengt een boodschap over over de stabiliteit en vooruitzichten van het project, terwijl wit loyaliteit weerspiegelt aan de deelnemers aan het proces.