Foursquare Logo

Foursquare Logo

Foursquare is een mobiele software ontwikkeld in 2009. Dankzij de functionaliteit van de applicatie kunnen gebruikers van over de hele wereld overal ter wereld een hotel voor zichzelf vinden. De algoritmen van Foursquare analyseren zowel de telefoongeschiedenis van de klant als hun huidige locatie. Daardoor krijgt hij passende opties.

Betekenis en geschiedenis

Foursquare Logo Geschiedenis

Wat is Foursquare?

Allereerst is dit een applicatie waarmee je overal ter wereld snel en efficiënt een plek kunt vinden om te overnachten en uit te rusten. Een intuïtieve interface en 12 taalversies stellen de gebruiker in staat om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Foursquare blijft een relatief jong project, dus het is niet verwonderlijk dat het logo maar één keer is gewijzigd. Het project wordt actief gebruikt door reizigers over de hele wereld. Aangename, heldere kleuren trekken niet alleen de doelgroep aan, maar helpen ook om de naam van de applicatie te onthouden.

2009 — 2014

Foursquare Logo 2009-2014

De originele versie van het logo duurde vijf jaar. Kleine letters «vierkant» werden als basis gebruikt. Bovendien zijn de eerste vier karakters in het wit afgebeeld, terwijl «vierkant» een nauwelijks waarneembare groene vulling heeft. De titel is in klassiek cursief lettertype. Alle letters aan het einde hadden een nauwelijks waarneembare afronding. De font-shadow is flink uitgebreid. Zo werd een gevoel van volume van de naam gecreëerd. Gezien het feit dat het na de lancering van de applicatie niet erg populair was bij gebruikers, hielp het logo van het project potentiële klanten niet, omdat alle elementen in de afbeelding niets te maken hadden met de selectie van hotels.

2014 — 2020

Foursquare Logo 2014-2020

De applicatie-ontwikkelaars werden wereldwijd populair en besloten in 2014 om het logo radicaal te veranderen. Om dit probleem op te lossen, waren specialisten van Ren Antler betrokken. Als resultaat werd een nieuwe versie verkregen, stijlvoller en intuïtiever. Er zijn niet alleen wijzigingen aangebracht in het kleurenpalet, maar ook in de stijl van het schrijven van de naam. Daarnaast is er een embleem aan het logo toegevoegd. Het wordt op zijn beurt afzonderlijk gebruikt voor de software en de officiële website van het project.

De hoofdtitel is in het klassieke vetgedrukte schreefloze type. Als kleurenpalet is gekozen voor donkerblauw. Schaduwen in symbolen zijn verwijderd omdat ze in de vorige versie de leesbaarheid van de applicatienaam verslechterden.

Het embleem was de eerste letter van de naam, namelijk «F». Visueel lijkt het op een speld, gemaakt in wit met een roze, gedurfde omtrek. Een potentiële klant van het bedrijf kan het gevoel hebben dat het Foursquare-logo lijkt op het symbool van een superheld. Inderdaad, de functionaliteit van de applicatie stelt u in staat om het probleem van huisvesting overal ter wereld op te lossen.

Verrassend genoeg gaan de blauwe naam en het witte en roze embleem goed samen. Ze brengen naar klanten een boodschap over de vooruitzichten van het project. Samen zien ze er fleurig uit met een duidelijke focus op de jongere generatie reizigers.

De hoofdtitel is in klassieke vetgedrukte letters met hoofdletters. Visueel komt het het dichtst in de buurt van Times New Roman met kleine veranderingen in de spelling van sommige karakters. Zo verschillen de horizontale lijnen in de letter «E» in lengte.

De nieuwste variant voor vandaag gebruikt een blauw kleurenpalet voor de hoofdtitel. Ondanks de klassieke «vierkante» schrijfstijl ziet deze variant van het logo er stijlvoller uit dan het origineel. Het interfereert niet met de vervulling van het hoofddoel, namelijk de visuele herkenning van het merk en het embleem, gemaakt in witte en roze kleuren.

2020 – heden

Foursquare Logo 2020

Logo lettertype en kleuren

Foursquare Logo

Logo Foursquare