Flickr Logo

Flickr LogoFlickr is een Amerikaans online portaal voor het plaatsen van video’s en foto’s met een hoge resolutie. Hij is ook een online hobbygemeenschap. De service is gemaakt door Ludicorp en is bedacht door Stewart Butterfield en Caterina Fake. Sinds 2004 (de tijd van de oprichting) is het van eigenaar veranderd en sinds april 2018 is het eigendom geworden van SmugMug. Deze site wordt erkend als een van de handigste voor professionals en fotoliefhebbers. Het heeft applicaties voor de Android- en iOS-besturingssystemen, evenals een mobiele versie van de website. De plaats van oprichting van de dienst is de stad Vancouver (Canada), het hoofdkantoor is gevestigd in San Francisco (VS).

Betekenis en geschiedenis

Flickr Logo Geschiedenis

Wat is Flickr?

Dit is een site waar u naar eigen inzicht afbeeldingen en video’s kunt plaatsen voor later gebruik. Het wordt beschouwd als een van de meest populaire fotohostingsites, heeft opslagfuncties, zoeken op trefwoorden en stelt u ook in staat om interessegroepen te creëren. De dienst werd gelanceerd in 2004 en werd een van de eerste Web 2.0-projecten. Het is momenteel eigendom van Smugmug.

Het webportaal was oorspronkelijk geen eigendom van de Verenigde Staten: het is ontwikkeld door een Canadees gespecialiseerd bedrijf gevestigd in Vancouver. Bovendien is Flickr ontstaan ​​op basis van tools die zijn gemaakt voor de online multiplayer-game Ludicorp’s Game Neverending. Maar daardoor bleek het project breder te zijn dan het beoogde raamwerk, waardoor het computerspel werd uitgesteld. De eerste versies van de service werden geheroriënteerd naar een chat genaamd FlickrLive. Hij nam de functie op zich om foto’s in realtime te delen. Het was echter slechts een prototype van de service van vandaag zonder integrale taken en logo.

Toen de precieze focus van de website naar voren kwam, concentreerden de ontwikkelaars zich op de mogelijkheid om gebruikersinhoud te downloaden en op te slaan. Na verbeteringen begon de service te werken en bood alle geregistreerde gebruikers een gemakkelijke mogelijkheid om hun afbeeldingen te posten en in te sluiten in blogs en sociale netwerken. Vervolgens werden vele andere handige functies geïntroduceerd.

In het voorjaar van 2005 werd Flickr overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Yahoo, dat het Canadese Ludicorp overnam. Binnen een week zette de nieuwe eigenaar alle bestanden van de servers in Canada over naar zijn internetplatform in de Verenigde Staten. Na het genereren van inkomsten met het webportaal begon de actieve introductie van beperkingen op het aantal geüploade foto’s en de duur van video’s. In 2013 vond de grootste herinrichting van de site plaats, maar het logo bleef hetzelfde. De veranderingen hadden geen invloed op hem.

Na een reeks wederverkopen werd Flickr eigendom van SmugMug. Dit evenement is gedateerd mei 2019. Onmiddellijk daarna verplaatste de eigenaar meer dan 100 miljoen accounts samen met inhoud naar het AWS-platform (Amazon Web Services). De procedure duurde ongeveer 12 uur. Tegenwoordig zijn foto’s en video’s op de portal beschikbaar zonder registratie, maar u moet uw account aanmaken om ze te uploaden. Het logo is hetzelfde gebleven voor onmiddellijke herkenning van het internetplatform.

Logo lettertype en kleuren

Flickr Logo

De visuele identiteit van de service wordt levendig, maar minimalistisch overgebracht. Het stijlvolle en moderne icoon bestaat uit twee delen, die vaak los van elkaar gebruikt worden — als op zichzelf staande logo’s. De afbeelding bevat twee grote stippen die meer op gekleurde cirkels lijken. Ze symboliseren de lens van een camcorder en een fotocamera. De geometrische vorm aan de rechterkant is neonroze gekleurd, aan de linkerkant — diepblauw.

Het tekstgedeelte wordt uitgevoerd in kleine letters en is ook op kleur verdeeld in twee sectoren: «flick» is blauw en «r» is roze. Dit zijn twee merkkleuren van de internetsite. Ze staan ​​voor creativiteit, passie, ijver en professionaliteit. En het feit dat het kleurengamma in zeer heldere kleuren wordt weergegeven, is een demonstratie van een positieve instelling, een progressieve benadering en een jonge geest van de webservice.

Logo Flickr

Voor het Flickr-logo is gekozen voor een klassiek schreefloos lettertype. Het lijkt op Frutiger of Centuma Black met kleine aanpassingen (de laatste is ontwikkeld door JC Design Studio).

Het kenmerkende palet bevat twee intense kleuren: roze, dat doet denken aan fuchsia (tint # ff0085) en helderblauw, zoals een diepe zomerhemel (code # 0063dc).

Wat is het logo van Flickr?

Het logo voor fotohosting bestaat uit twee delen die afzonderlijk kunnen worden gebruikt. De basis is flickr in schreefloze kleine letters. Het is geschilderd in twee kleuren: blauw (flick) en neonroze (r). De symmetrische cirkels boven het woordmerk hebben exact hetzelfde palet. Dit is de tweede helft van het embleem.

Wat is het lettertype van het Flickr-logo?

Het Flickr-logo gebruikt het Frutiger-lettertype, genoemd naar de maker, Adrian Frutiger. Deze gedurfde schreefloze tekenset werd in 1968 ontworpen om de bewegwijzering van de luchthaven Charles de Gaulle te sieren. Het werd later eigendom van Stempel, een distributeur van headsets.

Wat betekent het Flickr-logo?

De twee veelkleurige cirkels op het Flickr-logo zien eruit als lenzen van cameralenzen, omdat deze service in wezen een foto- en video-hostingservice is. Aan de andere kant belichaamt het kleurenschema een progressieve benadering, optimisme en creativiteit - dat is wat creatieve fotografen nodig hebben.