Five Below Logo

Five Below Logo

Five Below is gericht op kinderen ouder dan 10 jaar en tieners, daarom verliest het, in tegenstelling tot andere discounters, zijn populariteit niet en blijft het uitbreiden door de opening van nieuwe winkels. Ze verkopen elektronische accessoires, speelgoed, snoep, cosmetica, sportuitrusting, kleding en vakantiedecoratie voor maximaal $ 10 (de meeste items onder $ 5).

Betekenis en geschiedenis

Five Below Logo Geschiedenis

Wat is Five Below?

Five Below is een super populaire Amerikaanse retailer met het hoofdkantoor in Philadelphia, Pennsylvania. Hij bezit meer dan 1.000 locaties, die zich allemaal in de Verenigde Staten bevinden. Het assortiment omvat populaire producten die worden gepresenteerd in het lage prijssegment.

De allereerste Five Below-winkel werd in 2002 geopend. Toen de oprichters van de dienst, Tom Vellios en David Schlessinger, een naam kozen, concentreerden ze zich op het bedrijfsconcept, waarbij de maximale prijsdrempel $ 5 moest zijn. In de loop van de tijd is één handelspunt uitgegroeid tot een heel netwerk van discounters. Maar het begon niet meteen, maar pas in 2011, toen het merk buiten Philadelphia bekend werd. De uitbreiding is nog gaande en de eigenaren plaatsen nieuwe locaties bij voorkeur in winkelcentra, waar een grote bezoekersstroom is gegarandeerd.

Het bedrijf ging in 2012 naar de beurs. Maar dat deed niets af aan de identiteit: een van de snelst groeiende Amerikaanse retailers gebruikt al jaren één enkel logo. Het woordmerk in blauw is goed herkenbaar door het karakteristieke lettertype. Het bevat de merknaam geschreven in letters van verschillende groottes. Het eerste woord («vijf») is volledig in kleine letters, maar de «v» en «e» lijken kleine letters te zijn vanwege buiten proportie.

Logo Five Below

Bijna alle letters in het woord «ONDER» zijn hoofdletters. De enige uitzondering is de kleine «o», die zich bovenaan bevindt, tussen de rechte hoek «L» en de diagonale lijn «W». Het lijkt precies op een gradenteken. Verder is het logo volkomen onopvallend, afgezien van het felblauwe palet.

Five Below-klanten zijn zich goed bewust van de merknaam, die winkelborden siert. Ondanks zijn eenvoudige structuur heeft het een verborgen dynamiek, omdat de overgang van letters van het ene register naar het andere de bereidheid tot verandering en groei uitdrukt. En een ongebruikelijk element in de vorm van een diploma vertegenwoordigt een creatieve bedrijfsstrategie. Over het algemeen is het logo ontworpen voor de belangrijkste klanten van het handelsnetwerk — voor tieners van 10 tot 19 jaar. Daarom ziet het er informeel, helder en jeugdig uit.

Logo lettertype en kleuren

Five Below Logo

Aangezien het woordmerk Five Below niet wordt aangevuld met grafische symbolen, konden de ontwerpers alleen experimenteren met de stijl van de inscriptie. Om dit te doen, gebruikten ze het gebruikelijke, op het eerste gezicht, lettertype: vet grotesk met rechte hoeken. Er is zijn exacte analoog — Five Below Gothic Regular van Bryan Howell Design. In het logo hebben alle letters dezelfde hoogte, ondanks het feit dat sommige in hoofdletters en sommige in kleine letters. Dat wil zeggen, in dit geval verschillen kleine letters en hoofdletters niet in grootte, maar in grafemen. De enige uitzondering is de «o», verkleind zodat deze in de «L»-vouw past. Deze letter imiteert het gradenteken.

De witte achtergrond bevat alleen blauwe letters in Blue Ribbon (#015ef0). Het heeft geen contouren, geen schaduwen, geen extra elementen, dus het palet is beperkt tot twee kleuren.