FaceTime Logo

FaceTime Logo

FaceTime is een videotelefonieprogramma ontwikkeld door Apple Inc. voor meerdere platformen. In 2010 werd het gelanceerd voor iOS- en Mac OS-producten.

Aanvankelijk was het product eigendom van de particuliere multinational FaceTime Communications. Dit verklaart de ongebruikelijke naam. Toen werd de applicatie gekocht door Apple Corporation, die, na een kleine verfijning, het nieuwe product introduceerde in de Mac App Store.

De app is compatibel met elk iOS-apparaat met een camera aan de voorzijde, evenals Mac-hardware met een FaceTime-camera. Bovendien kan het hulpprogramma worden gebruikt in de modus voor overdracht van audio-inhoud. In een modern formaat wordt het gratis geleverd — als voorgeïnstalleerde software (vanaf de Mac OS X Lion-versie).

Betekenis en geschiedenis

FaceTime Logo Geschiedenis

Apple nam FaceTime over van FaceTime Communications, dat in 2011 Actance werd. Steve Jobs kondigde het programma aan op de Apple Worldwide Developers Conference in de zomer van 2010, in samenhang met de release van de iPhone 4. Ondersteuning voor de iPod Touch (het eerste camera-prototype) werd in september van dat jaar gelanceerd. Een maand later verscheen er een versie voor Mac OS X.

In maart 2011 werd de lancering aangekondigd van een aangepaste versie voor iPad 2. Even later (in mei) bleek dat de applicatie over 3G-netwerken kan werken op alle iPhone-, iPad- en iPod Touch-modellen die dit ondersteunen. Nu accepteert deze software ook oproepen op 4G LTE. In een modern formaat is het hulpprogramma geavanceerder — hiermee kunt u videogesprekken voeren in conferentiemodus met 32 ​​gebruikers tegelijk (sinds 2018). Parallel met de technische verbetering van de software veranderde ook de grafische aanduiding. Het zijn er in totaal vier.

De software voor videocommunicatie FaceTime kan Skype, Viber en soortgelijke diensten vervangen als het gaat om Apple mobiele apparaten. Daarom is het logo goed bekend bij miljoenen gebruikers die de voordelen van technologie voor communicatie met vrienden en familie hebben gewaardeerd. Het moderne applicatiepictogram weerspiegelt de essentie ervan, aangezien het een videocamera voorstelt. Bovendien komt de stijl overeen met de identiteit van andere producten: hij is net zo laconiek en heeft een eenvoudige geometrie. FaceTime-emblemen zijn vrij vaak veranderd, maar slechts één keer (in 2011) is de update wereldwijd geweest.

2010 — 2011

FaceTime Logo 2010-2011

Dit logo is gebruikt op verschillende versies van iOS (van 4.0 tot 4.2). Producten die op de iPad en iPhone werkten, hadden geen vergelijkbaar pictogram. Het werd later een aanvulling op de 4e generatie iPod Touch. Het pictogram toont een witte klassieke filmcamera, bestaande uit een rechthoek en een trapezium dat op zijn kant is gedraaid. Beide elementen zijn ondergebracht in een groot groen vierkant met afgeronde hoeken. Op het logo is een grote horizontale overstraling aangebracht, daarom is de afbeelding volgens de kleurverhoudingen in twee delen verdeeld — een lichtere en een donkere.

2011 — 2013

FaceTime Logo 2011-2013

De nieuwe versie van het logo vergezelde de applicatie die draait op iOS-versies 4.3-6. Bovendien werd het programma eerst aangepast voor toestellen op de iPad (vanaf de tweede reeks).

Maar deze keer benaderden de ontwikkelaars het logo op een originelere manier. Ze verwijderden schittering en groene kleuren door een metalen reliëfstructuur en een realistische lens toe te voegen. Het pictogram begon er anders uit te zien, omdat de ontwikkelaars het oude beeld van de tv-camera combineerden met de ingebouwde smartphonelens, die een karakteristieke blauwachtige glans heeft. Tegelijkertijd werd het vierkant zilver en kreeg het een reliëfpatroon, waardoor het logo een gemetalliseerd ontwerp kreeg. Bovendien had hij een dun frame dat glinsterde in het licht.

2013 — 2018

FaceTime Logo 2013-2018

Deze versie van het logo werd gelanceerd in het najaar van 2013, gelijktijdig met de release van iOS 7. Even later verscheen er nog een — voor de iPhone 4.

In 2013 keerden de makers van het logo terug naar het oude concept, opnieuw met een witte tv-camera op een groene achtergrond. Deze keer probeerden ze het beeld te detailleren door de camcorder te vouwen uit een grote rechthoek met afgeronde zijkanten (body), een kleine korte strook (regulator), een trapezium aan de zijkant omgedraaid (lens) en een lange smalle rechthoek (lensrand). ). Het verloop is praktisch verdwenen: de groene kleur is uniformer geworden en heeft een pasteltint gekregen.

2018 — heden

FaceTime Logo 2018-vandaag

Toen iOS 12 beta 1 werd uitgebracht, was de stijl van het FaceTime-pictogram dichter bij de originele versie, hoewel het over het algemeen het palet van 2013 behield. Zo werden enkele details uit de camera verwijderd: alleen de grote vierhoek en trapezium bleven op hun plaats.

De makers hebben de miniatuur verticale rechthoek verwijderd en de hoeken van de lens afgerond. Ze hebben de rechthoek ook iets aangepast om de randen meer gestroomlijnd te maken en het neonpalet vervangen door een rustig palet. Tegelijkertijd kreeg het groen een donkerdere tint en werd het verloop iets verbeterd — niet zo opvallend als in het logo van 2010, maar genoeg om over veranderingen te praten.

Logo lettertype en kleuren

FaceTime Logo

Het moderne logo lijkt sterk op de debuutversie (2010-2011). Het verschil zit hem alleen in de lens: in de vroege versie heeft hij scherpe hoeken, in de latere versie heeft hij afgeronde hoeken. Daarnaast is de camera nu zoveel mogelijk vereenvoudigd. FaceTime-app-pictogrammen zijn samen met de iconografie van het iOS-systeem geëvolueerd. De ontwikkelaars proberen het algemene uiterlijk van alle elementen te behouden, blijven trouw aan hun oorspronkelijke bedoelingen en veranderen de vorm of inhoud van het logo niet. Het Industrial Design-team van Apple is verantwoordelijk voor de updates. Ze houden vast aan dezelfde stijl en moderniseren van tijd tot tijd het beeld van de witte camcorder. Het symboliseert het hoofddoel van de dienst — communicatie via videocommunicatie.

Het programma wordt alleen aangegeven door een pictogram — het embleem heeft geen tekstgedeelte. Het gepatenteerde palet van de applicatie bestaat uit drie tinten groen: Dark Pastel Green (code # 0EBE2C), Lime Green (# 34DA4F) en Screamin ‘Green (# 5CF777).

FaceTime Logo 2018-vandaag

Ondanks het ontbreken van inscripties wordt het logo sterk geassocieerd met FaceTime: één icoontje laat zien bij welke applicatie het hoort. Een van de meest memorabele aspecten is het kleurenschema: een groen vierkant met een verloop dient als achtergrond voor witte geometrische vormen. De ontwerpers veranderden de traditie slechts één keer, toen ze het embleem zilver maakten en een iriserende blauwe smartphone-cameralens aan de binnenkant toevoegden. Alle andere versies komen overeen met het origineel door het palet.