Evian Logo

Evian Logo

Evian is een geneeskrachtig alpine mineraal tafelwater uit bronnen in het zuiden van Frankrijk, dat sinds 1826 in bulk wordt gebotteld zonder industriële verwerking te ondergaan. Naast gewoon mineraalwater is er een kinderserie en een serie Evian+ gearomatiseerde dranken met vier smaken.
Het merk is momenteel eigendom van Danone. Onder dit merk produceert het bedrijf:

 • flessenwater in de fabriek van Evian;
 • natuurlijke cosmetica.

Het resortcomplex bij de bronnen, eigendom van de Danone-groep, heeft ook de naam Evian (Evian Resort).

Betekenis en geschiedenis

Evian Logo Geschiedenis

Aan het einde van de 18e eeuw werden de voordelen van water en zijn helende eigenschappen opgemerkt. De bronnen begonnen toeristen en lokale bewoners aan te trekken die niet alleen kwamen om water te drinken, maar ook om erin te baden. Daarom werd aan het begin van de 19e eeuw een spa geopend en een fabriek gebouwd voor het bottelen van een waardevolle vloeistof, en werd een anoniem bedrijf, Société des Eaux Minérales (1829), opgericht om het bedrijf te beheren.

In 1970 nam het moederbedrijf Danone (Boussois-Souchon-Neuvesel) de verkoop van Evian-water over en verwierf de Evian Mineral Water Company, die op dat moment eigenaar was van de bronnen. Het was BSN die de export van mineraalwater organiseerde en ervoor zorgde dat het ook buiten het land populair werd.

De merknaam komt van het Keltische woord uva (water). Een kleine nederzetting aan de bronnen aan de oevers van het Meer van Genève werd ook Evian genoemd (de gemeente Évian-les-Bains). Nu is het een elite vakantieplek met luxe villa’s en sanatoria. Royals en beroemdheden worden hier goed.

Het merk positioneert zich als een elite duur water. Vanaf het allereerste begin van de export naar Amerika werd mineraalwater geserveerd in luxe restaurants en Hollywood, wat zijn reputatie als sterrendrank bevestigde. Om dit idee te ondersteunen worden er limited editions van Evian in designflessen geproduceerd en worden dure reclamecampagnes gevoerd met medewerking van sterren.

Er wordt aangenomen dat de bronnen in de Alpen ontstaan ​​in de vorm van sneeuw en regen. Het water gaat vijftien jaar lang door oude rotsen en wordt gefilterd en verzadigd met mineralen. Gebotteld in natuurlijke vorm. Daarom ligt de nadruk in reclame en het visuele teken van het merk op natuurlijkheid en voordelen.

1973 — 1994

Evian Logo 1973-1994

Het belangrijkste teken van het merk is alfabetisch. De naam van het merk is geschreven met een kleine letter in helder scharlaken. Zachte gebogen lijnen van verschillende diktes zonder schreven symboliseren de milde smaak van mineraalwater zonder onaangename nasmaak. Van de onderscheidende kenmerken — een druppel ingesloten in het onderste deel van de letter «a». Het is een hint dat het merk gerelateerd is aan het waterelement. Rood staat symbool voor kracht en gezondheid. Het trekt de aandacht en benadrukt het belang van het merk. Het geeft ook de overeenstemming aan van de pH van het water met de pH van het bloed, wat de opname van de vloeistof verbetert.

1978 — 1994

Evian Logo 1978-1994

Vanaf het jaar van de export van mineraalwater naar de VS (1978), werd het beeld van de besneeuwde toppen van de Franse Alpen samen met het hoofdlogo gebruikt. Zo maakten buitenlandse kopers kennis met de essentie van het product. Gewezen naar de geboorteplaats van water. Creëerde een associatie met koelte, reinheid en frisheid. Deze sensaties werden versterkt door een witte mistige streep in het midden van het embleem, dat de merknaam huisvestte. De achtergrond van het logo is roze. Het ziet eruit als een dageraad tegen de achtergrond van bergen, een ochtendgloren, die de indruk van zuiverheid, lichtheid en kou aanvult. Toont de hoogtijdagen van de populariteit van het merk.

1994 — 2013

Evian Logo 1994-2013

Sinds 1993 wordt water geleverd aan kraamklinieken in Frankrijk en wordt het aanbevolen voor vrouwen tijdens de bevalling, en baby’s en kleine kinderen worden actief gebruikt in merkreclame. Dit alles komt terug in het logo. De belettering bleef ongewijzigd en het kleurenschema werd karmozijnrood. Meer kinderachtig en teder. Deze kleur symboliseert creativiteit, dromen en creativiteit.

1999 — 2013

Evian Logo 1999-2013

Het visuele teken van deze tijd is van vorm veranderd. De roze achtergrond van het embleem was beperkt tot een ovale strook, waarbinnen drie bergtoppen met felblauwe schaduwen oprijzen tegen een witte achtergrond. Het woord Evian staat bovenaan de afbeelding en reikt verder dan de randen van het ovaal aan de rechterkant. Het toont de drive van het merk voorwaarts. Uitbreiding buiten de plaats van herkomst en distributie over de hele wereld (het product is populair geworden in 120 landen).

De ovale vorm is een verwijzing naar het Meer van Genève, waar aan de oevers bronnen liggen. Een indicatie van de baan van de beweging van de aarde, die constant en onveranderlijk is, zoals de samenstelling van water en de verspreiding van het merkteken. Er zijn niet veel permanent stabiele producten met meer dan 200 jaar geschiedenis in de wereld. En ondanks het actieve gebruik vult de natuur de bronnen keer op keer.

Het ovaal zorgt ook voor een gevoel van harmonie en volledigheid. Evian bevat immers de nodige mineralen voor gezondheid en welzijn. Er hoeft niets aan de compositie te worden toegevoegd. Water is op zich perfect.

Ook is de ovale lijn rond de merknaam een ​​teken van bescherming. In de jaren negentig werd de Vereniging voor de Bescherming van het Water van Evian geboren. Het regelt het werk van agrarische en lokale bedrijven om vervuiling van bronnen te voorkomen.

De drie toppen kunnen verwijzen naar de drie bekendste skigebieden in de Franse Alpen, de drie continenten waar water wordt verkocht. Er is ook een versie dat dit een echt berglandschap is dat kan worden waargenomen in de vallei van Chamonix.

Het verschijnen van blauw op de toppen is niet toevallig. Blauw is aanwezig op het wapen van de gemeente Evian-les-Bains, waar het balneologische resort zich bevindt. Dit is de kleur van het Meer van Genève en beekjes. Het wordt geassocieerd met het waterelement, diepte en zuiverheid. Blauw is ook een knipoog naar het moederbedrijf. In de jaren 90 werd de BSN-groep omgedoopt tot Danone. Het logo is gemaakt in blauwe tinten. De witte achtergrond van het logo is de besneeuwde koelte die uit het water van de bergtoppen komt.

2013 — 2019

Evian Logo 2013-2019

In 2005 werd het hoofddoel van Danone geformuleerd: het brengen van gezondheid door middel van voedsel en water voor zoveel mogelijk mensen. Op het mineraalwaterlogo van deze periode zijn alleen de belangrijkste hoofdelementen bewaard gebleven — de merknaam en drie bergtoppen met blauwe schaduwen. Symbolen van water, zuiverheid, gezondheid en de Alpen. Kernboodschap: Evian is puur water dat om gezondheid geeft.

2019 — heden

Evian Logo 2019

In 2018 stelde Danone 9 doelen om de gezondheid van de planeet en de mensen te verbeteren. Voor Evian markeert dit het begin van een reis naar veilige verpakkingen en een ecologische voetafdruk van nul:

 • gebruik van flessen gemaakt van gerecyclede materialen,
 • verwijderen van etiketten,
 • productie van dispensers met minimaal plastic gehalte,
 • een nieuw modern milieuvriendelijk platform voor het bottelen van mineraalwater,
 • vervoer alleen per spoor.

Het nieuwe merklogo is beknopt, duidelijk en minimalistisch. Het heeft slechts drie bergtoppen en aan hun voet de naam van het merk. De opkomst van bergen is een symbool van het feit dat de natuur hoger en belangrijker is dan alles wat een persoon doet. Tegelijkertijd lijkt de merknaam op het water te staan ​​en is het onderste deel van de letters licht gegolfd. Dit laat zien dat het merk is ontstaan, geboren is uit het water van bergbeekjes. De pieken zijn grijs gemarkeerd, wat staat voor standvastigheid, volwassenheid en een lange geschiedenis van bestaan ​​(de leeftijd van het mineraalwater is 230 jaar). Het bedrijf is stabiel, stevig op de been en volwassen genoeg om de verantwoordelijkheid op zich te nemen om de planeet schoon te houden.

Logo lettertype en kleuren

Evian Logo

De hoofdkleuren van het merk zijn scharlaken, wit, blauw en grijs.

 • Scarlet — dit is de consonantie van mineraalwater met bloed, de voordelen van water voor de gezondheid.
 • Wit — sneeuw waaruit water wordt gevormd.
 • Blauw — zuiverheid en koelte van de veren.
 • Grijs — stabiliteit en betrouwbaarheid.

Logo Evian

Het lettertype van het logo is Arial.