Etsy Logo

Etsy LogoEtsy is een in de VS gevestigde online marktplaats voor de verkoop van handwerk, antiek, antieke materialen en unieke goederen in beperkte oplage via internet. Gemaakt in 2005 door een groep individuen, waaronder Rob Kalin, Haim Schoppik, Jared Tarbell, Chris Maguire. Later voegde Jared Tarbell zich bij hen. Gelegen in Brooklyn (New York).

Betekenis en geschiedenis

Etsy Logo Geschiedenis

Het merk is helemaal opnieuw ontwikkeld, omdat het ten tijde van de oprichting geen analogen had. Het is genoemd met een zin die is ontleend aan de Federico Fellini-film «8 ½». Het is gewoon dat een van de mede-oprichters in de ziel van de uitdrukking «et si» kwam. Dit is een woordspeling die «oh ja» betekent in het Italiaans. Dankzij de steun van kopers die geïnteresseerd waren in handgemaakte producten, kreeg het platform onmiddellijk een grote vraag van de consument.

Het bedrijf koos voor een eenvoudig woordlogo dat de regels van de Engelse grammatica volgde: de eerste letter erin is een hoofdletter, de rest is kleine letters. Hierdoor ziet het debuutembleem er gewoon uit en valt het alleen op in een klassiek lettertype.

Toen verschenen er andere opties. Dankzij de lichte achtergrond, waarop de ontwerpers de naam van het handgemaakte platform hebben geplaatst, onderscheiden ze zich door een grote originaliteit. Aanvankelijk was de basis wit en daarna oranje, in de vorm van een rechthoek, cirkel of hart. De spelling van het woord «etsy» is ook veranderd.

Logo lettertype en kleuren

Etsy Logo

Het unieke lettertype President EF Book is ontworpen voor het nieuwe website-logo door Carl Albert Fahrenwaldt. Ik gebruikte Guardian Egyptian uit Georgia als referentie. Hij vulde de klassieke symbolen aan met schreven en rondde de uitstekende elementen af. Als resultaat kreeg het label vloeiende lijnen en zachte overgangen.

Logo Etsy

Het kleurenschema van de branding was vanaf het begin oranje en wit. Het werd voorgesteld door Rob Kalin. Dit idee kwam bij hem op terwijl hij in zijn favoriete oranje stoel zat. Bovendien worden, parallel met het hoofdembleem, varianten gebruikt met de beginletter «E» in een cirkel of in een hart.