Epic Logo

Epic Logo

Epic is een platform dat in 2013 officieel is geregistreerd door de Amerikaanse ontwikkelaars Kevin Donahue en Suren Markosyan. De functionaliteit van de officiële site is gerelateerd aan materialen voor de ontwikkeling van kinderen. Werkt op abonnementsbasis. Na registratie en betaling voor services krijgt de ouder toegang tot duizenden boeken en entertainmentpublicaties bedoeld voor de jongste gebruikers. Dankzij de aanwezigheid van vele taalversies is Epic populair over de hele wereld.

Betekenis en geschiedenis

Epic Logo Geschiedenis

Wat is Epic?

Allereerst is dit een project dat het ouders gemakkelijker maakt. Nu hoeven volwassenen niet veel uren te besteden aan het zoeken naar geschikte materialen waarmee kinderen zich kunnen ontwikkelen. Een intuïtieve interface en navigatie tussen secties verhoogt alleen maar de populariteit van de site bij het publiek.

Tijdens het bestaan ​​van het platform is het logo slechts één keer gewijzigd. Als basis werd gekozen voor de blauwe kleur, die het meest succesvol wordt geassocieerd met kindertijd en gemak. Bovendien is een embleem in de vorm van de letter «E» toegevoegd aan het pictogram op officiële websites en applicaties.

Oud

Epic Oud Logo

De eerste versie van het logo is gemaakt in kleine blauwe letters met een vet blauw lettertype. Kenmerkend voor deze versie van het logo is de grote ronding van de hoeken in de symbolen. Zo hadden gebruikers het gevoel dat de naam «Epic!» geschreven in graffiti-stijl. Ook onmisbaar, in alle stadia van het functioneren van de site, is een uitroepteken achter de naam. Het is gemaakt in dezelfde stijl met de hoofdinscriptie.

Nieuw

Epic Nieuw Logo

In de nieuwe variant is het bedrijfslogo eenvoudiger geworden, maar tegelijkertijd gedenkwaardiger voor ouders en hun kinderen. Het is de beknoptheid en het minimalisme die het zo cool en modern maakt. Heldere kleuren en een goed leesbare naam stellen je in staat om de vriendelijkheid van het platformplatform zo over te brengen dat er behoefte is om snel kennis te maken met de functionaliteit. De juiste keuze van het kleurenpalet is een sleutelfactor in visuele herkenning van het merk.

De hoofdtitel «Epic!» geschreven in vette blauwe letters. Om het te maken, werd een klassiek lettertype met afgeronde letters gebruikt. Alle tekens in een woordinscriptie vertegenwoordigen één geheel, omdat er geen afstand tussen is. Met dergelijke wijzigingen kunnen klanten laten zien dat het op de projectwebsite is dat ze de materialen krijgen die nodig zijn voor de ontwikkeling van het kind. Het laconieke van het logo is dat er behalve de naam van het project op een witte achtergrond geen andere elementen zijn. Het uitroepteken geeft nog steeds aan dat het platformbeheer zijn gebruikers iets te bieden heeft, die maar naar een van de bronnen kunnen gaan.

Een kleine letter «e» met een uitroepteken werd gekozen als het bronpictogram. Tegelijkertijd wijkt het qua kleuren net iets af van het logo. In dit geval is de brief zelf in het wit omlijst in een blauw vierkant. Bovendien wordt het visueel onder een hoek gepresenteerd, wat er best interessant en modern uitziet. Het lettertype voor het schrijven van het pictogram is volledig identiek aan het hoofdlogo.

Logo lettertype en kleuren

Epic Logo

Het logo is gemaakt met een klassiek vetgedrukt lettertype met afgeronde letters. Om vriendelijke emoties over te brengen op potentiële klanten, is ervoor gekozen om kleine letters te gebruiken.

Logo Epic

De projectleiding besloot een blauw-wit kleurenpalet te gebruiken. Misschien zijn het de heldere en visueel aantrekkelijke kleuren die de klantgerichtheid van het platform overbrengen en aangeven welke diensten de bron aan zijn klanten kan bieden.