Enkei Logo

Enkei Logo

Het autowiel heeft de afgelopen eeuw veel veranderingen ondergaan, van houten wielen tot composieten en superlegeringen. Veel velgen werden gemaakt door Japanse fabrikanten, maar weinigen slaagden erin om lang op de markt te blijven en werelderkenning te krijgen. Enkei wordt sinds de jaren vijftig beschouwd als een van de beste fabrikanten.

Enkei is een wereldberoemd Japans bedrijf dat gespecialiseerd is in gegoten en gesmede wielen. Het merk produceert wielen voor auto’s en motorfietsen, zowel voor persoonlijk gebruik als voor ‘s werelds toonaangevende wedstrijden. Enkei staat niet stil en streeft continu naar uitmuntendheid.

Betekenis en geschiedenis

Enkei Logo Geschiedenis

De fabrikant genereert en produceert geavanceerde high-tech racesturen voor een verscheidenheid aan motorsporten, zoals rally, drift, sportwagenracen en racen met één stoel, inclusief de levering van lichtgewicht magnesium Formule 1-racesturen voor het McLaren Honda-team. Enkei is sinds 1995 de officiële leverancier van het McLaren F1-team. Enkei neemt ook al meer dan drie decennia deel aan ‘s werelds toonaangevende competities. Enkei is nu een grote herkenbare onderneming met een breed scala aan hoogwaardige kwaliteitsproducten.

Tijdens het bestaan ​​van het bedrijf is de identiteit twee keer gewijzigd. Een van de belangrijkste ideeën van het merk is beweging. De identiteit ondersteunt het idee van het merk.

1950 — 1989

Enkei Logo 1950-1989

De stijl van het logo is gecombineerd, bestaande uit een merknaam rechts van de stijl van de stylus. Het embleem van het logo beeldde een weg uit die uit drie rijstroken bestaat en zich naar rechts uitbreidt. Het leek ook op de letter «E».

De eerste letter «E» was vooral kenmerkend, het bovenste gedeelte strekte zich uit over alle andere letters en symboliseerde ook de weg. Er is een mogelijkheid dat een aangepast Kiez-lettertype, schreefloos, is gebruikt om te schrijven.

Zoals hierboven vermeld, positioneert het merk zichzelf als een dynamisch ontwikkelend bedrijf, en het belangrijkste idee is beweging, daarom werden cursief gedrukt in de stijl van de pin. Een logo met cursuswerkstijlen krijgt onmiddellijk het effect van beweging. Het weerspiegelt snelheid en scherpte. Deze inscriptie drukt onstuitbare kracht, snelheid en beweging uit. De schuine stand naar rechts symboliseert onder andere een positieve richting.

De kleurenschaal is zwart/geel. De zwarte kleur in het logo creëert een beeld van autoriteit, de kleur van ingehouden en verborgen macht. De kleur van succesvolle en serieuze mensen. De gele achterkant gaf het logo aanleiding tot actie.

1989 — heden

Enkei Logo 1989

De stijl van het logo is ook gecombineerd gebleven, het bestaat uit een merknaam en een speldstijl. Het oneindigheidsembleem van het merk, dat de racebaan vormt, is een symbool van continue beweging. Het stelt ook symbolisch wielen voor.

Logo lettertype en kleuren

Enkei Logo

De vlotte en stevige vormen van het embleem rijmen goed met duidelijke letters in de stijl. Hoogstwaarschijnlijk werd een aangepast Robuck-lettertype gebruikt om te schrijven. Dit is een schreefloos lettertype, de letters zijn behoorlijk massief en zwaar, maar het maakt geen ruzie met het logo-pictogram. De letters hebben de juiste geometrische vorm, met rechte lijnen en rechte hoeken, zonder verlengingen aan het einde van de letterstreken.

Om accenten te plaatsen, wordt een blauwe kleur gebruikt in de afbeelding van het logo-embleem en is het lettertype zelf zwart. Het gebruik van tinten van deze kleur in de merkidentiteit maakt het bedrijf betrouwbaar en stabiel in de ogen van klanten. Het blauwe logo helpt het vertrouwen van de consument te winnen.

Logo Enkei

Tegenwoordig is de merkidentiteit vrij herkenbaar samen met concurrenten, en het logo ziet er indrukwekkend uit op verschillende oppervlakken en siert ook alle gevels.