Edmodo Logo

Edmodo Logo

Edmodo is een onderwijssysteem dat is ontworpen voor interactie tussen docenten en studenten. Het platform werd officieel gelanceerd in 2008 en sindsdien hebben meer dan 5.000 instellingen over de hele wereld zich ermee verbonden. Edmodo-functionaliteit wordt het best gebruikt bij afstandsonderwijs. De leerkracht krijgt niet alleen de mogelijkheid om lesmateriaal, enquêtes en examens aan de afdelingen te verstrekken, maar ook om informatie uit te wisselen met ouders. De mogelijkheden van de bron stellen u in staat grote hoeveelheden informatie over te dragen.

Betekenis en geschiedenis

Edmodo Logo Geschiedenis

Wat is Edmodo?

Allereerst is het een wereldwijd informatiesysteem dat functioneert op het gebied van schoolonderwijs. Met behulp van een dergelijk platform hebben leraren de mogelijkheid om hun opleiding voort te zetten onder quarantainebeperkingen en andere situaties die het onderwijsproces negatief beïnvloeden.

Tijdens het bestaan ​​van het educatieve platform is het logo dat wordt gebruikt voor visuele merkherkenning slechts één keer gewijzigd. Bovendien hebben we het over een radicale update, want het belangrijkste element van de eerste versie was de naam van het systeem, en verdere bewerking was direct verbonden met het toevoegen van een afbeelding.

Logo Edmodo

In alle stadia van de ontwikkeling van het project stond de visuele herkenning van het merk op een hoog niveau. Dit werd mogelijk gemaakt door het gebruik van heldere en vriendelijke kleuren. Zo oogt het logo modern en fris en geeft het duidelijk de doelen en ambities van het project weer. Het gastvrije karakter wordt ook overgebracht door het gebruik van kleine letters, effectief weergegeven met behulp van donkerblauw.

Het embleem «Edmodo» dat wordt gebruikt voor het pictogram van het platform is een kleine letter «e» met drie verticale strepen die omhoog gaan. Elk van hen symboliseert een van de elementen van het onderwijsproces, namelijk vooruitgang, ideeën en onderwijs.

2008 — 2013

Edmodo Logo 2008-2013

De eerste versie van het logo bestond de eerste vijf jaar na de lancering van het platform. Het belangrijkste element is de naam van het project, dat zich in het dialoogvenstersymbool bevindt. Het klassieke dialoogelement, dat verwijst naar de gebruiker die het bericht verstuurt, bevindt zich aan de linkerkant. De verbale inscriptie is cursief gemaakt met kleine, afgeronde letters. De merknaam is in blauw geschreven op een witte achtergrond. De contouren in het dialoogvenstersymbool zijn blauw weergegeven.

Deze variant van het logo geeft dus direct de interactie, de dialoog tussen de deelnemers aan het onderwijsproces aan.

2013 — heden

Edmodo Logo 2013

Nadat het educatieve platform Edmodo een van de meest populaire ter wereld werd, besloot het management het logo te wijzigen. Het kleurenpalet bleef ongewijzigd en bestond uit blauw en wit. Nu werd de verbale inscriptie echter afzonderlijk van het «dialoog» -element afgebeeld. Bovendien is dit beeld vriendelijker geworden voor potentiële klanten van de bron. Nadat de wijzigingen waren aangebracht, werd het vergelijkbaar met een menselijk gezicht. Bril en een glimlach zijn toegevoegd. De merknaam gebruikte een klassiek lettertype maar begon nu met een hoofdletter «E». Bovendien is het cursieve lettertype verwijderd.

Logo lettertype en kleuren

Edmodo Logo

Om een ​​woordinscriptie op het logo te creëren, werd een vet schreefloos lettertype gebruikt, zo dicht mogelijk bij de klassieke Times New Roman.

Het blauw-witte kleurenpalet is al een klassieker geworden voor het platformlogo. In combinatie met het logo, pictogrammen en andere kenmerken van visuele herkenning, wordt Edmodo positief ervaren door gebruikers over de hele wereld. Op zijn beurt werd geel gebruikt voor het embleem en de letter «e» zelf werd in donkerblauw afgebeeld.