Duolingo Logo

Duolingo LogoDuolingo is een van de meest populaire taaldiensten en de beste online leerassistent. De dienst bestaat uit een gelijknamige website, een mobiele applicatie en een set taalvaardigheidstesten (examen). Het werkt op een freemium-systeem en biedt een gratis basispakket en een extra betaald pakket. De lijst bevat 38 talen van de wereld, waarin bijna 100 cursussen zijn samengesteld. De oprichters van het project zijn Luis von Ahn en Severin Hacker. Het hoofdkantoor is gevestigd in Pittsburgh, Pennsylvania (VS).

Betekenis en geschiedenis

Duolingo Logo Geschiedenis

Wat is Duolingo?

Het is een populair platform voor het leren van vreemde talen, evenals een bron voor vertalen. Hiermee kunt u andere talen leren en de kwaliteit van de assimilatie van kennis controleren door te testen. De dienst verscheen in 2010 dankzij de inspanningen van Luis von Ahn en Severin Hacker. Voor 2021 bevatte het 106 taalcursussen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Pittsburgh, Pennsylvania.

Deze dienst is in 2009 gecreëerd aan de Carnegie Mellon University door een professor en zijn student. Toen sloot een groep zich aan bij het project, dat het vervolgens ondersteunde en ontwikkelde. Onder hen waren specialisten uit verschillende werkterreinen, zodat de taalcursussen even goed waren aangepast aan de internetruimte als aan mobiele apparaten. Deze bedachtzaamheid droeg bij aan de snelle herkenning van het bedrijfslogo en de vraag naar zijn producten.

Luis von Ahn komt uit Guatemala. Hij kon zich moeilijk aanpassen aan de nieuwe taalomgeving, dus dacht hij na over de vergelijkbare situatie van veel andere mensen. Reflecties zijn uitgegroeid tot een uniek project voor de studie van vreemde talen. Het werk werd vergezeld door een student Severin Hacker die uit Zug (Zwitserland) kwam. Hij gelooft, net als zijn leider, dat gratis onderwijs de wereld zal veranderen. Hacker is nu de CTO van het bedrijf.

De pilot-lancering van het project vond plaats in 2010. En in november 2011 werd een testversie aan gebruikers aangeboden. In de beginjaren werd een tijdelijk embleem dat alleen uit de naam bestond, gebruikt om het product te identificeren. Later verschenen er andere opties met de originele talisman — een uil, een symbool van intelligentie, wijsheid en kennis.

2010

Duolingo Logo 2010

Bij het lanceren van de gesloten bètaversie gebruikten de auteurs de naam van het project en versloegen ze het met verschillende grafische trucs. Ten eerste worden de semantische delen van het samengestelde woord op kleur verdeeld in twee fragmenten: «duo» — zwart, «lingo» — grijs. Ten tweede is er onder de eerste drie letters een boog in de vorm van een verwelkomende glimlach, omdat «d» en «o» op ogen lijken en «u» op een neus. Het resultaat is een goedaardige emoticon. Tegelijkertijd verscheen op deze basis een prototype van de talisman.

2011 — 2012

Duolingo Logo 2011-2012

Na het testen ontving de taaldienst een officiële distributie en een gecorrigeerd logo. Door dezelfde kleine letters met afgeronde letters te kiezen, veranderden de ontwerpers van palet. Ze verenigden de kleur ten gunste van groen. In deze vorm is de inscriptie tot 2019 gebruikt.

Ook de mascotte is veranderd: de uil is ook groen geworden. Bovendien lieten de logo-ontwerpers de rechtervleugel zakken, die werd afgebeeld in een uitnodigingsgebaar. Daarom bevroor de vogel gewoon in afwachting.

2012 — 2013

Duolingo Logo 2012-2013

Een jaar later moderniseerden de ontwerpers de icoon en beeldden ze de uil op een natuurlijkere manier uit. Ze verwijderden de letters «d», «u» en «o» die de snavel en ogen van de vogel vervingen, tekenden er een staart voor, verlengden zijn vleugels en voegden over-eye verenkleed toe. En de kleur van de auteurs van het logo is gemaakt met een verloopovergang van lichtgroen (in het midden) naar donkergroen (langs de randen).

2013 — 2019

Duolingo Logo 2013-2019

De administratie van Duolingo besloot het logo opnieuw te ontwerpen om er vriendelijk uit te zien. Hiervoor gebruikten de ontwikkelaars een animatiestijl die de uil in een minzaam personage veranderde. Ze wordt afgebeeld met haar vleugels wijd uitgespreid, alsof ze bereid is iedereen te accepteren die wil deelnemen aan de studie van vreemde talen. Emoties en dynamiek komen tot uiting in het fonkelen van de ogen, opgeheven ‘oren’ en wijd uit elkaar staande benen, zoals een vogel die vooruit beweegt. Overigens zijn de klassieke viertenige poten vervangen door puntige — in de vorm van twee gele vlekken van verschillende grootte, afhankelijk van de locatie van de eerste en tweede plannen. De kleur in de centrale zone van het logo is lichtgroen, langs de randen is het donkergroen.

2019 — heden

Duolingo Logo 2019-vandaag

In 2019 was er een totale overgang naar een ander logo, dat radicaal verschilt van de vorige. De naam van de site, cursus en applicatie wordt uitgevoerd in gestroomlijnde symbolen, waarbij er geen enkele perfect rechte lijn of scherpe hoek is. Zelfs de zijkanten van brede «i» en «l» zijn niet zo recht als normaal. De uitstekende elementen van het woord «duolingo» hebben schuine insnijdingen en de «g» heeft de vorm van een uil met een enkele veer op zijn kop. De ontwerpers hebben de zijpoten teruggebracht naar de letters «u» en «n».

Het beeld van de vogel heeft ook veranderingen ondergaan — het begon verschillende emoties over te brengen, waaronder verbijstering, vreugde, vreugde. De vogel wordt afgebeeld met neergelaten vleugels of met opgeheven, met open of gesloten snavel. Bovendien vereenvoudigden de ontwikkelaars het pictogram: de pluisjes rond de ogen werden groter en er verschenen drie miniatuur halve cirkels van een lichte tint op de buik. De verloopovergang is verdwenen.

Logo lettertype en kleuren

Duolingo Logo

De ontwerpers legden de nadruk op een lichte tint groen en gebruikten deze zowel voor de inscriptie als voor de uil. Ook haar imago staat centraal, want deze vogel verpersoonlijkt wijsheid.

Logo Duolingo

Het logo wordt gedomineerd door een grotesk afgerond lettertype van twee typen. Eerdere versies gebruikten een lettertype dat deed denken aan Torus Bold of Auro Bold, het huidige — Feather Bold. Dit is een aangepaste ontwikkeling voor Duolingo — gepatenteerd, niet gelicentieerd door andere merken. Heldergroen werd gekozen vanwege de diepe symboliek van groei en ontwikkeling. Bovendien worden verschillende tinten gebruikt in de emblemen van verschillende jaren.

Wat betekenen de symbolen in duolingo?

Symbolen in Duolingo zijn gerelateerd aan het leerproces. De gele ring is een indicator van persoonlijke vooruitgang bij het beheersen van de woorden van een bepaalde cursus. Een grijs pictogram geeft aan dat het niveau is vergrendeld en dat de vorige moeten worden voltooid. Het kleine getal in de rechter benedenhoek is het niveau waarop de gebruiker zich bevindt. De sluis is een controlepost met testen. Er zijn ook veel andere symbolen in verband met de lessen.

Wat is het lettertype van het Duolingo-logo?

Duolingo-logo's hebben op verschillende tijdstippen verschillende lettertypen gebruikt. Dit zijn voornamelijk Torus Bold en Auro Bold. Voor de koppen op de site koos het bedrijf een ander lettertype - een individueel ontwerp, speciaal gemaakt voor de trainingsbron. Ze heet Feather Bold.

Wat betekent het Duolingo-logo?

Op het Duolingo-logo staat een uil, een symbool van wijsheid en kennis. In elke fase van de evolutie van identiteit werd het in verschillende stijlen getekend. De eerste optie was neutraal, met het woord duo in plaats van ogen en snavel. In 2012 verwijderden de ontwerpers de letters van het gezicht van de uil en gebruikten ze ze niet meer, en ze begon zelf een verscheidenheid aan emoties over te brengen. Het moderne embleem is gemaakt in een cartoon design.