DuckDuckGo Logo

DuckDuckGo Logo

DuckDuckGo is een van de grootste zoekmachines die in 2008 werd gelanceerd. De maker van het platform, Gabriel Weinberg, stelde zichzelf de taak om een ​​concurrerend platform te creëren. Het belangrijkste voordeel van het gepresenteerde informatiesysteem ten opzichte van de belangrijkste concurrenten is het ontbreken van een persoonlijke benadering, die op verzoek van de gebruiker rechtstreeks van invloed is op de kwaliteit van de uitgifte. Ook garanderen vertegenwoordigers van DuckDuckGo de bescherming van vertrouwelijkheid en anonimiteit bij het zoeken naar informatie.

Betekenis en geschiedenis

DuckDuckGo Logo Geschiedenis

Wat is DuckDuckGo?

Allereerst zijn dit dagelijks miljoenen zoekopdrachten. Met behulp van het platform kan iedereen binnen enkele seconden het antwoord op zijn vraag vinden. Dankzij de intuïtieve interface kunnen zowel ervaren gebruikers als beginners op internet surfen.

Ondanks dat deze zoekmachine relatief recent gelanceerd is, kent de geschiedenis van het logo vier varianten. Zo probeerde het bedrijf tijdig in te spelen op de trends van het wereldwijde netwerk, door minimale wijzigingen aan te brengen in de vorige versie van het logo. Het belangrijkste element bleef onveranderd, namelijk het beeld van de kop van een eend, waardoor het platform beroemd werd over de hele wereld. In feite is dit beeld onveranderd gebleven sinds het begin van DuckDuckGo.

2008 — 2010

DuckDuckGo Logo 2008-2010

De eerste versie van het logo verscheen direct na de lancering van het platform. Op een rode achtergrond, in een lijst, staat de kop van een gans, die naar rechts kijkt. De snavel van de vogel staat iets open. Bovendien gebeurt dit onder zo’n hoek dat het lijkt alsof de gans lacht. Van het interessante is het ook vermeldenswaard het verenkleed op het hoofd in de vorm van een spie en het belangrijkste «hoogtepunt» van het embleem, namelijk de groene vlinderdas in de nek.

De originele variant van het logo bevatte ook een verbale inscriptie, waarin de naam van de zoekmachine werd gepresenteerd. Ondanks het feit dat alle drie de woorden in vaste tekst zijn, zonder spaties, begrijpt de gebruiker duidelijk waar het ene eindigt en het andere element begint, dankzij het kleurenschema. Er werden rode, gele en groene kleuren gebruikt. «DuckDuck» werd gedaan in een klassiek schreefloos lettertype. Op zijn beurt onderscheidde het «Go» -element zich door zijn cursieve lettertype, dat een gevoel van het volume van het woord creëerde. Bovendien waren beide karakters in dit element in hoofdletters geschreven, terwijl de eerste twee woorden «Duck» kleine letters hadden, het eerste karakter niet meegerekend.

Onder de naam stond een pijl die naar rechts wees. De linkerkant is donkerder dan de rechterkant.

2010 — 2012

DuckDuckGo Logo 2010-2012

Twee jaar na de lancering van de originele versie werd besloten om het logo van de zoekmachine wat te vereenvoudigen. Het werd iets kleiner van formaat, vanwege het feit dat de inscriptie zich onder de afbeelding van de gans bevond, en niet links ervan. Het embleem bleef ongewijzigd, behalve de toevoeging van een witte omtrek, waardoor het moderner was dan de vorige versie. Tegelijkertijd werd de verbale inscriptie nu in één stijl opgemaakt. Er werd een klassiek schreefloos en afgerond lettertype gebruikt. «DuckDuck» bestond uit zwart, terwijl groen werd gebruikt voor «Go».

2012 — 2014

DuckDuckGo Logo 2012-2014

De wijzigingen die in 2012 werden doorgevoerd waren minimaal, waardoor niet iedere gebruiker van de zoekmachine de update opmerkte. Het embleem is feller geworden in vergelijking met de vorige versie. De stijl van de woordinscriptie bleef identiek. Tegelijkertijd werd de kleur van «DuckDuck» veranderd van zwart in donkergrijs en voor «Go» werd een helderdere tint groen gebruikt.

2014 — heden

DuckDuckGo Logo 2014

In dit stadium zijn er ook minimale wijzigingen aan het logo aangebracht. Allereerst is de kleur van het frame helderder geworden, dichter bij oranje. De witte contour erin werd verdikt, wat direct duidde op de voltooiing van het project, een hoog kwaliteitsniveau. Op zijn beurt bestond de verbale inscriptie uitsluitend uit grijze kleur, dat wil zeggen dat de veranderingen plaatsvonden in het «Go» -element.

Logo lettertype en kleuren

DuckDuckGo Logo

Om een ​​logo te maken in alle stadia van het functioneren van de DuckDuckGo-zoekmachine, werd een klassiek schreefloos lettertype gebruikt. In de regel was het niet vet of cursief, wat het platform alleen maar geloofwaardiger maakte in de ogen van potentiële klanten.

Logo DuckDuckGo

Het kleurenpalet van het logo bevatte veel tinten, waaronder wit, grijs, zwart, geel, rood en groen. Het platform gaf dus zijn veelzijdigheid aan, dat wil zeggen het vermogen om op elke vraag een antwoord te geven. Het belangrijkste element, namelijk het logo van de zoekmachine, zou niet zo gedenkwaardig zijn als de witte gans op een rode achtergrond er niet was. Met elke nieuwe fase in de geschiedenis van het platform werden de kleuren feller, wat de vriendelijkheid van de bron in relatie tot de doelgroep aangaf.