Drip Logo

Drip Logo

Drip is een Amerikaans marketingbedrijf dat strategieën ontwikkelt om de verkoop te verhogen en verschillende sites te bezoeken. Het richt zich op e-commerce en draagt ​​bij aan de analyse van het klantenbestand met de optimale keuze van de interactielijn tussen winkels en potentiële klanten. Daarnaast helpt deze jonge service winkels om te groeien en de concurrentiedruk te weerstaan ​​met behulp van speciale software. De dienst is in 2012 opgericht door een groep individuen onder leiding van Rob Walling. Het hoofdkantoor is gevestigd in Fresno, Californië. Het moederbedrijf is LeadPages, met het hoofdkantoor in Minneapolis (Minnesota).

Betekenis en geschiedenis

Logo Drip

 

Nadenkend over de juiste navigatie in de «zee» van identieke commerciële structuren, heeft het team van specialisten een bedrijf gecreëerd dat de echte en virtuele wereld verenigt. Hij biedt allround ondersteuning aan zowel start-ups als al lang bestaande bedrijven om hun verkoopconversies te verhogen. Bovendien scant de dienst een enorme informatielaag, bestudeert deze en stelt voor elke klant een individueel ontwikkelingsplan op, evenals gedragsstrategieën om kopers, bezoekers, investeringen aan te trekken.

De belangrijkste sleutel tot het succes is het E-commerce Customer Relationship Management (ECRM)-programma. Het verzamelt alle klantinformatie die is verkregen via het e-commerceplatform (winkel) en via marketingkanalen. Dit omvat het type aankopen, voorkeuren en gedrag van mensen, hun keuze, regelmaat en aantal bestellingen, en nog veel meer. Drip ordent al deze data, toegankelijk en bruikbaar. Bovendien stelt het programma retailers in staat om elke tool te gebruiken voor tijdige respons en gepersonaliseerde interactie met klanten.

Dus voor de langdurige loyaliteit van bezoekers worden sms-mailings, sociale netwerken, e-mail, advertenties, ansichtkaarten, enz. gebruikt. Dat wil zeggen, het druppelsgewijs verzamelen van informatie van overal helpt om vooruit te komen naar de top van het vak. Alle strategieën zijn “drip” van aard, wat tot uiting komt in zowel de naam als het logo van de startup. En aangezien dit een jong bedrijf is, heeft het nog steeds maar één logo. Maar het past perfect in de principes van de service en belichaamt het concept ervan.

Druppelmarketing wordt overgebracht in de juiste symboliek. Het visuele identiteitsmerk van de dienst is verdeeld in twee delen: tekst en afbeeldingen. Het logo verbeeldt een element van het dripsysteem: een grote druppel bestaande uit een driehoek (boven) en een omgekeerde boog (onder), die doet denken aan een tevreden glimlach. Ze zijn contour gemaakt. Ze worden gescheiden door drie stippen, die ook druppels symboliseren, maar dan van een kleiner formaat. Dit is de personificatie van dubbele concepten: de eerste — nuttige informatie en verschillende gegevens over klanten, de tweede — een verscheidenheid aan marketingtools om uw bedrijf te promoten. In de geanimeerde versie van het logo bewegen de stippen.

Vlakbij, aan de rechterkant, staat de naam van het bedrijf. Het is uitgevoerd in een grotesk lettertype met dunne maar duidelijke lijnen. Alle letters zijn in kleine letters, gelijkmatig, glad en goed leesbaar. Maar niet zonder individuele kenmerken. «d» en «p» volgen bijvoorbeeld de vorm van elkaar, zodat ze er identiek uitzien — ze worden alleen in een gespiegelde positie geplaatst wanneer ze verticaal worden bekeken. Het «r»-symbool ziet eruit als een voorrangspadindicator op verkeersborden.

Logo lettertype en kleuren

Drip Logo

De embleembelettering is op maat gemaakt en doet denken aan Keith Fill en Churchward Isabella Regular. De belangrijkste wijziging betreft de letter «r», die is gemaakt in de vorm van een rechte hoek van 90 graden. Het logo is er in twee versies: zwart en wit en neonroze.