DoorDash Logo

DoorDash LogoDoorDash-service is gespecialiseerd in het bezorgen van eten van restaurants en supermarkten. In 2020 sloot hij een overeenkomst met apotheekketen Walgreens om OTC-medicijnen te kunnen vervoeren. De logistieke service is gewild in Canada, de VS en Australië.

Betekenis en geschiedenis

DoorDash Logo Geschiedenis

 

DoorDash is een particulier bedrijf opgericht in 2013 in San Francisco. Terwijl het zich ontwikkelde, veranderde het drie emblemen die vooruitgang, ervaring en professionaliteit tonen. De nieuwe identiteit stelt haar in staat om sterke banden aan te knopen met vertegenwoordigers van verschillende sociaal-demografische groepen.

2013 — 2014

DoorDash Logo 2013-2014

Toen de bezorgdienst voor het eerst de profielmarkt betrad, had deze een eenvoudig tekstlogo. Het bevatte een tweekleurige «doordash» -lettering in schreefloze kleine letters. Het eerste deel van de naam was zwart en het tweede was donkerrood.

2014 — 2018

DoorDash Logo 2014-2018

In 2014 ontwikkelden experts een nieuwe merkstrategie, waarbij het logo ingrijpend werd herzien. Het woord «DOORDASH» is prominenter geworden dankzij de vertaling in hoofdletters. Hieronder verscheen de uitdrukking «verrukkelijke levering», geschreven in kleine letters. Dit is het motto, het doel en het belangrijkste werkprincipe van het bedrijf

Ontwerpers vulden de tekst aan met een grafisch element in de vorm van rechte en halfronde lijnen. Ze vertegenwoordigen niet alleen de twee D’s in de naam, maar vertegenwoordigen ook de Japanse Shinkansen-trein die reist op hogesnelheidstreinen. Het patroon van rode lijnen symboliseert beweging. De tekst is ook rood, dus alle elementen zijn met elkaar verbonden.

2018 — heden

DoorDash Logo 2018-vandaag

Character branding agency heeft voor DoorDash een nieuwe stijl ontwikkeld met een verbeterd logo en een herzien kleurenschema. Tegelijkertijd bleef de bezorgdienst trouw aan zijn idealen: in zijn visuele identiteit was er plaats voor de hogesnelheidslijn Shinkansen. Het wordt voorgesteld door een enkele gebogen strip die negatieve ruimte creëert voor het «streepje» dat evolutie symboliseert. De firmanaam staat links van het grafische symbool.

Logo lettertype en kleuren

Logo DoorDash

Onlangs heeft DoorDash een abstracte Shinkansen-afbeelding als symbool gebruikt. Associatieve parallellen worden hier getrokken, omdat de Japanse passagierstrein en de bezorgdienst veel gemeen hebben: ze zijn futuristisch, pragmatisch en supersnel. Ze verbinden ook mensen en hebben een duidelijke logistiek. Het embleem communiceert de missie van het merk op alle niveaus van interactie met restaurants en consumenten.

Tekenontwerpers hebben het originele schreefloze lettertype behouden. Ze hebben alleen de letterafstand een beetje verkleind om de bedrijfsnaam compact te houden. Het brandingbureau concentreerde zich op het kleurenpalet, dat nu wit voor de achtergrond en Electric Orange (# FF3008) voor de logo-componenten omvat.