Dasani Logo

Dasani Logo

Dasani is gezuiverd water waaraan een kleine hoeveelheid minerale zouten is toegevoegd om de elektrolytenbalans aan te vullen. Een van de projecten van Coca-Cola. Naast het gebruikelijke gemineraliseerde water zijn er nog een aantal andere opties beschikbaar:

  • Met sucralose gezoete Dasani met aroma’s van aardbeien, citroen en frambozen.
  • DASANI Sparkling flavoured frisdranken zijn verschenen sinds 2014. Ze zijn er in vele smaken (zwarte kers, framboos, bloedsinaasappel, limoen, citroen, limonade, bessen, enz.). Uitgegeven bij banken. Geschikt om te drinken en cocktails te maken.
  • Dasani Drops zijn speciale druppels met fruitsmaken om toe te voegen aan gewoon water. Er zijn verschillende ongebruikelijke combinaties voorgesteld: watermeloenpunch, acai-peer, roze limonade, ananas-kokosnoot, enz.

Producten worden gedistribueerd in Zuid- en Noord-Amerika, Europa en GOS-landen.

Betekenis en geschiedenis

Dasani Logo Geschiedenis

Het bedrijf richt zich op het produceren van milieuvriendelijk water dat perfect past in het dagelijkse leven van gebruikers. Het verfrist perfect, stimuleert lichaam en geest. Het is dit idee van zuiverheid en frisheid dat het merkembleem belichaamt. De naam van het merk is gekozen als teken van identiteit.

Tegelijkertijd is de omtrek gemaakt in de stijl van golven. Dit wordt vooral gesuggereerd door de vloeiende lijnen van de letter S, de golvende staarten van de letters A en de asymmetrie van de letter N. Tegelijkertijd zijn de eerste en laatste letters in een strikte stijl geschreven, waardoor het ontwerp in evenwicht is. Ze lijken de golven van frisheid in de fles te beperken.

De afstand tussen de letters wordt vergroot, wat een gevoel van ruimte en rust geeft.

Het Dasani-logo is al meer dan 20 jaar niet veranderd. Sinds 1999 zijn er slechts kleine aanpassingen gedaan. Er zijn momenteel twee versies van het logo in gebruik. De eerste is in het wit en de tweede is in het blauw (op de website van het bedrijf).

Moniker SF werkte aan het creëren van een visuele identiteit voor koolzuurhoudende dranken. Op de blikken is de naam van het merk Dasani gebruikt in blauwe tinten op een zilveren ondergrond met fruitschijfjes. Het creëren van een gevoel van kou, reinheid, water en gezonde bessen. Het blijft een gezond mineraalwater en trekt klanten meer aan met zijn fruitige smaken en minimale calorieën dan gewone frisdrank.

Logo lettertype en kleuren

Dasani Logo

Het kleurenschema verwijst ook naar water. De belettering van het opschrift is wit met lichtblauwe extra lijnen, een blauwe achtergrond en een zwarte streep. Witte kleur is een vleugje koelte en zuiverheid. Water is niet alleen grondig gezuiverd en veilig voor de gezondheid. Coca-Cola strijdt doelbewust voor de netheid van het milieu. Sinds 2009 is Dasani verkrijgbaar in flessen die deels zijn gemaakt van plantaardig plastic en gerecycled plastic. En sinds 2017 probeert Dasani de verkoop van Dasani over te hevelen naar de optie zonder containers met behulp van PureFill-vulmachines. Deze stap hielp het merk om op te vallen en de verkoop te verhogen.

Blauw en blauw in het logo zijn symbolen van water. De volledig blauwe letters van het embleem op de website van het bedrijf zijn een indicator van de rijkdom en volheid van de smaak van de drank.

Logo Dasani

Zwarte randen geven de hele compositie duidelijkheid. Laat zien dat het voordeel geconcentreerd is in de fles. Water stimuleert, helpt om te focussen. Dasani is eenvoud en beknoptheid.

Het lettertype van de inscriptie heeft geen exacte overeenkomst. Het is vergelijkbaar met de verbeterde Maiandra GD.