CumLouder Logo

CumLouder LogoCumLouder is een Spaanse filmstudio voor volwassenen die met PornHub wedijvert. Zijn netwerk omvat 25 sites die specifieke inhoud over de hele wereld verspreiden.

Betekenis en geschiedenis

CumLouder Logo Geschiedenis

Aanpassingen aan de visuele identiteit van het merk zijn kort gekomen en de wijzigingen aan het logo waren klein. Ze hielden zich vooral bezig met het kleurenspel, het veranderen van texturen en lettertypen, terwijl de oorspronkelijke structuur altijd constant is gebleven.

Oud logo

CumLouder Logo Oud

Het CumLouder-logo is een eenvoudig opschrift dat bestaat uit handgetekende karakters. Hoewel alle letters een hoofdletter hebben, zijn «C» en «L» hoger dan «U», «M», «O», «U», «D», «E» en «R». Een andere interessante functie is het aangepaste lettertype. Het is verticaal langwerpig en heeft geen scherpe hoeken.

Het ontwerp van het embleem is niet minder opmerkelijk. De naam van de studio is in verschillende kleuren opgedeeld in twee fragmenten. Het eerste deel van het woord («Cum») is oranje of blauw, het tweede («Louder») is wit en grijs. Om de letters in het oog te houden, gebruikten de ontwerpers een vloeiend verloop: de onderkant is donker en de bovenkant is lichter.

Voor een maximaal effect hebben de ontwikkelaars het logo «verouderd» door de inscriptie met talloze puntjes te bedekken. Ze hebben ook de randen ongelijk gemaakt, waardoor het meteen duidelijk is dat de letters zijn getekend.

Nieuw logo

CumLouder Logo Nieuw

In de huidige versie hebben de ontwerpers vertrouwd op eenvoud. Ze verwijderden zwarte stippen en ruwheid van de letters, egaliseerden ze in hoogte en maakten ze glad. Daarom zijn nu alle randen intact en zijn de symbolen gelijk. De inscriptie is gemaakt in hoofdletters, zonder individuele tekens te markeren. De naam heeft nog steeds twee aan elkaar gekoppelde stengels — «cum» en «luider». Het eerste deel is oranje gekleurd en het tweede is zwart. De ontwikkelaars hebben de grijze kleur verwijderd.

Logo lettertype en kleuren

CumLouder Logo

Het logo is in een neutrale stijl ontworpen. De eerste optie is ruwer vanwege de «geperforeerde» en ruwe textuur van de letters. De tweede is daarentegen streng en zakelijk. Tegelijkertijd zijn er veel overeenkomsten tussen hen: de verdeling van de naam in twee delen, de isolatie van elk van hen in kleur, de afwezigheid van schreven, de opstelling in één lijn horizontaal. Dat wil zeggen, de ontwikkeling van het embleem voor het merk voor volwassen films ging van complex naar eenvoudig, zodat het logo gemakkelijker en gemakkelijker leesbaar werd waargenomen.

De ontwikkelaars hebben gekozen voor de headset uit de categorie Sans Serif. Het overbelast de inscriptie visueel niet: de letters zijn duidelijk, duidelijk, eenvoudig, met een minimale afstand tussen de karakters. Het kleurenschema verschuift van het embleem naar het embleem: ondanks de stijlverandering blijven oranje en zwart op een witte achtergrond erin. Maar de ontwerpers hebben de grijze kleur uit de moderne versie verwijderd.