Crown Royal Logo

Crown Royal Logo

De smaak van Crown Royal Scotch whisky heeft vele onderscheidingen ontvangen. Deze unieke alcoholische drank is gemaakt van graan dat wordt verbouwd in de Canadese provincie Manitoba. Het wordt gerijpt in eikenhouten vaten in de magazijnen van de distilleerderij, die een uitgestrekt gebied in de buurt van Lake Winnipeg beslaat. De fabrikant voldoet aan strenge normen zodat moderne whisky van dezelfde kwaliteit is als de eerste batch die een geschenk werd voor de Engelse vorsten.

Betekenis en geschiedenis

Logo Crown Royal

De verschijning van het merk Crown Royal werd voorafgegaan door geweldige evenementen die verband hielden met de koninklijke tour. Voor zover bekend waren koning George VI en zijn vrouw de eerste Britse royals die naar Canada reisden. Een van de lokale ondernemers waardeerde hun avonturisme en besloot de vorsten een waardevol geschenk te geven: blended whisky van hun eigen makelij. Hij had al ervaring met de productie van sterke drank, maar de zakenman wilde iets unieks creëren, dus testte hij honderden mengsels met verschillende verhoudingen van ingrediënten. De resulterende alcohol werd in kristallen karaffen gegoten, die tien dozen vulden.

Het was dit recept dat de basis werd voor Crown Royal-whisky, toen de faam van de koninklijke drank zo ver ging dat de ondernemer het in massaproductie moest brengen. De eerste batch kwam in de jaren zestig de winkels binnen. Het product was herkenbaar aan het kenmerkende kroonlogo op het kussen en de subtiele cursieve letters. Het ontwerp is ontworpen om te passen bij de elegante vorm van de fles.

In de jaren 2000 de branding is opnieuw ontworpen door grafisch kunstenaar Chris Mitchell, die zijn eigen studio, Epic Icons, leidde. Hij hertekende de kroon, maakte hem kleurrijker en voegde een driedimensionaal effect toe door een combinatie van verschillende tinten goud, rood en paars. Dit logo wordt tot op de dag van vandaag gebruikt en doet denken aan het glorieuze verleden van Crown Royal.

Het belangrijkste visuele symbool van whisky is de kroon op het kussen. Deze elementen weerspiegelen het erfgoed van het merk, dat oorspronkelijk werd gecreëerd voor de koning en koningin van Groot-Brittannië. Ze zien er luxueus uit om te passen bij de hoge status van royalty’s. De kroon heeft een gouden frame versierd met edelstenen. Het kussen is ook niet eenvoudig — het is versierd met gouden borduursels en kwastjes.

Chris Mitchell is erin geslaagd om een ​​eenvoudige illustratieve badge te transformeren in een symbool van luxe met behulp van de eenvoudigste grafische hulpmiddelen. Hij veranderde de kleuren en vorm van het embleem lichtjes, waardoor het een echt koninklijke uitstraling kreeg.

Logo lettertype en kleuren

Crown Royal Logo

Het opschrift «Crown Royal» is een even belangrijk logo-element als de afbeelding. Het is cursief geschreven, gestileerd als een handgeschreven tekst. Een soortgelijk lettertype is te vinden in de Kuenstler Script-familie, die voor het eerst verscheen in 1902. Dit is een soort rondhandkalligrafie met contrasterende streken. Maar de Crown Royal heeft gedurfdere letters, wat is gedaan voor een betere leesbaarheid.

Het kleurenpalet bevat rood, goud en magenta. Deze combinatie doet denken aan de kleuren van een whiskygeschenkpakket bedoeld voor vorsten. Voor zover bekend heeft de ondernemer de karaffen in losse paarse zakjes met goudborduursel geplaatst. En rood werd toegevoegd om de nobele oorsprong van de drank te benadrukken.