CounterMail Logo

CounterMail Logo

CounterMail is een Zweeds bedrijf dat een zeer veilige e-mailservice bezit. Het is ook een serviceprovider die een betaalde service biedt om privé en beveiligde e-mail in zijn database te ontvangen. E-mails van gebruikers zijn sterk versleuteld, dus alleen de afzender en ontvanger kunnen de informatie zien die ze bevatten. En alles is verborgen: het onderwerp, koppen, bijgevoegde bijlagen, inhoud en zelfs het IP-adres. Versleuteling wordt uitgevoerd met behulp van het OpenPGP-protocol. De oprichter van de anonieme dienst is Simon Persson uit Stockholm. Datum registratie domeinnaam — 2008. De werkelijke starttijd van het systeem is 2010. Locatie van schijfloze servers en hoofdkantoor — Zweden.

Betekenis en geschiedenis

Logo CounterMail

Wat is CounterMail?

CounterMail is een betaalde e-mailservice met volledige privacybescherming en de eigenaar uit Zweden. De anonimiteit van brieven wordt ondersteund door de implementatie van het OpenPGP-protocol. De service is gemaakt door computerprogrammeur Simon Persson. De domeinnaam werd geregistreerd in 2008 en het mailsysteem werd gelanceerd in 2010.

Zoals Simon Persson toegeeft, begon de geschiedenis van zijn merk in 1983, toen hij zijn eerste computer ontving. Volgens de huidige normen was het een exotisch, oud en energiezuinig apparaat: een 3,5 Mhz-processor, 48k RAM, Spectrum-model. Maar dit was genoeg om bij een tiener interesse in de digitale wereld te wekken. Terwijl al zijn leeftijdsgenoten geïnteresseerd raakten in games, begon hij te programmeren. Voor hem werd het onderwerp nr. 1. De rest is naar de tweede plaats verhuisd omdat Persson sindsdien bezig is geweest met het maken van hulpprogramma’s.

Eind jaren 80 van de vorige eeuw raakte hij geïnteresseerd in cryptografie en hacking. De jongeman had al door dat IT-beveiliging de toekomst was. Hij begreep het goed: de automatisering van de samenleving zou alleen maar toenemen, bedrijven zouden de virtuele ruimte ingaan en informatie via internet gaan verzenden. En ze heeft sterke bescherming nodig. Simon begon deze industrie onder de knie te krijgen, studeerde en oefende veel, omdat hij zich door het voorbeeld van oorlogen realiseerde dat gegevensbeveiliging een kwestie van leven en dood is. Immers, sterke encryptie kan mensenlevens redden, en zwakke encryptie kan ze ruïneren.

Als gevolg hiervan begon de jonge specialist in 1999 cryptografie in de meeste van zijn programma’s te implementeren. Tegelijkertijd gebruikte Simon Persson HushMail om te communiceren en te werken, maar in 2007 realiseerde de jongeman zich dat de service de bescherming voor gebruikers zou kunnen uitschakelen. En er was geen andere e-mailservice met OpenPGP end-to-end-codering. Daarom besloot hij om zelf te creëren wat hij nodig had: een server die alleen versleutelde berichten opslaat, zonder wachtwoorden en logins. In 2008 ontving Persson een domeinregistratie en twee jaar later (in 2010) lanceerde Persson zijn eigen mailservice met volledige beveiliging.

Het CounterMail-logo toont een harmonieuze combinatie van afbeeldingen en tekst. Bovendien is de afbeelding zo gegraveerd dat deze gemakkelijk afzonderlijk kan worden gebruikt als een zelfstandig pictogram voor een mobiel programma of website. De bovenste inscriptie bestaat uit originele kleine letters in een futuristische vorm. Ze hebben vloeiende rondingen, afgeronde hoeken, gedurfde lijnen. Deze symbolen zijn zo bochtig dat ze meer doen denken aan een schematische aanduiding van een soort auto- of sportbaan dan aan taalkundige tekens uit het alfabet.

Van bijzonder belang zijn «N», «E» en «M». Ze bestaan ​​volledig uit hellende elementen, bevatten geen enkele rechte lijn of hoek. «R» is ook nieuwsgierig. Haar rechterbeen is het tegenovergestelde: het rust op het scherpe uiteinde van de diagonaal en het brede deel van de snede is naar boven gericht. De onderkant van de «L» is langwerpig omdat het een slot heeft dat bestaat uit drie fragmenten van dezelfde grootte. Boven hen is er, zoals verwacht, een boog in de vorm van een beugel. Dit detail symboliseert de sterke bescherming van de postdienst tegen aanvallen door onbevoegden. Dit concept wordt direct bevestigd door de onderste inscriptie, gemaakt in dezelfde stijl als de titel.

Logo lettertype en kleuren

CounterMail Logo

Het tekstgedeelte in het CounterMail-logo is getypt in een speciaal lettertype dat individueel is gemaakt. De individuele karakters doen denken aan de karakters in het Nasalisatie-lettertype dat wordt gebruikt in het oude NASA-embleem, bijgenaamd ‘de worm’. Het kleurenschema is tweedelig: het bevat pastelgroen en grijs. Ze bevinden zich op een witte achtergrond.