Commerzbank Logo

Commerzbank LogoCommerzbank is een Duitse operationele bank die in de top 5 staat qua activa in het land: ten eerste stond het op de vierde plaats (in 2018) en vervolgens op de tweede plaats (in 2019). Nu is deze financiële organisatie opgenomen in de structuur van de Cash Group. De tijd van de oprichting is februari 1870. Het hoofdkantoor is gevestigd in Frankfurt am Main (Duitsland).

Betekenis en geschiedenis

Commerzbank Logo Geschiedenis

Aan het einde van de 19e eeuw openden particuliere en commerciële bankiers en Hanze-kooplieden de Commerz-und Disconto-Bank in Hamburg. Haar primaire taak was om de handel te vergemakkelijken, haar te voorzien van middelen, geldstromen naar de stad te lokken en te zoeken naar nieuwe kansen met een internationaal perspectief. De sleutelfiguur in het proces was Theodor Wille, een grote handelaar, reder en ondernemer.

Aanvankelijk opereerde de Hamburgse bank alleen in het kader van haar schikking. Maar in 1897, na het kopen van J. Dreyfus & Co, een bank in Frankfurt, breidde hij zijn geografische bereik uit. Het had vestigingen in Frankfurt am Main en Berlijn, en het hoofdkantoor verhuisde naar de hoofdstad van Duitsland. Dit evenement vond plaats in 1905 na de overname van Berliner Bank. Eind 1922 werd Commerz & Disconto Bank de grootste industriestructuur en bezat 46 regionale instellingen.

Al die tijd veranderde de financiële instelling haar emblemen om aan nieuwe normen te voldoen. De belangrijkste identiteitsverandering vond plaats in 1920, toen de voormalige Hamburgse bank fuseerde met de Mitteldeutsche Privat-Bank in Magdeburg. Daarna werd het omgedoopt tot Commerz-und Privat-Bank Aktiengesellschaft. En zijn eerste logo’s bestonden uit de afkortingen CDB (afkorting van Commerz-und Disconto-Bank) en CPB (voor Commerz-und Privat-Bank). Dan waren er varianten op basis van de nieuwe naam — Commerzbank.

Vóór 1920

Commerz Disconto-Bank Logo before 1920

Het debuutembleem kwam van de waszegels die werden gebruikt om de correspondentie te verzegelen. Het droeg het «CDB» -monogram. Het stond voor de toenmalige naam van de financiële instelling — Commerz-und Disconto-Bank. De afkorting bevond zich in het midden en omsloten door een cirkel, die bestond uit vele dunne en brede randstrepen. Een ervan bevatte de naam van de bank en gaf de locatie aan — Hamburg.

1920 — 1957

Commerz Privat-Bank Logo 1920-1957

Na de naamswijziging in Commerz-und Privat-Bank onderging het embleem een ​​herontwerp. De ontwikkelaars hebben de oude afkorting vervangen door een nieuwe — «CPB», gebaseerd op de recentelijk goedgekeurde naam en andere juridische status (Aktiengesellschaft). De auteurs lieten de vorm van het logo hetzelfde, maar het aantal randlijnen werd verminderd. Bovendien zag het canvas er veel netter uit.

1958 — 1971

Merkur-Flugel Schwarz Logo 1958-1971

Als gevolg van de nieuwe naam in Commerzbank Aktiengesellschaft, veranderde het bedrijf opnieuw zijn visuele identificatiemerk. Dus vanaf 1958 werd de gevleugelde «C» goedgekeurd als onderdeel van het bedrijfsimago. Ze benadrukte de oorsprong van de Hanze van de financiële structuur en de prioritaire handelsondersteuning. Boven de grote letter waren de vleugels van de god van de handel — Mercurius. Onderaan stond het korte woord «Bank». Het duidde de juridische status van een financiële instelling aan.

1972 — 2008

Commerzbank Logo 1972-2008

In 1972, na de oprichting van de Europartner Group, introduceerde de Duitse bank een vernieuwd logo. Het is radicaal anders geworden, omdat in plaats van de laconieke letter «C» een complexer symbool van verschillende delen is verschenen. Het was een dynamisch embleem genaamd de Quatre Vents, dat de richting van de wind aanduidde. Het logo bestond uit vier open hoeken, samengevoegd met een smal deel naar binnen. Ze leken op de letter «V» en waren gerangschikt in een waaier, die een halve cirkel vormde, als een windroos met een gewaagde stip in het midden.

2009 — heden

Commerzbank Logo 2009-vandaag

In oktober 2009 presenteerde de bank haar huidige icoon. Dit is een op drie plaatsen gebogen tape, die een gelijkbenige driehoek vormt. Het wordt overgenomen van de Dresdner Bank. Volgens het concept symboliseert elke streep het nauwe contact tussen bankmedewerkers, klanten en partners. Bovendien drukt het logo de dynamiek, stabiliteit en continuïteit van deze zakelijke banden uit.

Logo lettertype en kleuren

Commerzbank Logo

De persoonlijke badge van Commerzbank veranderde samen met zijn carrière. Elke nieuwe fase van zijn activiteit werd weerspiegeld in de identiteit. Het begon allemaal met de bedrijfszegels — zegellaklabels die de bank op brieven plakt om de inhoud geheim te houden. Zij waren het die de prototypes van de emblemen werden. Vervolgens implementeerde het management de echte symbolen van visuele identiteit met behulp van bedrijfskleuren — grijs (in het begin) en geel (nu).

Logo Commerzbank

De naam van de bank is geschreven in gehakte letters — breed, in hoofdletters, met een nauwe rangschikking van letters. Het kleurenpalet bestaat uit zonnig geel # ffbc13 (huidig ​​logo), zwart (midden in financiële activiteit) en bordeaux bruin # ad422d (aan het begin van het werk).