Cloud 9 Logo

Cloud 9 Logo

Cloud 9 is een particuliere esports-organisatie. Ze beoefent het professioneel en is gevestigd in Santa Monica, Los Angeles County, Californië. Het bedrijf verscheen in het voorjaar van 2013, nadat de Orbit Gaming League of Legends, die eerder een contract met Quantic had getekend, eind 2012 werd ontbonden. De nieuwe structuur werd gevormd door vijf leden van het oude team. De initiatiefnemers waren Jack Etienne met zijn dochter Paullie Etienne. Hij vertegenwoordigde Team SoloMid.

Betekenis en geschiedenis

Logo Cloud 9

Wat is Cloud 9?

Cloud 9 is een professionele esports-organisatie die is opgericht in mei 2013. Het bestaat uit voormalige Orbit Gaming League of Legends-spelers die een sponsorovereenkomst hebben getekend met Quantic. De nieuwe line-up omvatte vijf leden van het oude team. Het werd gevormd door Jack Etienne.

In november 2012, na het sluiten van Lone Star Clash, sloot Orbit Gaming een overeenkomst met Quantic Gaming, de sponsor van StarCraft II. Bovendien was het niet alleen een esports-organisatie, maar ook een mediabedrijf. Deze structuur werd in 2010 gecreëerd door Simon Boudreault uit Quebec. Zijn vader liet hem een ​​grote erfenis na, die hij besloot te investeren in eSports. Gedurende meerdere jaren steunde Boudreault de groep financieel en betaalde hij de salarissen van de leden en coaches.

Maar toen stopte de eigenaar met sponsoring en ontsloeg de spelers in de League of Legends-discipline. De voormalige leden van het team verenigden zich en richtten hun eigen esports-organisatie op genaamd Team NomNom, later omgedoopt tot Cloud 9. Na enige tijd tekende de nieuwe line-up opnieuw een contract met Simon Boudreault, die vervolgens opnieuw financiering weigerde. Het was toen dat Jack Etienne het bedrijf kocht voor $ 15.000 en het overnam als manager. Het kostte hem veel tijd om een ​​logo voor de cybergemeenschap te kiezen, maar hij kreeg het per ongeluk.

Eerst bestelde de eigenaar het embleem voor Cloud 9 bij een gespecialiseerde ontwerpstudio. De ontwikkelaar maakte een passende optie, die volledig werd betaald. Maar tegelijkertijd zei een andere persoon (een kennis van Etienne) dat hij een persoonlijk bord voor zijn team had bedacht en dat hij dat zeker leuk zou vinden. En zo gebeurde het: de amateurversie bleek beter en nauwkeuriger dan de professionele. Boudreault koos het voor het hoofdlogo en heeft het sindsdien niet meer veranderd.

Het logo toont een ornament gevormd uit drie negens. De cijfers zijn in het midden verbonden door de uiteinden van de poten, zodat ze eruitzien als een fragment van een oud Grieks patroon. Hoewel elke «9» afgerond is, sluit de lijn niet in een volledige ring, waardoor een klein segment vrij blijft. Een negen gaat horizontaal naar links, de andere naar rechts en de derde bevindt zich verticaal tussen hen in. De grafische afbeelding is gemaakt met vloeiende lijnen en geschilderd in diepblauw met een licht verloop.

Onderaan staat de naam van het esports-team. De inscriptie is getypt in geometrische even letters met rechte hoeken. Het lettertype is vet, hoofdletter, vrij breed, grotesk. De nadruk wordt gelegd op de «U» en «D», die, wanneer ze worden samengevoegd, lijken op de contouren van het cijfer «9». Als je mentaal de lege ruimte tussen deze letters weghaalt, merk je meteen de overeenkomst. De blauwe negen staat ook aan het einde van de tekst.

Logo lettertype en kleuren

Cloud 9 Logo

Het lettertype dat wordt gebruikt voor het woordgedeelte van het Cloud 9-logo heet Devil Breeze Bold. Het vertegenwoordigt de categorie van geometrische gladde grotesken. De letters zijn egaal, breed, bestaande uit een harmonieuze combinatie van rechte lijnen en vloeiende rondingen, die doet denken aan het Avant Garde-lettertype.

Het bedrijfspalet bevat twee primaire kleuren en één achtergrondkleur. Dit is blauw van verschillende tinten (het nummer, numerieke ornament is ermee geverfd) en zwart (de inscriptie is ermee gemaakt). Alle elementen bevinden zich op een witte achtergrond.