Clif Bar Logo

Clif Bar Logo

Clif Bar & Company is een particulier Amerikaans bedrijf dat de principes van biologische, natuurlijke en gezonde voeding belijdt. Cliff gebruikt hernieuwbare energie, biologische verpakkingen, natuurlijke ingrediënten en duurzaam transport om producten te leveren. Het bedrijf biedt repen voor actieve vrouwen (LUNA Bar), mannen (CLIF Bar) en kinderen (CLIF Kid Zbar), dranken, granen, fruitproducten en energiegels, die in 20 landen worden verkocht. Het bedrijf is eigendom van man en vrouw Erickson/Crawford. Zij bezitten 80% van de aandelen. Naast Clif Bar & Company richtte het echtpaar een familiefonds op, houdt zich bezig met het behoud van de soortenrijkdom van landbouwgewassen en de selectie van biologische gewassen, heeft een eigen wijnmakerij en bakkerij.

Betekenis en geschiedenis

Logo Clif Bar

Het idee voor het bedrijf ontstond tijdens een fietstocht in 1990 met een van de deelnemers — Gary Erickson. Geen enkele candybar die hij kocht voor een wielerwedstrijd voldeed aan zijn behoefte aan goede voeding, maar ook aan gezonde en veilige ingrediënten. En hij besloot zijn eigen versie te ontwikkelen. De producten van het nieuwe bedrijf waren, zoals gepland, bedoeld voor atleten om hen kracht en energie te geven. In 1991 introduceerde Erickson repen in drie smaken: Double Chocolate, Apricot en Date Oatmeal. Het product is vernoemd naar Gary’s vader, Clifford. Al in het eerste jaar van verkoop verdiende Erickson 700 duizend dollar en elk jaar verdubbelde zijn inkomen. Dit werd mogelijk gemaakt door de wereldwijde promotie van gezond eten.

De belangrijkste missie van het bedrijf is om consumenten een veilig, gezond en volledig natuurlijk product te bieden. «We produceren het voedsel dat we zouden willen eten», zegt de website.

Het bedrijf verwierf zijn huidige naam Clif Bar in 1997. Naast de naam verwijst het woord «clif» naar een klif die onder invloed van de branding op een hoge oever wordt gevormd. En de bar is een strook ondiep water langs de kust, gecreëerd door mariene sedimenten. Daarom is de naam van het bedrijf een symbool van de constante strijd om het voorbeeld van de majestueuze elementen van de natuur (aarde en water). Een nieuwe weg inslaan is niet eenvoudig. Het creëren van iets dat de moeite waard en nuttig is, vereist inspanning, het overwinnen van moeilijkheden, en dit is wat het bedrijfslogo laat zien.

Het embleem weerspiegelt volledig de ideeën van het bedrijf: strijd, de weg omhoog en vooruit door moeilijkheden, natuurlijkheid en energie. Het heeft een vierkante vorm — een teken van balans en balans. Op het plein staat het opschrift CLIF. De letters van de naam zijn met een hoofdletter geschreven, geschreven in grote vetgedrukte letters en tonen betrouwbaarheid, kracht en leiderschap. De locatie van de inscriptie is verticaal, als een opwaartse beweging. Ernaast staat een witte driehoek — de punt van een verkeersbord. Het verbale symbool is een aanvulling op het visuele teken — een bergbeklimmer die wanhopig naar de top klimt naar het niveau van de bovenste letter van het woord Cliff. Dit is niet alleen een indicatie van producten voor sporters, maar ook een beeld van het bedrijf dat zijn eigen doelen bereikt, een hoge lat voor zichzelf.

Clif is specifiek op zoek naar milieuvriendelijke producten over de hele wereld en gebruikt deze vervolgens voor zijn productie. Sinds 2001 is CLIF Bar op weg naar zero waste, wat al voor 90% is bereikt. Alle medewerkers stellen zelf projecten voor om het milieu en het leven van de omliggende gemeenschap te verbeteren en voeren deze vervolgens uit. Vrijwilligerswerk vindt plaats tijdens werkuren en wordt betaald door het bedrijf. Gedurende 12 jaar heeft het bedrijf $ 60 miljoen geïnvesteerd in liefdadigheidsprojecten.

Op het plein erboven staat de volledige naam van Clif Bar & Company. Het lijkt gebaseerd en gebaseerd op de waarden en overtuigingen van het bedrijf.

Soms gebruikt een bedrijf een «verkorte» versie van het logo: alleen een verticale naam op een rode achtergrond, of een naam op een rode achtergrond met onderaan het horizontale woord Bar. Deze versie bevat hetzelfde idee van beweging en energie.

Logo lettertype en kleuren

Clif Bar Logo

Het logo combineert rood, wit, zwart en bruin. De witte kleur van de letters is het idee van zuiverheid en natuurlijkheid, hoge lichtdoelen. De rode achtergrond onder de inscriptie en de rode naam van het bedrijf zijn een indicator van energie, het overwinnen van moeilijkheden, liefde voor je werk. De zwarte lijn en lijnen zijn de te bereiken balken en ook een symbool van focus en inspanning. De bruine kleur van de rotsen is de beleving die het bedrijf gaandeweg opdoet. Het lettertype is vergelijkbaar met Gill Sans Ultra Bold Condensed in verschillende gewichten of Proxima Nova.