Ciudadanos Logo

Ciudadanos LogoCiudadanos — Spaanse politieke partij, vertaald in het Russisch — Burgers. De oprichters, 15 zeer intellectuele en gerespecteerde mensen in Catalonië, hebben een vereniging opgericht met het doel zich te verzetten tegen het opgelegde Catalaanse nationalisme en de beweging om Catalonië te scheiden van Spanje.

Betekenis en geschiedenis

Ciudadanos Logo Geschiedenis

De Ciudadanos-partij werd in 2006 in Barcelona opgericht op basis van het burgerplatform Ciutadans de Catalunya. In die tijd lanceerden Catalaanse nationalisten een massale aanval op het bewustzijn van de bevolking om de onafhankelijkheid van de Republiek Catalonië te bereiken. Vervolgens organiseerden 15 burgers een feest met als doel het behoud van de bestaande situatie. Tijdens de eerste 10 jaar van haar bestaan ​​is de partij honderden keren gegroeid en landelijk geworden. Ook andere taken vielen onder haar interessesfeer: ondersteuning van jongeren en ouderen, ondernemen en bescherming van het milieu.

Nu zijn de burgers de 4 grootste Frankrijk in het Congres van Afgevaardigden van Spanje, ze nemen deel aan de activiteiten van het Congres, hebben hun vertegenwoordigers in de uitvoerende autoriteiten.

De partij positioneert zichzelf als een sociaal liberale en antinationalistische oriëntatie, het publiek bestaat uit zowel jongeren als de oudere generatie, veel zakenmensen, vertegenwoordigers van de intellectuele elite en creatieve beroepen.

Het Ciudadanos-logo is nu niet alleen herkenbaar in Spanje, maar ook in Europa. Het is helder, gedenkwaardig en draagt ​​de nodige semantische lading.

2006 — 2017

Ciudadanos Logo 2006-2017

Het eerste logo werd gemaakt in 2006 en was een oranje rechthoek waarop de naam van de Ciudadanos-partij in witte letters was geschreven, onder de letter C — een witte driehoek. Wat volgens de makers symbool staat voor een gesprek tussen de burgers van het land, de Ciudadanos-partij en de Spaanse autoriteiten. Oranje is een van de kleuren van de Catalaanse vlag, maar de andere, geel, werd niet in het logo gebruikt om de partij te scheiden van de nationalistische beweging.

Er werd ook een kort chatbox-embleem gemaakt met de afgekorte naam van de partij C’s. De achtergrond is lichtoranje, de letters zijn wit.

Zo’n helder logo wordt visueel goed onthouden en is een belangrijk element geworden van het imago van de partij, die zijn activiteiten heeft gericht op het oplossen van de problemen van gewone mensen.

2017 — heden

Ciudadanos Logo 2017-vandaag

In 2017, toen de partij een van de drie grootste politieke verenigingen in Spanje werd en ook haar kantoren vestigde in een aantal Europese landen, werd besloten het logo te hernoemen als symbool van een nieuwe periode van activiteit.

De wijzigingen waren klein, maar maakten het logo nog duidelijker en levendiger in beeld. De achtergrondkleur van de plaat werd veranderd in zwart en de letters werden oranje gemaakt, maar in een meer verzadigde tint, met toevoeging van rood. Nu komt het kleurenschema dichter bij de kleur van de vlag van Spanje, en niet alleen van Catalonië.

Het embleem veranderde ook, de apostrof werd verwijderd van de C’s, omdat het mensen twijfelde over hoe de korte naam correct moest worden gelezen. Nu blijft alleen Cs over. Het bord werd vergroot en opnieuw ontworpen, waarbij de hoeken recht werden en het onderste element naar het midden werd verplaatst. Er verschenen nog twee zwarte dubbele strepen in de buurt, die de multi-channel communicatie van de partij met de burgers van het land symboliseerden, de mogelijkheid voor iedereen om zijn zegje te doen en de hoofden zullen worden gehoord.

De algemene indruk spreekt voor zich: Ciudadanos is niet langer alleen een Catalaanse partij, maar vertegenwoordigt nu de burgers van heel Spanje en is van plan zich verder te ontwikkelen tot een pan-Europese unie. Een solide en onberispelijk logo heeft hierin een belangrijke rol gespeeld en zal zijn missie blijven vervullen.

Logo lettertype en kleuren

Logo Ciudadanos

Het logo van deze politieke kracht werd tegelijkertijd met het gevormd, zodat het zichzelf helder kon laten zien, een platform kon demonstreren en de aandacht kon trekken. Hiervoor kozen de leden de volledige en afgekorte naam van de partij: Ciudadanos en Cs. Beiden zijn in hetzelfde lettertype geschreven, versierd in dezelfde stijl. De korte versie wordt gebruikt als icoon voor advertenties op brochures, brochures, posters, badges en andere partijsymbolen. Onder de «C» bevindt zich een gelijkbenige driehoek, die naar buiten is gericht, en het bovenste gedeelte benadrukt de letter. Hij lijkt haar steun te zijn. Qua volume prevaleert het tekstgedeelte boven het grafische gedeelte.

Het logo maakt gebruik van de Circular Std Black-headset, ontworpen door Laurenz Brunner. Alle karakters zijn vetgedrukt, leesbaar, duidelijk, gedrukt. Ze zijn goed uitgebalanceerd, zodat ze er harmonieus en stabiel uitzien, zelfs onwrikbaar. Officieel heeft het logo één kleur: oranje. Maar onofficieel wordt er ook een achtergrondwit aan toegevoegd. Oranje is heel kenmerkend voor Spanje: het is een levendig en emotioneel zuidelijk land met dezelfde emotionele kiezers.