Cazadores Logo

Cazadores Logo

Cazadores is een elite merk van dubbel gefermenteerde, dubbel gedistilleerde tequila gemaakt van 100% Weber blauwe agave. Deze drank wordt alleen in Mexico geproduceerd. Het recept is in 1922 ontwikkeld door de lokale boer José Banuelos en is sindsdien niet veranderd. Bekroond met vijf prestigieuze prijzen, waaronder de Gold Star of International Quality. Het heeft verschillende variëteiten die verschillen in belichtingstijd.

  • Blanco — witte tequila. Niet meer dan twee maanden gerijpt vanaf de productiedatum. Het heeft een milde rijke smaak van agave, citrus en kruiden.
  • Reposado — een drankje met een blootstelling van een jaar. Het krijgt een eikenhouten nasmaak en een gelige kleur door opslag in eikenhouten vaten.
  • Añejo — meer dan een jaar gerijpt. Het heeft een rijke houtachtige smaak met een vleugje kaneel en noten.
  • Añejo Crystal — gefilterde tequila na twee jaar opslag. Transparant. Boeket van amandelnoten.
  • Extra Añejo — drie jaar rijping geeft de drank een gouden kleur. Het smaakpalet wordt gedomineerd door appels, vanille en nootmuskaat.

Naast tequila worden onder dit merk sinds 2021 cocktails in blikken op basis van Cazadores Blanco geproduceerd: Margarita (limoensap, agave nectar en sinaasappellikeur gemengd met tequila), Pittige Margarita (met toevoeging van jalapeno pepers) en Paloma (tequila, grapefruitfrisdrank en limoensap).

Sinds 2002 is het merk eigendom van de familiehandelsgroep Bacardí.

Betekenis en geschiedenis

Cazadores Logo Geschiedenis

Cazadores begint hoog in de bergen in de stad Arandas, een van de 5 staten waar de drank volgens de norm wordt geproduceerd. Blauwe agave groeit in dit gebied en er worden herten gevonden. Op hen werd gejaagd door inheemse volkeren, gejaagd door lokale bewoners en bezoekende toeristen. Terwijl ze ontspannen, drinken ze tequila. Daarom zijn herten en jacht onlosmakelijk verbonden met het merk. De naam Cazadores betekent in het Spaans jagers en op het etiket van de drank staat een hert afgebeeld.

Tot 2014

Cazadores Logo Tot 2014

In welk jaar tequila zijn embleem kreeg, is niet bekend. Aanvankelijk was het merk weinig bekend en bleef het eigendom van de familie Banuelos. De drank werd meer verspreid in 1973, toen de kleinzoon van de oprichter, Felix, de distilleerderij herbouwde voor moderne en grootschalige productie.

Het eerste logo van het merk is verbaal. De naam heeft ongebruikelijke uitsteeksels op de letters. Ze zijn een symbool van de kleine tandjes op de bladeren van de agave. Maar doet ook denken aan bergkliffen, hertengeweien, jachtbandolier. Zwarte druppeltjes in de uitsteeksels symboliseren agavesap. Elke richel verdeelt de brief in twee delen. Half rood geverfd, half zwart met rode strepen. Als een golf van vuur die van beneden opstijgt. Creëert een associatie van een schot, een vuur en hittegolven die tequila geeft.

2014 — heden

Cazadores Logo 2014

Het ontwerpbureau Duffy & Partners uit de VS was bezig met de ontwikkeling van een nieuw, moderner imago. Ze slaagden erin om het logo te updaten, maar tegelijkertijd de hoofdboodschap en een vleugje van de lange geschiedenis van het merk te behouden. De belettering van het embleem is veranderd. Ze zijn veel dunner en groter geworden. Ook het kleurenschema is veranderd. Door de dunne gele streep in het midden van elke letter lijkt de inscriptie driedimensionaal, als een bas-reliëf. Deze strook doet denken aan draden verkregen uit agavebladeren. En de rode en bruine delen van de letters zorgen voor een spel van licht en schaduw. Doornen zijn nog duidelijk zichtbaar op de letters — een teken van de bladeren van de plant. Ze zijn echter scherper geworden, zoals doornen, die nog meer op agave lijken.

Logo lettertype en kleuren

Cazadores Logo

Basis logo kleur:

  • rood — een symbool van vuur, sterke drank met een heldere smaak;
  • bruin — land van agaveplantages, bergen, inheemse drank;

Logo Cazadores

Bovendien is bruin de kleur van betrouwbaarheid, een eeuw productie-ervaring, en rood is een symbool van passie en hoge sterkte van de drank. Het lettertype lijkt op een puntig Bahnschrift Light Condensed.