Captain Morgan Logo

Captain Morgan LogoCaptain Morgan is een merk van rum gedestilleerd uit suikerriet. Het kwam op de markt in 1944. Oorspronkelijk eigendom van Seagram, later overgenomen door de alcoholgigant Diageo.

Betekenis en geschiedenis

Logo Captain Morgan

Het concept van het merk is verbonden met een prominente persoonlijkheid: de luitenant-gouverneur van Jamaica, kaper, piraat, navigator en planter genaamd Henry Morgan. De naam van de alcoholische drank en het thematische embleem zijn aan hem opgedragen.

De afbeelding van de zerover, die op elk etiket is geschilderd, is ontworpen door de kunstenaar Don Maitz. Dit gebeurde in 1982 toen het bedrijf op het punt stond zijn producten op de Amerikaanse markt te introduceren. De originele afbeelding was in zwart-wit, maar het werd opnieuw ontworpen met enkele levendige kleuren.

De alcoholische liefdadigheidsinstelling klaagde toen over Captain Morgan en beweerde dat de cartoonachtige stijl en het veelkleurige palet de aandacht van minderjarigen konden trekken. De Portman Group Independent Commission verwierp de klacht omdat het personage was gebaseerd op een echt historisch figuur. Volgens kenners lijkt het logo meer op een kunstwerk dan op een tekenfilm.

Logo lettertype en kleuren

Captain Morgan Logo

De laatste logo-update vond plaats in 2017. De ontwerpers veranderden het label om de rum een ​​moderne uitstraling te geven. Net als voorheen is de piraat het centrale personage. Hij kijkt trots vooruit en zet een voet op de loop. Een blauwe mantel fladdert achter hem. Met zijn rechterhand rust de navigator op een sabel. De kleurstelling van het logo is gevarieerd, wat het etiket op de fles aantrekkelijk maakt.

De merknaam is geschreven onder het grafische teken: «Captain Morgan». Om het een speciale smaak te geven, gebruikten de ontwikkelaars het Thaleia-lettertype.