Capri Sun Logo

Capri Sun Logo

Capri Sun is een merk van vruchtendranken gemaakt van geconcentreerde sappen. Vandaag zijn er ongeveer 40 smaken. Het merk produceert ook een scala aan sport, gearomatiseerd water Roarin’ Waters, verfrissende drankjes Island Refreshers en 100% sappen. Het «drankimperium» behoort tot het privébedrijf Capri Sun Group, met het hoofdkantoor in Zwitserland. Merkproducten worden in meer dan 100 landen verkocht. De distributie in Europa wordt verzorgd door Coca-Cola, in de VS door Kraft Heinz.

Betekenis en geschiedenis

Capri Sun Logo Geschiedenis

Het verhaal van Capri Sun begint in Duitsland in 1969, toen Rudolf Wild (Wild), oprichter van Zick-Zack Werk Rudolf Wild, een voedingssupplementenbedrijf, de sinaasappeldrank Capri-Sonne introduceerde. Wilde zag de belangrijkste missie van het bedrijf in het promoten van natuurlijke producten en het afwijzen van het gebruik van chemicaliën. Daarom had de nieuwe drank een bruikbare samenstelling, en dit kwam tot uiting in de creatie van het logo.

1978 — 1981

Capri Sun Logo 1978-1981

Capri-Sonne was een succes, dus de productie breidde zich geleidelijk uit naar Zwitserland en de Verenigde Staten. De zoon van Rudolf, Hans-Peter, trad toe tot het familiebedrijf. Dankzij Hans werd het bedrijf de internationale onderneming Rudolf Wild GmbH & Co en werd de naam van de drank voor de buitenlandse markt omgezet in Capri Sun. Onder deze naam debuteerde hij in 1978 in de VS en ontving hij zijn eerste logo.

De naam van de drank op het embleem bestaat uit twee woorden, geschreven met een koppelteken: Capri en de zon. Ze creëren een associatie met ontspanning, plezier en warmte. De zonnige Italiaanse badplaats Capri is al vele jaren een vakantiebestemming voor beroemdheden en royalty’s. Dit is een waar paradijs voor toeristen. En door de duurzame verpakking waarin de drank wordt geproduceerd, neem je hem mee op vakantie.

De naam Capri Sun in het embleem is geschreven in zachte, ronde letters, die doen denken aan de vorm van sinaasappels en de zon. De witte kleur van de inscriptie is een indicatie van de afwezigheid van synthetische verbindingen in de drank, en de oranje schaduw is een andere indicatie van het hemellichaam en de zoete vrucht.

Verpakkings- en logo-opties voor buitenlandse doelgroepen werden verder getest. En drie jaar later verscheen een nieuwe definitieve versie, die bijna 20 jaar duurde.

1981 — 2000

Capri Sun Logo 1981-2000

Sinds 1981 wordt Capri Sun actief verspreid in de Verenigde Staten en wordt het naar Azië en Afrika verscheept met een nieuw woordlogo. Daarop heeft de merknaam een ​​interessante stijl, waarbij de onderkant van de letters een boog vormt, alsof ze zich bovenop de zon bevinden. Hieronder, op een luchtig lichtgeel lint, staat een inscriptie over de natuurlijkheid van de drank, die het hoofdidee en het doel van het bedrijf weerspiegelt. Het logo heeft een blauwe hemelachtergrond. En de hoofdinscriptie is wit als een wolk. Het algemene concept van het embleem moet een hemels gevoel, ontspanning, reinheid en rust uitstralen. Daarnaast geven het blauw en wit in het logo aan dat er zuiver bronwater wordt gebruikt voor de productie.

2000 — 2003

Capri Sun Logo 2000-2003

Het logo wordt minimalistischer. De blauwe lucht blijft alleen in de lijn van de witte letters van de naam. De band verdwijnt ook. In plaats daarvan is een symmetrisch geplaatst opschrift toegevoegd: All Natural in een delicate geelachtige tint, als een vleugje zoetheid, citroenen, sinaasappels en de zon. De hoofdletters aan het begin en aan het einde van het woord NaturaL benadrukken verder de natuurlijkheid van het eerste tot het laatste ingrediënt.

2003 — 2014

Capri Sun Logo 2003-2014

Het bedrijf lanceert multivitaminedranken en 100% appelsap. Dit is terug te zien in het logo. Het verliest zijn zachte tonen. Maar er zijn meer associaties met de lucht, de zon en rijke, heldere smaken. De schaduw van de letters wordt hemelsblauw, de lijn is blauw en de inscriptie over natuurlijkheid bevindt zich op een felgeel lint. Het logo geeft een vakantiegevoel en de hete zon, spreekt van rijp fruit, geconcentreerde dranken.

2014 — 2018

Capri Sun Logo 2014-2018

In 2010 wordt KKR de partner van Hans-Peter en in 2014 verkopen ze een deel van het bedrijf, waardoor de productie van Capri Sun aan henzelf wordt overgelaten. In hetzelfde jaar werd de container met dranken vervangen — deze kreeg een transparante bodem. Dit alles leidde tot wijzigingen in het logo. Er staat alleen de merknaam op. Het heeft licht vervaagde blauw-blauwe contouren, die de indruk wekken van een transparante zwevende wolk. De informatie over natuurlijkheid is verwijderd, blijkbaar vanwege klachten van consumenten over het hoge suikergehalte in dranken, de kleine hoeveelheid sap en de detectie van voedselschimmel.

2018 – heden

Capri Sun Logo 2018

Het merk verkoopt jaarlijks 250 miljoen verpakkingen en bereikt daarmee hemelse hoogten. Het nieuwe drankenlogo heeft een zachtblauwe achtergrond, die wordt geassocieerd met de lucht en het zeewater. De naam van het merk staat erop geschreven in witte vloeiende letters. Over het algemeen creëert het logo een kindergevoel. Er is een lichte associatie van bloemen met de meren van Zwitserland.

Logo lettertype en kleuren

Capri Sun Logo

Ondanks de «zonnige» naam zijn de hoofdkleuren van het merk blauw en wit. Dit zijn de lucht en de wolken, maar het zonlicht zit, zoals gepland, in het pakket. Bovendien is wit een indicatie van natuurlijkheid en blauw een indicatie van een creatieve benadering van het maken van drankjes, zoals blijkt uit de ruime keuze aan smaakvariaties van Capri Sun. Cronos Pro Display Vetgedrukt logo-lettertype.

Logo Capri Sun