Canada Dry Logo

Canada Dry Logo

Canada Dry is een assortiment niet-alcoholische dranken, voornamelijk ginger ale, met een geschiedenis van honderd jaar die in 1904 in Canada begon. Tegenwoordig is het merk eigendom van het Amerikaanse bedrijf Keurig Dr Pepper Inc en omvat het meer dan 50 wijdverspreide drankjes en ongeveer dertig regionale. Het is een ginger ale met thee, sap, limonade, fruitsmaken, frisdrank, enz. Het wordt verkocht in Amerika, Azië, Europa en het Midden-Oosten.

Betekenis en geschiedenis

Canada Dry Logo Geschiedenis

Het Canada Dry-logo heeft een patriottische focus en is onlosmakelijk verbonden met Canada. Alle attributen wijzen naar dit land, van de kaart tot de kleurkeuze.

1904 — 1975

Canada Dry Logo 1904-1975

De drank is gemaakt door chemicus en apotheker McLaughlin. Het verschilde in smaak van andere ales omdat het een minimale zoetheid had. Zoals gepland door de ontwikkelaar, moest het drankje lijken op droge Franse champagne. Dit werd bereikt in 1904. De eigenaar weerspiegelde dit kenmerk in de naam, met behulp van het woord «droog».

Op de eerste productlabels stond een bever (het symbool van Canada) op een Canadese kaart. Ale ontving zijn beroemde logo met een kroon, schild en kaart van Canada drie jaar later, toen het werd gemarkeerd door de gouverneur-generaal van het land en begon te worden geserveerd aan zijn hof.

De rode inscriptie Canada Dry op de witte achtergrond van de kaart is een hint van de kleuren van Groot-Brittannië en Frankrijk — de eerste kolonisten van het land.

De kroon boven het wapen had de vorm van een graafkroon, aangezien de gouverneur-generaal van het land een graaf was. Dit teken en de gouden kleur van de rand van het wapen symboliseerden het patronaat en de goedkeuring van bier door het regerende huis, en maakten McLaughlin-bier ook tot een koninklijk drankje. Het goud op het logo creëert een gevoel van volume en glinstert als een amberbier.

De donkergroene achtergrond rond de kaart is een afbeelding van de oceanen rond Canada. De groene kleur is ook een knipoog naar de groene vlag van Ontario (het thuisland van McLaughlin), Canadese bossen, klaver en St. Patrick (veel Ierse kolonisten wonen in Ontario en de achternaam van de apotheker heeft Ierse roots).

1958 — 1990

Canada Dry Logo 1958-1990

Ginger ale won snel aan populariteit, de productie werd geopend in New York en daarna werd het geëxporteerd naar andere landen. In het begin van de jaren vijftig breidde het bedrijf zich uit en voegde andere producten toe: Tonic Water, Club Soda. Ze was een van de eersten die haar drankjes in blikken bottelde. Dit kwam tot uiting in de wijziging in het logo.

Het nieuwe bord is ontworpen door Raymond Loewy, een bekende industrieel ontwerper. Hij had een ongewoon wazig beeld, als onder groenachtig water. Drankjes zijn inderdaad «de oceaan overgestoken» en begonnen in andere landen te worden verkocht. Tegelijkertijd verdween goud uit het kleurenschema, waardoor alleen groen, wit en rood overbleven. Groen was echter het meest overheersend.

Het nieuwe kleurenschema weerspiegelde de beboste natuur van het land, de vlag van het land, die tot 1957 groene esdoornbladeren bevatte. Bovendien hadden de continenten op oude kaarten een brede, meestal donkergroene rand, zoals op het logo. De veranderingen zorgden voor een duidelijke associatie met Canada en het feit dat de drank een vrij lange geschiedenis heeft.

1990 — 2000

Canada Dry Logo 1990-2000

Vanaf 1982 veranderde Canada Dry van eigenaar tot het in 1986 eigendom werd van het Britse zoetwarenbedrijf Cadbury Schweppes, dat tegen die tijd van richting was veranderd en de op twee na grootste producent van frisdranken ter wereld was. Het verschijnen van nieuwe eigenaren leidde tot een verandering in het visuele symbool van het merk.

Canada Dry was nu alleen door zijn oorsprong verwant aan Canada. Drankjes zijn in veel landen geïntroduceerd en bekend. Daarom vervaagde op het nieuwe logo de afbeelding van de kaart van Canada in het schild naar de achtergrond. De naam van het merk werd centraal. Het is geschreven in grote rode letters en gaat verder dan het schild en trekt meteen de aandacht.

De rand van het schild en de kroon zijn afgebeeld in geel en doen enigszins denken aan de kleur van bier. Buiten de compositie is een dunne groene rand.

2000 — 2010

Canada Dry Logo 2000-2010

In 1999 verkocht Cadbury Schweppes zijn bedrijf aan Coca-Cola, waardoor Noord-Amerika en Europa als zijn «stuk» achterbleven. Dit was de uitvoering van een plan om terug te keren naar de «chocolade» -business. Op dat moment ondergingen de overige merken veranderingen.

De kaart van Canada is volledig uit het logo verdwenen. Maar er was een indicatie van de honderdjarige geschiedenis van het merk — het opschrift: «sinds 1904», boven de naam. Het schild kantelde en symboliseerde het nieuwe begin van het leven van het merk. Het beeld van bergtoppen verscheen en het kleurenschema veranderde in zilver. Alleen meridianen en parallellen zijn bewaard gebleven, zoals op een kaart, waaruit blijkt dat de drank in verschillende landen populair is. Lichte kleuren en bergen duidden op een verfrissende smaak. Drinkt perfect gelekte dorst door het minimale suikergehalte. Het was deze boodschap die de belangrijkste werd bij het presenteren van het merk op de markt.

2010 — heden

Canada Dry Logo 2010

In 2008 splitsten de overblijfselen van Cadbury zich in twee delen. Het drankenbedrijf werd overgenomen door de Dr Pepper Snapple Group en het snoepbedrijf werd in 2010 overgenomen door Kraft Foods. Canada Dry valt onder de jurisdictie van Keurig Doctor Pepper. Er was een wijziging van het logo nodig om deze innovaties te markeren.

Het logo herwint gedeeltelijk zijn authenticiteit: een afbeelding van een kaart van Canada. De achtergrond wordt heldergeel en de schildrand wordt groen. Ze symboliseren welvaart, natuurlijke samenstelling, gele gemberwortel — de basis van ginger ale. De vorm van de kroon verandert van die van een graaf in die van een burggraaf, wat aangeeft dat de eerste gouverneur-generaal van Canada deze titel droeg.

De merknaam gaat nog steeds verder dan het schild, net zoals de drankjes van het merk zelf verder gaan dan het land van herkomst. Voor letters werd een meer verfijnd lettertype gekozen en werd volume toegevoegd.

Logo lettertype en kleuren

Canada Dry Logo

Alle varianten van het logo worden gedomineerd door gele, groene, witte en rode kleuren.

  • Geel is een teken van premium kwaliteit, licht, vreugde, goed humeur.
  • Groen — groen uit Canada, de Ierse roots van de maker van de drank, de natuurlijkheid van dit biermerk, zorg voor de veiligheid van het milieu.
  • Wit — de kleur van het begin, basis, wit vel. Canada Dry drinks vormen de basis voor diverse cocktails. De witte afbeelding van het grondgebied van Canada geeft aan dat de postzegel uit dit land afkomstig is.
  • Rood — energie, beweging, liefde. Drankjes zijn geliefd bij gebruikers, gebruikelijk in veel landen.

Logo Canada Dry

Het lettertype van het logo is gerelateerd aan Microsoft JhengHei en Malgun Gothic Semilight.