Campari Logo

Campari LogoCampari is een Italiaans merk dat een bitter produceert met een uitgesproken bittere smaak. Het verscheen in 1860, toen Gaspare Campari een recept voor een unieke alcoholische drank uitvond en het familiebedrijf Gruppo Campari oprichtte.

Betekenis en geschiedenis

Campari Logo Geschiedenis

Het marketingbeleid van het merk omvat veelvuldige beeldveranderingen. Hij werd beroemd om zijn reclameposters, waaraan beroemde kunstenaars werkten. En ook — een originele merknaam die elk label siert.

Het handelsmerk had veel stilistisch consonante emblemen. In 1987 besloten de eigenaren om de normen voor grafisch ontwerp opnieuw te definiëren en vertrouwden ze deze taak toe aan G & R Associati. Na onderzoek van de vroege logo’s vestigden experts de aandacht op de versie die in 1912 werd geregistreerd. Het bleek dat deze na de Tweede Wereldoorlog het populairst was en vaak werd gebruikt om de fabrikant te identificeren.

1888 — 1905

Campari Logo 1888-1905

Het logo van de beroemde bittere likeur doordrenkt met kruiden, bessen en fruit bestond uit fijne krullen en het woord «Bitter». Het bevond zich in het midden van wervelende lijnen van verschillende dikte die zich naar buiten uitstrekten vanaf «B». Dit is een herinnering aan de wijnstok die deel uitmaakt van het bittere. De belangrijkste nadruk in het embleem werd precies op de eerste letter gelegd. Het had een origineel ontwerp en verving een grafisch bord. Het woord is semi-coherent, gracieus, handgeschreven in kalligrafisch handschrift met een lichte inslag.

1905 — 1912

Campari Logo 1905-1912

Gedurende deze periode heerste de variant met een drievoudige inscriptie. Elk onderdeel bevond zich in een aparte rij en had een eigen lettertype. De headset kwam niet overeen in een van de lijnen. Het bovenste woord «Bitter» was gedrongen, serifed, en een indrukwekkend voorwaarts «R» -been. Het centrale element was de «Campari» -belettering in grote letters met expressieve schreven aan de uiteinden. Het onderste fragment bestond uit het woord «l`aperitivo», dat het soort drank aanduidde, en was getekend in een handgeschreven schrift zonder helling.

1912 — 1920

Campari Logo 1912-1920

De maker van de legendarische likeur is teruggekeerd naar de originele versie van het logo en heeft aanvullende informatie over het product toegevoegd. Als gevolg hiervan zag het label eruit als een flyer met een heleboel gedetailleerde gegevens. De achtergrond was licht, de letters, zoals gewoonlijk, donker.

1920 — 1921

Campari Logo 1920-1921

Na het herontwerp kreeg het bedrijf een dubbele inscriptie: bovenaan stond het woord «Bitter», onderaan — «Campari». Over het speelse karakter van de drank werd gesproken door «C» en «T», op een originele manier versierd. De eerste letter had de vorm van een halve krul met een scherpe bovenkant en een platte onderkant die naar beneden was gericht. De tweede werd aangevuld met een golvende hoed die de kleine «i» aan de linkerkant bedekte. Alle karakters zijn dun, gehakt, in hoofdletters.

1921 — 1922

Campari Logo 1921-1922

Gedurende deze periode werd het logo gebruikt van dezelfde twee woorden als in de vorige versie, maar zonder een streepje ertussen. Bovendien hebben de ontwerpers het dunne lettertype vervangen door vetgedrukte letters, schreven toegevoegd aan de letters, de bovenste inscriptie verkleind en de onderkant vergroot.

1922 — 1923

Campari Logo 1922-1923

Een jaar lang werd het embleem versierd met het «C» -teken in een unieke presentatie: met een meervoudig gekrulde bovenkant en een smalle onderkant, zonder de traditionele uitzetting. De inscriptie «Campari» bleef cursief gedrukt, aangezien alle symbolen nauw met elkaar verbonden waren en in elkaar overvloeiden. Het woord «bitter» werd in kleine letters gebruikt in dezelfde stijl als de onderste. De «tt» had één gemeenschappelijke dwarsbalk.

1923 — 1927

Campari Logo 1923-1927

Als resultaat van een radicaal herontwerp verscheen er een logo met een enkele inscriptie. De merknaam en het type alcoholische drank zijn vetgedrukt weergegeven. De openingen in de letters leken zo smal dat de witte achtergrond er nauwelijks doorheen te zien was.

1927 — 1928

Campari Logo 1927-1928

De ontwerpers hebben de spelling van «Campari» herzien: ze brachten de versie 1905-1912 terug en verwijderden onnodige informatie uit het logo. Bovendien hebben de ontwikkelaars de karakters strak verschoven, het woord tussen aanhalingstekens gezet, het onderste uiteinde van de «C» iets uitgerekt en achter het linkerbeen «A» gebracht.

1928 — 1931

Campari Logo 1928-1931

In 1928 hergroepeerden de auteurs de titel opnieuw. Ze voegden er nog twee toe aan het titelblok — «Cordial» en «Liguor». Dat wil zeggen, het logo was bedoeld voor een ander type product dat in het assortiment verscheen — voor likeur. De bovenste en onderste elementen (ze bevonden zich trouwens in de hoeken) zijn klein, de centrale is groot, hij is gemaakt in vetgedrukte letters. De symbolen waren helemaal zwart, saai, zonder interne hiaten.

1931 — 1935

Campari Logo 1931-1935

Op het etiket van die tijd stond een drievoudige inscriptie: «Bitter», «Campari», «L`aperitivo». Het middelste woord werd diagonaal en in samenhangend cursief gedrukt, het bovenste werd in vetgedrukte blokletters getypt, het onderste in dunne letters.

1935 — 1936

Campari Logo 1935-1936

Het embleem bevatte de naam van het merk, het soort drank en het doel ervan. De inscripties waren op een evenwichtige manier gedegroepeerd: de bovenkant was aan de rechterkant, de onderkant was aan de linkerkant en het midden was in het midden. Het formaat was ook geschikt om het logo niet visueel te overladen: het trefwoord was in grote letters geschreven, de andere twee in medium. Bovendien waren ze gerangschikt volgens het principe van perspectief: dichte letters zijn groot, verre letters zijn klein.

1936 — 1987

Campari Logo 1936-1987

Een jaar lang werden de producten van het Italiaanse merk versierd met een embleem van een zeer origineel ontwerp. De «C» en beide «A» in de bovenste rij hadden geëxtrudeerde uiteinden. De onderste zin is gemaakt in een lettertype dat lijkt op handgeschreven tekst.

1987 — 1991

Campari Logo 1987-1991

In deze periode verscheen een universele versie, die de basis werd voor de huidige versie. Het logo bevatte duidelijke blokletters met een goede leesbaarheid. Ze waren groot, met een gemiddelde verdeling tussen de karakters en met brede schreven aan de uiteinden aan weerszijden. Tegelijkertijd stapte het bedrijf voor het eerst weg van zwart-wit en gebruikte het een donkerblauwe kleur.

1991 — heden

Campari Logo 1991-vandaag

Het moderne handelsmerk bevat het woord «Campari». De letters zijn heel dichtbij, bijna zonder tussenruimte. Ze hebben korte maar brede schreven met een ongebruikelijke vorm. Lettertype — Campari Bold. Het is speciaal voor het Italiaanse merk ontwikkeld door marketingbureau Landor Milano. Belettering op reclameposters uit de jaren 1900 werd een model voor typografie.

Elk afdrukbaar personage heeft een donkere gouden omtrek met een zwarte schaduw. Deze grafische techniek zorgde voor een subtiel 3D-effect. De witte letters vallen op in tegenstelling tot de blauwe rechthoek. Tegelijkertijd worden ze harmonieus gecombineerd met de gouden omlijsting rond het logo.

Logo lettertype en kleuren

Logo Campari

In de beginjaren van zijn bestaan ​​koos het merk voor retrolabels voor zijn producten die het type alcohol aangeven. Daarom bestonden de emblemen uit twee of zelfs drie regels. Het merk heeft zich nu gevestigd op een logo uit één stuk dat veelzijdig is.

Gedurende zijn bestaan ​​heeft Campari een ongelooflijke verscheidenheid aan lettertypen gebruikt. Sommige waren algemeen aanvaard, andere waren individueel. Onder hen bijvoorbeeld Mostra Nuova, Fairplex Narrow Black, Campari Bold, wat relevant is. Het kleurenschema van het embleem is altijd monosyllabisch gebleven — het is monochroom van zwart of donkerblauw met wit.